Opatrovateľky v Rakúsku

Prosím vás nenájde sa tu nejaká žena, ktorá má skúsenosti s opatrovaním v Nemecku??? Potrebujem informáciu ohľadom Daňového priznania v Nemecku. Všade hľadám to čo potrebujem však nikde nieje. Ak je medzi vami žena, ktorá pracovala v Nemecku a vedela by niečo poradiť prosím ozvyte sa. Ďakujem

šek skôr či neskôr príde-nezabudnú na teba,neboj

a v hilfswerku sa neplatí???jasné,to čo by si mohla dostať ty dostane ag.,všetky robíte za rovnáké eu(nezáleží na stave),to ti nevadí?a čo si nešla cez rakúsko,ked to tu preferuješ?

no moja len sa hlás akurát tak na lampárni

daj do googlu, opartovanie v rakusku a danove informacie,tam najdes potrebne informacie aj ohladom tvojho problemu

Ja myslim ze az do nuly a potom si dobijes.Uz si to robila?

ahoj dakujem za odpoved uz som dobijala len ma zaujimalo ci napr .nepride sprava ze uz treba dobit dakujem pekny dnik

Precitaj si zmluvu a tam sa dozvies ako ju mozes vypovedat.Da sa aj do dvoch tyzdnoch,po dohode s rodinou o tvojom odchode.Ak si podpisovala ,Personenbetreuunngs vertrag,podla paragrafu 159,tak to je na 7 strane napisane.Pekny den

AHOJ CHCELA BY SOM POPROSIT O RADU VYSLI NOVE FORMULARE…DANOVE V KTORYCH SU UDAJNE NEJAKE ZMENY VO VYPLNOVANI…NEJAKE 2 KOLONKY NAVISE…NEVIES NAHODOU KTORE SU TO A CO SA DONICH VYPLNUJE?..DAKUJEM BEA

Toto záleží len od Finantzamtu na ktorom žiadaš o prídavky, lebo ja som za obidva roky dávala všetky doklady len kópie v slovenčine a nebol s tým žiaden problém (prídavky-doplatok mi bol aj tento rok vyplatený). Najlepšie je opýtať sa tam, aby si si zbytočne neťahala peniaze z vrecka.

skúste 0043 676 878760701, 676 878760700

ahojte dievčata možte mi poradiť ako sa da lacno pripojiť na internet v Rakusku ,ked si beriem zo sebou notebok?

Tak lacno sa da len na zmluvu.Bezne si kupuju dievcata startovaci balik yees alebo A1 alebo co si vyberies.No a potom dobijas ked minies ako telefon.No ale stoji to 20€ 1Gigabajt.Tak si musis vybrat.

ja som si pred týždňom vybavila telering
6 GB za 5 eur mesačne, ale zmluva na 2 roky,myslím že je to výhodne ak plánuješ byť v rakusku

so striedackou mame Yesss kupis si modem+kartu s 2GB na karte spolu za 55 Eur v Hoferi a potom si uz len dobijas, dobitie si zakupis v Hoferi pri pokladni alebo na poste,alebo v novin.stanku sme s nim obe spokojne dobre pokrytie a signal obe mame notebooky 1GB nam vydrzi 2 dvojtyzdnove turnusy a cely vecer sme na nete.

no neviem ,neviem viazat sa …

drahy špas minut za ľ dvojtyzdnove tunusy …

Pozastavenie/Obnovenie živnosti

Živnosť je možné pozastaviť na pobočke príslušnej hospodárskej komory. Zákonná lehota na pozastavenie živnosti je 3 týždne po ukončení živnostenskej činnosti. Vo výnimočných prípadoch je možné pozastavenie živnosti až 18 mesiacov dozadu a to za predpokladu, že neboli poistencovi za celé obdobie poskytnuté žiadné dávky zo zdravotného poistenia t.z. že nebol ošetrovaný v žiadnom zdravotníckom zariadení tak v Rakúsku ako aj na Slovensku(Na Slovensku v tom prípade, ak už bol poistencovi na vlastnú žiadosť vystavený formulár E106 z SVA a predložil tento formulár v zdravotnej poisťovni na Slovensku).Využiť to môžu samozrejme opatrovateľky, ktoré si nepozastavil živnosť, nemali žiadny príjem a vznikol im dlh v sociálnej poisťovni.

Po pozastavení živnosti je pozastavené aj povinné soc. poistenie a podnikateľ nie je chránení ani zdravotným poistením t.z. že všetky úkony s ošetrením si musí hradiť sám tak v Rakúsku ako aj na Slovensku. V tomto prípade odporúčam, obnoviť si dobrovoľné zdravotné poistenie na Slovensku.
Obnovenie živnosti prebieha samozrejme tiež na hospodárskej komore. Živnosť sa musí obnoviť ihneď po začatí podnikateľskej činnosti.
Pozastavenie ako aj obnovenie živnosti nie je spoplatnené. O pozastavení a obnovení živnosti úrad hospodárskej komory upovedomuje SVA. Nie je potrebné to osobitne oznamovať.

Dva dvojtyzdnove turnusy cize 1GB minieme za mesiac

Dobrý večer, mám záujem o nejaké bližšie informácie, prosím, keby ste bola tak dobrá mi napísať na mail. ďakujem Zuzana