Opatrovateľky v Rakúsku

Poraďte mi prosím ako zistím/na akej stránke/ či mám pozastavenú alebo zrušenú živnosť? ĎAkujem

Dobrý večer, v sobotu, 30.01.2010 cestujeme z BB do Rakúska, smer Viedeň, St.Polten, Amstetten, Linz,Salzburg, Innbruck a až do Sankt Anton. V nedeľu sa vraciame späť. Máme v aute voľné miesta, jazdíme klimatizovaným autom, sedačky v koži, pohodlie a bezpečnosť nadovšetko. V prípade záujmu nás kontaktujte na 00421915 529 998. Petrenková

ja mám radšej vlak,tak prepáč že nev.tvoje služb…

Dakujem za radu sú tam zaujímavé veci

prepac za onaskorenu odpoved nebola som nikde len cez telefon sme rozpravali a ja som jej sama rozpravala o tom kde som robila ale po dvoch vetach som uz otocila na slovencinu boli mile a ochotne

este som zabudla na rodinu som ja konkr.necakala ani tyzden je to rozne

ďakujem Vám za užitočné informácie !

A nemá sociálka nejakú poradňu? Myslím na ich stránke, kam si pošleš otázku a oni ti napíšu odpoveď. To už by sa hádam nevyhovárali jeden na druhého.Ja som tak raz písala otázku do zdravotnej poisťovne.

Lenka pozri si číslo formuláru v ľavo dole píšeš, že vyplňuješ form. Beih 38 ale tieto otázky sú vo for.Beih1 a ten nepotrebuješ vyplňovať pretože sa používa na úplne iné účely.K doplatku RP ( v prípade že manžel pracuje na Slovensku a poberá rodinné prídavky) potrebuješ formulár-žiadosť Beih 38, E411,E401,E402-ak máš školopovinné deti,pracovnú zmluvu , zmluvu o plate,zárobok(tvoj-účtenky), rodné listy deti,sobášny list,doklad o prihlásení v Rakúsku,živnostenský list. Dúfam že som na niečo nezabudla

Ada zober si živnostenský list v pravo hore je Auskunft-informácie, máš tam telefonne číslo a meno človeka,ktorý ti presne odpovie čo chceš vedie ohľadom živnosti. Hore vľavo je Zahl-čo je číslo ktoré sa používa pri komunikácií zo živnostenským úradom je to jediný spôsob ako sa dozvieš pravdu.Priprav si jednoduché vety a zavolaj vyhneš sa možným problémom.Veľa šťastia

Zuzka Krankengeld to nie je poistenie ale peniaze ktoré dostávaš v prípade choroby alebo pobytu v nemocnici. Aby si tie peniaze dostala musíš mať Zusatzversicherung in der Krankenversicherung-doplnkové poistenie o ktoré si musíš písomne požiadať.Od SVA potom dostaneš poštou Krankenmeldung-slúži na oznámenie SVA o tvojej práceneschopnosti a zároveň ďalšie informácia o tomto poistení s presnými pokynmi čo máš robiť.

prosim vas poradi i niekto,kto uz mal prerusenu teraz niekedy zivnost,treba na zdrav.poistovnu na sk odniest potvrdenie o preruseni zivnosti,alebo nieco ine?:…a ak som chodila po lekaroch v tom danom mesiaci,mala by som si za ten mesiac zaplatit zdr.poistu na sk a bude to ok?..alebo potom po zase otvoreni zivnosti treba od rak.poistovni ,zase ziadat novu e106 a aj novy preukaz?

ak je zivnost v AT pozastavena, je potrebne sa opat prihlasit do sl. zdr.poistovne, po znovuotvoreni zivnosti sa zo sl.zdr.poistovne odhlasit a opat ziadat o E106.

Ak by si mala zivnost pozastavenu alebo zrusenu, mala by si mat o tom potvrdenie. Ked som mala zivnost pozastavenu, poslali mi potvrdenie o Ruhendmeldung aj s tym, koho okrem mna o tom este informovali.

Pozri si v googli,opatrovanie v rakusku a danove informacie, a tam sa docitas co ti vsetko treba.

Co je podla teba v “skratenej forme”? Urcite by Werkvertrag mal obsahovat vsetko, co je pre vas dolezite, aby v buducnosti nedoslo k nedorozumeniam…na oboch stranach…

Vo vlastom záujme je potrebné vyplniť: Werkvertrag uebe Leistungen in der Personenbetreung gemaess § 159 GewO-nájdeš na internete, kde si presne dohodneš s rodinou plat, cestu a pokiaľ ti rodina bude plati socialku tak to tam tiež zaznamenať,na aké obdobie sa uzatvára zmluva s rodinou a podmienky ukončenia.je to práca na hodinu s dohadovaním ale pre tvoje dobro sa to oplatí.

ja mam pred sebou formular beih1,predpokladam ,ze siho uz vyplnovala a tiez neviem ,aku mam addresu tam zadat moju na sk,alebo kde mam prehlasenu zivnost,a tiez neviem kde mam vypisat udaje mojho dietata, z toho na druhej strane neviem vyjst a zrejem tam treba vypisat aj cislo uctu ,kde mi maju rp prist…porad mi prosim…dakujem

Skús si poriadne prečítať čo som napísala nad tebou.S vyplnením Beih 38 ti rada pomôžem ak budeš vedieť čo presne chceš.

no prepac,myslela som ,ze si samozivytelka ,kedze poznas beih1.ale ked nevies tak nic…ja nemam tu 38-ku