aký posudok myslíš? nerozumiem,…
Vyolním danove priznanie opatrovatelkam v Rakusku kontakt 0681 10 33 99 75
Robi tu niekto za p.Bohynovu?Ona je za Hilfswerk?Mam od nej ponuku a neviem ako ste spokojni s nou.Dakujem
Vyplním danove priznanie opatrovatelkam v Rakusku O681 10 33 99 75
končím a chcem aby mi dcéra napísala, ako boli spokojní s mojou robotou
tak ako si postupovala pri jej podpise neviem či to bolo v nemčine alebo v slovenčine či si tam potrebovala overovať podpis u notára keď to nechceš osobne riešiť v ag. pošli im to poštou doporučene,aby si mala doklad o tom
ja som bez ag. a plnú moc by som nepodpísala nikomu ani keby som mala zomrieť od hladu chcela by som ti pomôcť dúfam že sa ti baby ozvú ktoré majú osobnú skúsenosť s tým ale ja si myslím že to treba riešiť takým sposobom ako si tú pl.moc podpisovala veď musíš vedeieť či si porebovala na to nejaké tlačivo či si potrebovala overenie podpisu u notára… ale keď ti nikto tu neporadí ja by som radšej šla za notárom,právnikom a spýtala sa a riešila by som to tak lebo niet na to keď v noci môžete dobre spať…
kludne mozes zrusit zmluvu s hilfswerkom len treba napisat nerusit zivnost pokracujem dalej v praci ja som to tak spravila nic nerusili !ak niekto nema s tym skusenosti nech radsej neodpoveda
ja som volala rovno do viedne na hilfswerk neplatila som nic rozpravaju slovensky a ponuky mate z prvej ruky c.t.0043 1522484724 ak zavolas pondelok alebo utorok ozve sa ti slovenka vela stastia!
Mas na mysli asi referencie.Mala by ti napisat ze bola s tebou spokojna a kolko si u nich pracovala.Niektore agentury si to uz vyzaduju
referencie
Naozaj zalezi od krajiny kde ides pracovat.Mozu vyzadovat aj ine doklady v preklade.Baden bei Wien- iba prelozeny vypis z registra trestou a pozrela sa mi este aj do rodneho listu.Mala som iba tieto dva doklady prelozene.Najlepsie by bolo zavolat na Wirtschaftkammer v tej oblasti do ktorej ides a oni ti daju presne pokyny.Usetris si peniaze za preklad.
to mi je jasné kvôli čomu mi ho nechcú dať aj s tými súdmi…ja len že mi príde nefér že celú sumu ktorú dostanem od rodiny berú ako môj príjem pričom ja ako živnostník by som si mohla dať toho do nákladov dosť oni nebrali ani cestovné a to mali na papieri.A zasa až tak moc mi to tú hranicu neprekročilo berie sa myslím že 2,5 násobok život. minima pre mňa aj pre dieťa…
Ako ze si nic neplatila za co?Uz robis cez tuto agenturu?Mozes mi o tom blizsie popisat ako to u nich chodi a v ktorej casti Rakuska maju rodiny?Dakujem.
Referenz sa to pise po nemecky.
pre ditu -ale maja písala že nemá žiadnu zmluvu s Hilfsw…len u nich podpísala plnú moc a má zmluvu len s rodinou tak by som súhlasila s nick…ako plnú moc podpisovala tak nech ju i zruší…
suhlasím s Emou, nikdy nepodpisujte plnú moc, radšej sa popýtajte jedna druhej ako sa to vyplňa alebo postupuje a najlepšie je zavolať na potrebné úrady,ak neviete dobre nemecky - vždy sa niekto nájde vo vašej blízkosti kto vám poradí. od toho sme predsa tu.
ak si začala pracovať tento rok, tak rodinné si nechaj na SR, nárok na RP v rakúsku máš až budúci rok, potom ti urobia rozdiel.
Neviem presne,aká je suma životného minima,ale úplne stačí,že pracuješ a to dokonca v AT,si živnostníčka,takže náklady ich nezaujímajú…stačí,že máš príjem…takto to funguje u nás na SK. Aby si mohla poberať náhradné výživné,to by si musela asi byť na sociálke,alebo mať minimálny príjem…fakt neviem.
podľa toho akú caritas máš konkrétne na mysli, lebo tu sú všetky pod caritas, len sa delia podľa názvov