Opatrovateľky v Rakúsku

ja som to urobila takto povedala som v agenture ze potrebujem zostat doma medzitym som nastupila na nove miesto tam ma rodina prehlasila a agentura uz nemala cas a zivnost mi nezrusila z noveho miesta som len napisala odhlasenie SVA a rod ma prihlasila na novu adresu

Prosím o radu.Ktoré doklady treba mať preložené do nemčiny pri vybavovní živnosti v Rakúsku?Ďakujem

prosím,máte niektorá skúsenosti s ChARITAS vo Viedni?Napr.poplatky,mzda,…ďakujem pekne

Len vypis z registra trestov…

prosím,máte niektorá skúsenosti s CHARITAS vo Viedni?Napr.poplatky,mzda,…ďakujem pekne

Ale nie v každom kraji napr. v Bregenz ho nemusíš dať preložiť zisti si to a ušetríš za preklad…

majú slabý Honorartag…

Zuzka,neviem,akú žiadosť vyplňaš,ale dieťa žije s tebou v spoločnej domácnosti na Slovensku,takže dáš trvalý pobyt na SK.

ale i tak musí urychlene zrušiť plnú moc lebo jej ag.môže zo živnosťou robiť i neskôr čo chce…

Keďže pracuješ v AT na živnosť,to znamená,že máš príjem o dosť vyšší ako je životné minimum na SK. Z toho dôvodu ti pozastavili náhradné výživné a aj keď ti odpočítajú všetky tvoje náklady,ostane ti na živobytie stále dosť. Jediné riešenie je vymáhanie alimentov od otca súdnou cestou.

súhlasím !!! Zarábajú na nás fúru peňazí v každej diere už je slovenská agentúra !!!

Ja som potrebovala preklad výpisu reg.trestov a certifikátu.

Milá Ema,
hovoríš mi zo srdca. Existujú agentúry na sprostredkovanie opatrovat. činnosti v Rak., ktoré nami manipulujú, ako keby sme sa práve v najhlbšom období otrotctva nachádzali.
Považujú opatrovateľky za primitívne bytosti. Nepočítajú s tým, že aj neskúsená opatrovateľka s min. znalosťou jazyka, raz získa prehľad a zlepší úroveň svojho jazykového prejavu?
V tom momente zistíte ako sa v skutočnosti k Vám Vaša agentúra správala. Informácie sú prístupné pre každého , len niekedy to dlhšie trvá kvôli jazykovým barieram, kým všetky potrebné infor.pozbierame.

Poradenstvo zo strany agentúr je nedostatočné, ale zaplatiť si nechajú.
Podľa mojej mienky je to otvorené nepriateľstvo a zneužívanie.

Nekorektné správanie sa ťažko odpúšťa a zabúda.

Ema ako treba postupovat ked chcem zrusit plnu moc ja mam uz zivnost prehlasenu aj tak musim zrusit plnu moc ak ano ako mam postupovat dakujem

ak by som odyšla do rakuska ako opatr.cez Hilfswerk s tým, že živnosť v rakusku mám momentálne pozastavenú, a nemusí ju vybaviť agentúra, musím aj tak podpísať plnú moc pre HILFSWERK?

mozes prosim ta napisat ako treba postupovat ak chces zrusit plnu moc je na to nejake tlacivo

…urcite ano, len to treba nejak zakotvit do toho, ze nemaju pravo ti ju rusit, pretoze zakladala si si ju ty…

Ďakujem pekne za každú odpoveď:)Pekný deň

ako sa v Rakúsku správne povie ten posudok od rodiny, kto mi poradí ?

určite nie plnú moc by si im načo podpisovala?Chceš byť nesvojprávna?Veď keď si veci okolo živnosti vybavíš sama tak čo má ag.čo riešiť.Spravíš si zmluvu s ag.ak ju s tebou spraví keď nie tak to sú jej čierne peniaze od teba za poskytnutie miesta v rodine a všetky poplatky na ktoré si nevypýtaš doklad.Zmluvu s rodinou podpisuješ sama.