Opatrovateľky v Rakúsku

zabudla som ti povedať hľadaj v zmluve : Endigung/Kündigung des Vertrages.Mala by si to mať v zmluve.

nikdy ti miroslava neodpiše,ona neexistuje

Ahoj Júlia, to je naozaj skvelý nápad založiť takéto združenie opatrovateliek, pretože nás je už veľa a máme rôzne skúsenosti, no čo tak sledujem, tak si tam užijeme naozaj aj veľa zlého a aj veľa nespravodlivosti hlavne, podľa mojich 3-ročných skúseností, hlavne s agentúrami, ktoré si robia s nami čo sa im len zachce. Ja sa momentálne trápim, čo som si zažila s agentúrou JOMA. 10mesiacov som mala fakt dobrú rodinu, navzájom sme si vychádzali, no po 1.štvrťoroku sa zistilo, že ma agentúra neprihlásila do SVA, hoci si vyhradila na toto právo. Jednoducho, pracovníčka urobila chybu, oni ju za viacero takýchto chýb vyhodili, ale nakoniec obvinili mňa z podvodu, že som sa mala prihlásiť sama a musela som peniaze za poistné rodine vrátiť, hoci mi ich rodina dobrovoľne chcela ponechať. Mala som byť prihlásená od septembra, no doteraz som nedostala k zaplateniu šek, tak som znovu v januári “obťažovala” novú "skúsenú"pracovníčku,p.Grospik o vysvetlenie, no bola na mňa drzá a nedokázala mi odpovedať, trieskala mi telefónom,tak som jej povedala,že sa budem na ňu sťažovať. Skúsila som zavolať do BA, na slov.tel.-orange,ktoré sa uvádza na internete, no hľa! Znovu sa mi ozvala p.Grospik z Rak.! Takže ag.v BA asi neexistuje. Toto malo však hrozné pokračovanie-neuveriteľná pomsta p.Grospik.
Poriadne ma očiernila pred majiteľom spoluprac.ag.HILFE in WURDE a nariadila dopravcovi aby ma tam po ceste domov priviezol do rak.agentúry, kde ma čakala “poprava”. P.Grospik sa sťažovala na mňa,že ja som bola na ňu drzá a som podvodníčka, lebo som sa sama neprihlásila, na čo som bola neuveriteľne ponižujúcim spôsobom vyhodená!!! V dec.som zaplatila aj poplatok na r.2010 a agentúra je mi dlžná ďaľších 121,-Eur. Dievčatá, prosím poraďte čo mám teraz robiť, som v hroznom strese a úplne švorc. Ďakujem, Viera

Ešte raz som tu a prosím Vás, poraďte mi konečne dobrú agentúru. Moc,moc ďakujem.
Viera

pomozte mi prosim kde zozeniem formulare na danove priznanie,byvam s babkou sama,ktora nema rodinu,a tu v tejto dedine,nie je ziadny urad,nema mi kto pomoct,dakujem

Ahojte,chcem Vás poprosíť o radu.Ako vypísať žiadosť o živnosť tak,aby mi šeky chodili na Slovensko.No nie na trvalé bydlisko,ale na prechodné,ktoré ešte nemám v OP prehlásené,no korešpondencia mi tam chodiť môže.Poraďte prosím

mi v tom tvojom príbehu nesedí - ako je možné,že po 10 mesiacoch ani nevieš, ako sa volá agentúra cez ktorú si vonku? Veď predsa JOMA HILFE IN WÜRDE je celý názov agentúry, nie sú to žiadne dve spolupracujúce agentúry - a táto agentúra má len slovenských dohadzovačov - niektorí z nich sa tvária ako agentúry, ale nevybavujú potrebné veci v Rakúsku, zato poctivo inkasujú od opatrovateliek. Ale neviem, či ti JOMA napr.vybavovala aj živnosť, chýba tu viacero informácií - potom by som jednoznačne kládla vinu na niekoho, lebo možno si pochybila aj ty - ja mám známe, ktoré robia cez túto agentúru, bez slovenských sprostredkovateľov a za celý čas som od nich nepočula sťažnosť, práve naopak. Takže popíš svoj príbeh pravdivo a potom žiadaj o radu. Na neúplné informácie sa rada len ťažko hľadá.

