ak ti bude niečo chybat, daju ti vediet do dvoch týždnov, inak do mesiaca určite pridu peniaze, niekedy su skor na učte ako pride rozhodnutie
ano odvody do SVA.
pardon za skratky nabudúce sa polepším
dakujem krasne obom,ste zlate
na slovensku si potom môžeš požiadať aj o daňový bonus na deti
maš založenú živnosť tak odvody musíš platiť každý mesiac/štvrťročne/rodina by ti ich mala preplácať ale je to na dohode keď si mesiac bez práce z roznych dôvodov napr.meníš rodinu buď si pozastavíš živnosť na ten mesiac a potom obnovíš je to bezplatne a vtedy neplatíš odvody,alebo nepozastavíš živnosť a ten mesiac si sama zaplatíš…
Ahoj,cestujem smerom na Bregenz 14.2. o 22.25 z Westu.Ty kedy cestuješ?
nech sa darí baby poteší tá poz.energia ktorú šírite…
podrobnejšie informácie o tvjom účte: www.e-rechnung.at alebo 01 714 8330, mail: office@e-rechnung.at www.sva.or.at/e-rechnung
Ahoj takze ak chcem aby mi zo vsadial posielali postu na slovensko tak staci napisat ten Die Anderung der Standortverlegung a nebude to mat nejaky vplyv na to ze kde som prihlasena ?? Lebo ja som rozmyslala, ze napisem len list s prosbou o zasielanie posty na slovensko …
Tinka tým žiadaš len o zasielanie korešpodencie na slovensko a nie zmenu/preloženie adresy prevádzky živnosti tak by to malo byť v poriadku…
Ahoj Hella,poslala som ti mail na azet.Ozvi sa.
Keď nepodám DP v AT,to znamená,že si nemôžem uplatniť daňový bonus na deti na SK? Ale keď poberá manžel daňový bonus,tak si ho nemôžem uplatniť tak či tak. A keď je napr. manžel vedený na úrade práce,mám nárok ja na vyplatenie daňového bonusu?
ano,preplatiš,ak myslíš,že nebudeš mať rodinu 3 a viac mesiacov, radšej preruš živnosť, pri nájdení práce ju obnovíš
nema to vplyv, ked budeš chciet zmeniť zas adresu, musíš odznovu požiadať o zmenu adresy,všade tam odkiaľ ti chodí pošta.Je na to tlačivo.
ach dakujem krasne za odpoved… ozaj potesi ked tu konecne cita clovek rady a nie osocovanie jedna druhej vidiet ze tu chodia aj slusny ludia ktory radi pomozu ak mozu naozaj dakujem velmi pekne za odpoved kazdu ktoru som dnes dostala som zas o nieco mudrejsia a dufam ze aj ine paaa dievcata a nech sa nam vsetkym darí…
ak ma manžel daňový bonus,samozrejme ho nemáš ty.ja som vydata, ale RP poberam ja, takže rozdiel mi tu nerobia.a čo sa týka toho že manžel je na úrade práce,nemám skúsenosť,ale určite ti povedia na daňovom úrade, môžem sa spýtať,ale až 3.2.,budem doma a zájdem tam osobne aj pre tlačivá
vďaka za ochotu,mňa sa to netýka,ja som sama,ale kolegyňa to chce vedieť a nebola som si istá či má nárok alebo nie,ale logicky asi áno,keďže manžel nepracuje a tým pádom nedostáva ani daňový bonus.
suhlasim,tak preco niekto nieco neurobi…jedna na to nestaci,mozme sa skontaktovat ,ak chces…
dakujem za vaše odpovede,pekný den prajem všetkým.