Opatrovateľky v Rakúsku

baby ja som doteraz ospravedlnovala *asi tazka situacia *baby ktore kazia ceny ked zoberu miesto pod cenu i tazke podmienky lebo tym skodia hlavne sebe ale podpisovat nieco comu nerozumiem sa neda ospravedlnit ani taz.situaciou nebudem sa cudovat ked tam budete makat na ag.skoro zadarmo alebo len na popl.na ag.alebo si na vas vybavia pozicky v A lebo ste podpisali plnu moc cize ste nesvojpravne v A a moze este makat za Vas i Vasa rodina ale napriek tomu zelam vsetkym koleg.vsetko dobre a ja by som radsej zomrela od hladu ako takto riesit svoju situaciu…

Zatiaľ dieťa nedávaj poisťovať v AT,v priebehu tohto týždňa má byť napísaný článok k tejto problematike,či má byť dieťa samoživiteľky poistené v AT alebo na SK.

dany, my sme riešili len otázku, či je agentúra oprávnená požadovať úroky z omeškania, neriešili sme, lebo si neuviedla, na aké skutočnosti - plnenia je tých 50 EUR viazaných. Ak písomne upozorníš agentúru na neplnenie niečoho, na čo je uvedená platba viazaná a oznámiš , že z tohoto dôvodu aj ty pozastavuješ plnenie do vyriešenia problému,bude to v poriadku, ale možno je podmienkou platby len “odrobenie” turnusu- ale to všetko by boli len moje dohady a pretože nepoznám konkrétne znenia zmlúv nebudem už do debaty ďalej zasahovať. Anjin problém s agentúrou bol asi iného druhu, v každom prípade s ňou súhlasím, že nie je treba hneď zutekať, práva a povinnosti sú na oboch stranách zmluvy.

s tebou Marta, pozri Klaudia príspevky o agentúre na tomto fóre od žien, čo cez ňu robia, možno máš zlé skúsenosti s nejakým dohadzovačom agentúry na Slovensku…

Už mi aj poisťovňa napísala že musím keď nemám muža, len neviem kde začať.

Ak chceš,napíš mi svoju email adresu,nechcem sa tu rozpisovať,niekoho to nemusí zaujímať. Ja som tiež sama s deťmi a mám ich poistené tu v AT od začiatku mojej živnosti,ale prečítala som si teraz nedávno pár príspevkov na tomto fóre (asi pred týždňom),že to vôbec nie je pravda,aby deti museli byť poistené v AT,takže nechcem podávať mylné informácie…

zabudla si ako si zacala akoze od veci reagujes

dadanka5578@azet.sk ďakujem

Moje kamosky pracuju cez JOMU a su spokojne ak mali problem tak sa to hned poriesilo aj vymenila rodina…Minule som cestovala v aute tiez s jednou co je cez Jomu a dokonca Joma riesila s rodinou zvysene cestovne vyd. takze to tiez hned poriesili…takze skus. su dobre…

zienky milé keby sa nenanašla iná alebo nikto kto podpíse zlé podmienky ag. by dávali také podmienky aby vcelku vyhovovali op.i ag. Ste si samé na VINE a asi Vám to teraz patrí tieto vážne probl. a bude patriť každej ktorá podpisuje nie fer podmienky a už sa spamätajte tak radšej budem pracovať doma chvílu možno za menej nežijete ani v Rumunsku ani na ukrajine…

Ahoj,keďže sa tu dookola hovorí o prídavkoch chcem vám len povedať,že moje dokumenty k prídavkom,ktosi,asi nejaký mimozemšťan poslal z 22.Bezirku do Grazu,tam ale ešte nedorazili,a že to trvá aj 2 týždne a potom na moju žiadosť mi ich pošlú späť do 22.Bezirku,ale nikto na Finanzamte v 22.Bezirku nevie prečo,a načo išli do Grazu,takže aj toto je rakúska biokracia,takže pevné nervy pri vybavovaní,držte sa dievčatá,pekný zvyšok dňa

Ja som túto agentúru našla a práve som tam chcela napísať, lebo sa mi pozdáva seriózna a chcela by som ísť cez ňu pracovať

Ja som túto agentúru našla a práve som tam chcela napísať, lebo sa mi pozdáva seriózna a chcela by som ísť cez ňu pracovať

Ak ti mozem poradit skus este pohladat nieco ine.

