Opatrovateľky v Rakúsku

No svokra si nevybrala dobre, ale v jej postavení to bola asi jedna z tých mála možností, ako sa pokúsiť zamestnať v Rakúsku ako opatrovateľka. Časy sú teraz trochu iné ako kedysi - po prvé treba jazyk a prax , jedno v akom poradí ale najlepšie ak sú obidve na úrovni, potom aj ten certifikát, aj keď ten až nakoniec. Dať číslo na niekoho do Rakúska, s kým sa dohovorí po slovensky aby jej našiel rodinu, najradšej v okolí Viedne - dievča rúbeš privysoko. Na také ako svokra čakajú tí, čo chcú niekoho dobehnúť, tak pozor!

čaute dievčatá mám taký problém a neviem či by mi vedela niektorá z vás poradiť…totiž opatrujem v AT cez pol roka a zároveň som doteraz poberala náhradné výživné na dieťa keďže otec neplatil.No ale ako inak keď to po pol roku posudzovali znova tak samozrejme som prekročila príjem a teda mi už ďalej vyplácať náhradné výživné nebudú.No mne to pripadá veľmi zvláštne že mi to ako teda živnostníčke posudzujú celý môj príjem v AT bez ohľadu na moje náklady alebo také niečo jediné čo odrátali boli odvody.Nemáte s tým náhodou nejaké skúsenosti alebo dáku radu čo a ako?Dík

skoda casu a penazi beru len peniaze ale praca ziadna mozno len pre vyvolenych

kolko za to berieš?

suhlasim s anjou, všetky originály si baby nechávajte sú to vaše doklady, agentúry len manipulujú. K vybaveniu živnosti potrebujete občiansky preukaz,meldezettel od rodiny a výpis registra trestov úradne preložený. originál živ.listu je váš a vy dávate len kopie. Od rodiny potrebujete zmluvu tiež originál a nezabudnite na Honorarnote.

maju nove číslo a tiež adresu,lebo sa prestahovali

mám vysokošoláka a stačil mi doklad zo školy a nie E 402, myslím že je to v každom kraji trochu odlišné a taktiež na úrade. treba zaslať rodný list, tlačivo o trvalom pobyte, potvrdenie zo školy - všetko preložené do NJ, nemusí byť úradne. ak im bude niečo chýbyť oni si to od vás vyžiadaju. chodte bud osobne, alebo to zasielajte doporučene.

konecne pekny prispevok po tych hadkach pred tym som tu po prvy krat a myslela ze aj posledny ale sem tam sa tu najde aj nieco normalne

Caute kočky, naozaj mi nevie napísať žiadne tel. číslo na agenturu, ktorá zabezpečuje prácu v AT.
Budťe také dobré.
Renka

Prosim vas pekne vie mi niekto poradit? Som este na materskej dovolenke a teraz som zacala pracovat na zivnost…mozem poziadat hned o rodinne pridavky v AT alebo budem dostavat z SR,alebo nic a co je k tomu vsetko potrebne…dakujem .

Renka najdi si na nete rak agent.a zavolaj tam alebo najlepšie cez známe čo sú vonku čo sú dobré rak.ag.to ti tu kontakt málokto dá lebo majú baby zlé skúsenosti s tým i ja bohužiaľ je to tak hlavne baby z vých.slovenska pokazia ceny,podpíšu papiere v nem.ktorým ani nerozumejú súhlasia z hoc.podmienkami…želám všetko dobré nrvzdávaj sa keď to chceš robiť hľadaj a hlavne sama sa spoliehaj na seba…poprípadne si zatiaľ doma niečo nájdi i keď za menej…ale nemusíš aspoň robiť na slov.ag.lebo keď si prepočítaš ich podmienky tak je to hrúza…

Dobrý deň. Ja by som poprosila niektorú, ktorá má skúsenosť s odstúpením od Hilfswerku, lebo robím cez nich a našla som si sama nové miesto. Takže chcem skončiť robiť cez Hilfswerk a ďalej pokračovať ako opatrovateľka, ale samostatne. Tak neviem, či mi teraz nezrušia živnosť, lebo majú plnú moc, ktorú som im dala pri nástupe, ja len chcem prejsť z jednej rodiny do druhej, ale živnosť nerušiť.Ako postupovať, aby k takému niečomu nedošlo? Lebo idem ešte na jeden turnus cez nich a potom na ďalší už na nové miesto, takže chcem, aby mi živnosť pokračovala a nerušili mi ju.

