napis mi na nechtik21@azet.sk
je jedno či platíš odvody štvrťročne alebo mesačne i tak ti platba vychádza min.150e na mesiac a baby teraz niektoré dostali platiť už 200e na mesiac +100e ročný poplatok obchodnej komore keď si to odčítaš z turnusu…
pozor na Alenu Královičovu
a to je kto?
tiež má akože ag. je od zl.Moraviec alebo tam sa zvykla stretnúť z op. pozri o nej v starších príspevkoch nagoogluj si to alebo na slovaci .at asi pred 2mesiac.alebo spýtaj sa tam fore slovaci .at §že kto to je"
Ahojte vsetci,chcela by som sa Vas opytat ci neviete nahodou o nejakych priplatkoch v AT. Pocula som ze existuje v rakusku tzv. odlucne od deti a rodiny. Neviete o niecom takom??dakujem vsetkym
Mna sa to sice netyka,lebo moje deti su uz velke ale skus na stranku v googli opatrovanie v rakusku a danove informacie.Potom tam si klikni na danovy urad myslim,ze je tam nieco o tom pisane.Nie je to konkretne odlucne, ale danove bonusy.
dobrý, maám problém a to taký, že nedostala som šeky na odvody, čo mám robit
tiež by ma zaujímalo tzv.odlučné od rodiny prípadne iné príspevky(okrem RD) na ktoré by mohla mať nárok opatrovatelka(matka 1 a viac deti)Nájde sa tu šikovná opatrov.ktorá ma o tom vedomosti? dakujem
chcem sa spytať ako funguje zdravot.pripoistenie Krankengeld,ako a kde by som sa mala ist zahlasit?V pripade ochorenia ked so živnostnicka kto mi prvé dni zaplati PN?
Ked mi vypíse Dr.PN na SK musim ju poslat do Rakuska a kde?nemám v tom vobec jasno,rodina nemá zaujem mi podat info.Dakujem
Chcem to poopravit ,danove bonusy v rakusku,
pre rakusku poistovnu ta ziaden sk lekar nemôze uznat PN!!!Oni to neakceptuju.
to vážne? to ma zarazilo,tak čo by ste doporučili oplatí si platiť Krankengeld?
jednoznacne ano lebo clovek nikdy nevie co sa môze stat a v pripade operacie úrazu alebo dlhotrvajúcej PN ostat bez prijmu nie je vyhra!
ako nedostala za prvy stvrtrok?
zavolaj do A poisťovne tam su penále ke´d meškáš i 1den s platením a maj všade uvedenú adresu na korešpodenciu na slovensko lebo keď ti chodí pošta do ag. alebo rodiny nemožeš si to kontrolovať ak niekto niečo zanedbá vedome či nevedome budeš platiť len ty ako hluchonemá a neurážam tým hluchonemých…
SVA sa predloží potvrdenie o chorobe, ktoré bolo vystavené slovenským lekárom a to do 7 dní. Potvrdenie-Krankenmeldung nie je potrebné prekladať do nemčiny, pokiaľ je choroba uvedená na potvrdení a to medzinárodným označením.
Potvrdenie je možné doručiť do SVA osobne faxom, poštou alebo prostrednictvom zdravotnej poisťovne na Slovensku. V každom prípade.
Teba dbať o to aby bola dodržaná 7 dňová lehota. Ak nebude 7-dňová lehota dodržaná, SVA prizná dávky až odo dňa príchodu oznámenia o chorobe.
Ja mám s p. Bochynovou podpísanu sprostredkovateľskú zmluvu, a mňa by zaujímalo za ako dlho sa Vám ozvala s ponukou??? Ďakujem.
Dobrý večer,
môže mi niekto poradiť, či pracovná zmluva uzatvorená medzi klientom a opatrovníkom (živnostníkom) môže byť urobená aj skrátenou formou? Ďakujem
Ahojte, prosím Vás pomôže mi niekto vyplniť Beih38 (tlačivo na doplatok prídavkov)? Čo mám zakrúžkovať v Kinderziehung? Sú tam možnosti 4.allein, 5. in einem Haushalt gemeinsam mit dem anderen Eltternteil alebo 6. in einem Haushalt gemeinsam mit der Partner?
Deti žijú v spoločnej domácnosti so mnou a s manželom, takže určite to nie je možnosť 4 , je to bod 5? A ešte čo mám vypísať na 2. str. o dieťati? Ďakujem