Nie je niektorá z Vás cez p. Aschena z Košíc? Ďakujem za každé info.

nie je to pravda,viem ,ze vacsinou povedia ,aby si to dohodli s rodinou,kedze su zivnostnicky

V prípade, že ste zamestnaná v Rakúsku a poistená v rámci systému nemocenského poistenia, máte nárok na vyplácanie dávky v materstve. Dávka sa vypláca 8 týždňov pred a 8 týždňov po narodení dieťaťa. (Výnimka: predčasný pôrod – dávka sa vypláca 12 týždňov). Okrem toho ste oprávnená na dávku v materstve v období, počas ktorého nemôžete pracovať. Výška dávky predstavuje 100% vášho priemer. zárobku v posledných 3 mesiacoch. Vyživované osoby sú tiež oprávnené na vecné materské dávky.
Príslušný úrad: fond zdravotného poistenia (Krankenkasse) v mieste vášho výkonu práce. Príslušnými úradmi sú tiež zamestnanecké systémy nemocenského poistenia.
Po narodení dieťaťa by ste mali požiadať o vydanie rodného listu. Príslušný úrad: matrika (Standesamt), v mestách s prítomnosťou federálnej polície sú matriky umiestnené v mestských úradoch (Magistratisches Bezirksamt). V mestách bez prítomnosti federálnej polície sú matriky umiestnené v miestnych úradoch (Gemeindeamt). Cudzinci, t.z. v prípade, že nemáte rakúske občianstvo, potrebujú doložiť cestovný pas alebo doklad preukazujúci národnosť, všetky doklady v cudzom jazyku musia byť v origináli a doložené s overeným prekladom.
Zápis miesta pobytu novonarodeného dieťaťa
Polícia musí byť informovaná o mieste pobytu novonarodeného dieťaťa v priebehu 3 dní od jeho prevzatia domov. V prípade, že minimálne jeden rodič má rakúske občianstvo, dieťa získava práva a nároky ako manželské dieťa, vrátane rakúskeho občianstva. Príslušné orgány: v mestách s prítomnosťou federálnej polície sa môžu rakúski občania zapísať na každej policajnej stanici, zatiaľ čo cudzinci sa musia ohlásiť na príslušné policajné riaditeľstvo. V mestách bez prítomnosti federálnej polície sú matriky umiestnené v miestnych úradoch (Gemeindeamt).
Zápis dieťaťa do systému agentúr sociálneho zabezpečenia a systému súkromného poistenia
Systém sociálneho zabezpečenia matky alebo otca zahŕňa aj dieťa. Zamestnávateľ by mal byť informovaný o narodení dieťaťa čo najskôr. Dieťa je automaticky zahrnuté do poistenia rodiča. Od vášho zamestnávateľa získate doklad nemocenského poistenia (Krankenschein). Po niekoľkých mesiacoch bude dieťatku automaticky zaslaná zelená karta sociálneho zabezpečenia.
Ďalšie informácie: >link< >link< >link< >link< - Rakúsky portál poskytujúci informácie aj o zdravotnej materskej knižke

ahoj,treba ist na zdravotnu poistovnu a oni daju tlacivo,mne sa to totis stalo tiez a uz je to teraz v poriadku

ak sa mozem spytat co je ten hilftzwerk???to je agentura alebo ako funguje praca cez nich a ake su poziadavka dakujem

nevýhodou je,že za všetky stavy platia rovnako-aspoń to tak bolo