Majka musíš postupovať podľa zmluvy čo máš s Hilf…pozri výpovednú lehotu a ak si im podpísala plnú moc nešpecifikovanú tak ti zrušia živnosť založenie novej ťa bude stáť asi 70 eur nije to problém vybaviť držím ti palce skúšaj si všetko vybavovať sama hľadaj info všade na nete a znám.je to lepšie lebo potom robíš len na seba lebo skoro všetky ag.jednajú s op- ako s bielim mäsom

a hlavne som zabudla zruš u nich plnú moc OKAMŽITE!!! to radím i všetkým babám ste svojprávne a keď Vám chcú ag.pomôcť vybaviť živn. vedia Vás takisto zobrať i na urady ale to je pre nich nevýhoda lebo potom Vami nemôžu manipulovať… všetko dobré

S Hilfswerkom nemám žiadnu zmluvu, iba zmluvu s rodinou. V tejto organizácii som musela podpísať len plnú moc na vybavenie, pozastavenie a zrušenie živnosti a prijímanie nimi mojej pošty od všetkých úradov. Bojím sa len toho, že medzi zrušením a znova založením novej živnosti, keďže Hilfswerku vybaviť všetko akosi pridlho trvá, mi vznikne nejaké slepé miesto a ja budem robiť nie vlastnou vinou nejaký čas načierno. Preto sa pýtam, či nemá niektorá svoju osobnú skúsenosť s takým niečim.

Pri vyplňaní žiadosti som narazila na jednu kolonku, kde si nie som istá ako vyplniť, poradíte? Ide o to, či dieťa býva ustavične pri mne. Tak neviem ako mám tomu rozumieť, podľa mňa by som mala dať áno, lebo má tam trvalé bydlisko kde aj ja, ale keďže ja som každé dva týždne na inom mieste, kde mám prechodný pobyt a tam dieťa nie je so mnou, tak neviem, čo vlastne zaškrtnúť, aby to sedelo.

Mám len opatrovateľský kurz ale rada by som sa zaujímala o túto prácu nakoľko som nezamestnaná . Prosím ozvite sa.

pozri čo máš v zmluve s rodinou väčšinou je výpovedná lehota 2týždne ak ti to stačí keď nie- je tam bod paragraf 12-ukončenie zmluvy zo závažného dôvodu-zákonom upravené právo na mimoriadnu výpoveď /strata dôvery/ alebo sa dohodni s rodinou povedz na rovinu že si si našla lepšie platené miesto keď sú s tebou spokojní zvýšia ti na takú sumu čo ti ponukli inde /mne sa toto stalo a zostala som na povodnom mieste/ rodiny väčšinou zrušia zmluvu s ag.a rodina to bude mať lacnejšie lebo nebude platiť mesačne ag.ale ja som bola bez ag. ale je veľa prípadov keď rodina radšej spolupracueje s op. bez ag.je to pre nich i op.lacnejšie.Čiže najprv sa dohodni v rodine. potom zruš s okamžitou platnosťou plnú moc, a na živnosti si len prehlásiš miesto podnikania a prechodný pobyt dá sa to zvládnuť…vždy ti tu niekto poradí keď budeš potrebovať

uč sa hlavne nemecky aby si sa vedela sama dohovoriť či už cez telefón alebo…

VIETE MI PORADIŤ ? Pracovala som v Rakúsku dva roky - z toho rok oficiálne na živnosť. Zo zdrav.dôvodov som bola nútená od januára 2009 ostať doma a z toho dôvodu som v Rakúsku kvôli vysokým odvodom živnosť pozastavila. Sociálna dávka na Slovensku mi nebola priznaná, no od mája 2009 mi priznali polovičný inv.dôchodok. Vzhľadom na to, že sa cítim lepšie a z finančných dôvodov si nemôžem dovoliť naďalej nepracovať sa chcem opýtať, či mi bude pozastavený inv.dôchodok ak sa rozhodnem pracovať v Rakúsku - samozrejme oficiálne na živnosť. Majú nárok mi ho pozastaviť ?