Tazko je poradit ktora agenzura je dobra podla toho ake ma kto skusenosti ja pracujem pre ST ELISABETH a som spokojna ale citala som uz aj tu na nich kritiku ja zatial nemozem proti nim povedat ani slovo a pracujem tam uz5rokov.Pokial splnis ich podmienky na prijatie tak si myslim ze nebudes mat problem dostat robotu a oni umiestnuju za kratky cas tak vyskusaj vala stastia kontakt pre vych slov p Uchalova 0905692498 a komarno p Slusnikova0905943204

Pekný deň,chcem sa opýtať či neviete niekto o niekom kto sprostredkuje prácu opatrovatelkám/zdravotným sestrám v Rakusku,najlepsie Vieden,Linz okolie kde je denná mzda minimum 60eur,fakt niekoho seriozneho??
Mám zdravotnícke vzdelanie,nemecky sa dohovorím,prax v opatrovaní mám.
Prosím ak o niekom viete kontaktujte ma ketti@centrum.sk,
Ďakujem

to by nas vsetkych zaujimalo hladat ,hladat

Nechápem načo robíte daňové priznanie v AT,keď nemáme ročný príjem väčší ako 11 000 euro.Tak ako to vlastne je?

prosim vás,robite si niekto ročné zučtovanie? Na čo je to vobec treba?je to potrebne ak si nerobim danove priznanie? čaute

i ja nad tým rozmýšľam ja teraz obnovujem živnosť tlačivo je na net. asi k tomu dám +žiadosť o zasielanie všetkej korešpodencie na Slovensko

je to lepšie to teraz podať dobrovolne automaticky ti zvýšia odvody podla zárobku a je šanca že ti to rodina priebežne bude platiť ak si dohodnutá že ti platia odvody a nedostaneš potom doplatky po 3rokoch…

čudujem sa vierka že i pri týchto skúsenostiach si im zaplatila v decembri poplatok na rok 2010 i pri najmenšej nespokojnosti rozviazať zmluvu a utekať kade ľahšie hľadať,a hľadať…a dopredu nezaplatiť ani poštovú známku…

Po ukončení roka musí každý opatrovateľka urobiť zúčtovanie svojho celoročného príjmu. Spôsobom jednoduchého účtovníctva určeného pre malé a stredné firmy. Toto zúčtovanie príjmu predkladáte kontrolným orgánom v prípade kontroly ked nas o to poziadaju neviem či je na to konkretne tlačivo ja si to robim úplne jednoducho príjmy a výdaje si napišem po mesiacoch a spravím súčet za celý rok.

Ten doplatok po 3r. nie je žiadna katastrofa treba sa íst osobne informovať na SVA.Dobrá rada, ušetrí Vám zbytočné stresovanie.

Ahojte dievcata chlapci, neviete nahodou o nejakej praci v rakusku alebo nemecku na cierno na bielo alebo na ruzovo. Plat min. 60 Eur/den. Skusenosti mam nemecky ovladam.

Zdravim, aj ja mam takyto nazor ako vy,ale viem ze aj rak.ag, nielen slovenske beru poplatky za to, ze Vas umiestnia do rodiny. Ak mozte, napiste mi,na koho sa mam obratit, ak sa chcem dostat do rod. a neplatit nehorazne poplatky.Dakujem, Ansi

dievčata poradte mi prosim,čo mam robit ked mam 50 na den a rodina mi nechce platiť odvody som cez agenturu ta mi odmieta pomoc ,že si to mam s rodinou vybaviť sama. zda sa mi to malo z tych 50 platiť aj odvody …čo poviete?