Opatrovateľky v Rakúsku

nesúhlasim, viď vyššie

Ahoj na tvojom mieste by som si to išla zistiť na Soc. poisťovňu, ktorá ti inv.dôch. vypláca, ako to bude v prípade, že budeš mať príjem z podnikania.

Pani Bochynova pracuje pre Pflege zu Hause dajte si to do Goglu a zistite si to.

ahoj ja ti odpovedám na tvoju otázku o ten invalidný dôchodok. Ja tiež robím opatrovatelku s inv. dôchodkom,záleží ale aký ho máš podla akého § lebo ja mám taký čo mi nekontrolujú príjem ale ty môžeš mať taký, čo ked presiahneš len 1Euro a dôchodok ti môžu zobrať, takže odporúčam ísť sa opýtať na sociálnu poisťovňu a ono ti povedia

Ja som to tiež zažila že ag. mala plnú moc a prešla som do inej agentúry a tá prvá mi živnosť zrušila a tá druhá zasa nevybavila, len zhrabla od rodiny peniaze a živnosť musela vybaviť rodina, ked som chcela mať papier v poriadku

neplatila som za sprostredkovanie ,co sa tyka prace maju po celom rakusku maju viac ponuk povies co hladas a snazia sa ti taku najst- v pripade cakas ale kazda praca je o stasti.plat pre opatrov.je 6o eu ale si platis odvody sama ale poznam opatr.ktora ma 70 a plati kazdy treti mesiac odvody.zdrav.sestra ma 70 ale vsetko zalezi od stavu pacienta ,som u nich aj ja ak ta konkretne nieco este zaujima napis

Ahoj prosím o radu. Keď idem podať daňové priznanie v Rakúsku čo mám dať ako prílohy? A ešte keď mám živnosť od r. 2008, v ktorom roku som už povinná podať daňové priznanie - v r. 2011 alebo 2012? Dík

Dakujem za ochotu si zlata…A bola si na pohovor u nich?Ak ano tak kde su tie pohovory?Dlho si cakala na rodinu?Dakujem a pekny vecer prajem…

Vdaka Emka, ty si jediná ktorá odpísala, je to fajn vedieť, že nepíšeš do vetra. Ja som už volal pár slovenským agentúram a fakt hrôza, všetky chcú min. 600 Eúr, alebo 10 percent z toho čo zarobíš. Potom mi to nedalo a volala som do Rakuska, už su tam iné podmienky, ba dokonca, mi jedna povedala, že by oni mali platiť nám, za to, že u nich chceme pracovať - to bola len odpoved, ked som sa ag. pýtala ake su poplatky.Nakoniec som si vybrala Hilfswerk, teraz čakam a uvidim. Vdaka. Maj sa

mam zujem o pracu. Mam vsetky papiere.

ahojte chcela bz som niekoho poprosit kto vie najst pracu v rakusku nemecky ovladam ale kurz nemam dakujem

pekne skopirovany zo stranky Opatrovatelky v Rakusku

ak dosiahnes prijmy do 11.000€ tak nemusis podat DP v AT .Príjem do výšky 11.000eur je oslobodený od dane, čiže sa nezdaňuje plati to 3 roky,
Pri prekročení tejto hranice vzniká automatický povinnosť podania daňového priznania z dani a povinnosť odviesť daň. Od 11.000 eur. plati sa myslim nieco okolo36% .
Termín na podanie daňového priznania je 30.4.

Na Slovensku DP musis podat .Na Slovensku sa DP podava do 31.3. Neplatis ziadnu nic.

vyskusaj a uvidis:-)))

je to zaujimave …vsetky zabudli cim boli ked zacinali v rakusku mali by sa zamysliet a pomoct tym co sa tam chcu dostat

Žiadla niektorá s vás o rodinné prídavky tak že všetky dokumenty ste poslali poštou nebol žiaden problém.

dakujem za odpovede, no zaujímavé na tom všetkom je to, že na soc. ma posielajú od dverí k dverám a mám pocit, že majú v tom dobrý hokej. skúšala som to zistiť cez známych, no niekedy bola odpoveď jednoznačná nie a niekedy áno. kto to vlastne koordinuje okrem socialneho? DAKUJEM AJ KALOSKE - príspevok nižšie.

Baby, ktoré máte už živnosť zaujímavá ponuka je na Slande od p.Dany Bušovskej - ale len so živnosťou.

Práca pre ženy, ktoré už majú rakúsku živnosť - ponuka na Slande p.Bušovská - ešte je to aktuálne.

Prosim ťa vykašli sa na ňu minuli rok sme za ňu pracovali v Rakúsku ako elek. a nevyplatila nám dve mesiace cca 80000sk s pozdravom peťo