ďakujem dievčatá, len ešte ja som myslelela, že ked už som na Slovensku že to zašlem do SVA,
ja mam v rak.banku bawag a na slov. slov.sporit,cez swift ma to nestalo ani cent
na tvojom mieste by som tam zavolala, kvôli čomu je zvýšene poistné, alebo napíš mail.
rodina dostáva od štátu na jednu opatr. 275 eur, ak má dve tak 550 eur na mesiac, takže stále im zvýši
Caute baby,ktora z vas pracuje v Leobersdorfe okres Baden???
Ak ano napiste na akej ulici…
Dobry den.Pracuje tu niektora cez ag.JOZMAR?Ako sa Vam cez nich pracuje a ake ma poplatky ?Dakujem.
doklady na rod. prídavky sa zasielaju na príslušný Finanzamt, SVA s týn mič nemá
Ahoj,
ja mam sparkasse a posielala som v piatok do slovenskej sporitelne 170 euro a platila som poplatok 16 euro…Dost drahe:-(
Ja som posielala cez rakusku postu, lebo nemam ucet v rakuskej banke.
Takyto prevod na slovensky ucet v banke ma stal 3,-Eur a niekedy to trvalo 2 pracovne dni a na treti den poobede som to uz tam mala a niekedy ked sviatok a podobne tak aj 5 dni. V niektorej poste som platila vyse 4,-eur tak som potom nosila ten papier kde som platila len 3 Eur nech to len odpisu.
Mala som dojem ze niekedy ani na poste nevedeli ako presne a preto nauctovali viac , ved ja som to neposielala cez postovu poukazku, ale priamo a mala som IBAN aj kod banky, lebo keby som to nebola mala tak to nejak ide dlhsie cez centralu a vtedy sa plati aj viac.
Mna by zaujimalo napriklad ako je to s uctom v rakuskej banke, kolko sa plati za ucet, co k tomu treba a kedy to vyuzivate…
takže do mesta kde som naposledy pracovala, lebo ja som pracovala v preibehu roka na 2 miestach, sa na všetko vypytujem ale teraz si to už nemôžem sama obehnúťa peniažky by sa mi zyšli, nakolko som ostala tehotná, + mi bolo dosť zle doteraz tak až teraz to riešim pracovala som do konca decembra
mozem sa spýtaať čo je swift ako funguje aktorá banka v AT je s najmenšimi poplatkami(najlacnejšia)Dik D.
zadaj si do googlu ag. nájdeš čo potrebuješ…
vierka nebudeš platiť aspoň naraz doplatok po 3rokoch máš to teraz priebežne keď rodina nechce platiť odvody priebežne si hľadj novú ja čo mám zistené rodina mesačne dostáva na jednu op.275eur čiže i keď budeš mať odvody 200 na mesiac ešte im zostane, ale je to na dohode…
Každý kto podá DP v Rakusku- SVA vypočíta skutočné platby podľa príjmu. Momentálne sa jedná o penzijné poistenie. V 3-4 kvartáli doplatíš aj za rok ,za ktorý si DP podala. Platíme mimimálne poistné, nakoľko nevedeli náš skutočný príjem.Rodina nie je povinná Ti na to dávať, je to jej len dobrá vôľa. Ja pokiaľ ma nevyzve Finanzamt, žiadne daňové nepodávam
Wili prosím ťa dá sa niekde stiahnuť tlačivo keď chcem požiadať aby mi všetká korešpodencia chodila na Slovensko? ivet dík…
keby si si namiesto udania titulu otvorila oci a nieco spatne pozrela bola by si v obraze ze MIRA je fiktivna postava ktora toto hodila na net neviem s akym zamerom a take naivky ako ty sa toho chytaju a reaguju na nieco neexistujuce!!!A ten titul ti bude v A na dve veci!!!Takze prehod vyhybku a zacni od znova s otvorenymi ocami.
Ak dobre viem tak ked mas cislo v banke, dostanes karticku z banky a tam je napisane tvoje meno, cislo uctu, kod banky to sa pouziva na Slovensku.
Ked potrebujes vlozit peniaze na ucet z druheho statu potrebujes vediet svojho uctu IBAN a SWIFT.
IBAN to je tvoje cislo uctu spolu s kodom banky a znakom Slovenska ´= SK a cisla. asi musi mat presny pocet takze su tam aj nejake nuly navyse.
SWIFT je zlozeny z pismen:Nazov Banky, kody a SK
Obidva tieto udaje ti banka uvedie na poziadanie, chodia udajne aj na kazdom vypise aspon IBAN a SWIFT je aj na www.stranke banky.
Toto som stiahla z jednej stranky na nete:
SUBA SK BX 0200 SUBA Všeobecná úverová banka, a.s.
GIBA SK BX 0900 SLSP Slovenská sporiteľňa, a.s.
NBSB SK BX 0720 NBSL Národná banka Slovenska
TATR SK BX 1100 TATR Tatra banka, a.s.
UNCR SK BX 1111 UNCR UniCredit Bank Slovakia, a.s.
SLZB SK B1 3000 SLZB Slovenská záručná a rozvojová banka, a.s.
LUBA SK BX 3100 LUBA ĽUDOVÁ BANKA, a.s. Bratislava
ISTR SK BA 4900 ISTR ISTROBANKA, a.s.
OTPV SK BX 5200 INRB OTP Banka Slovensko,
pre zahraničný platobný styk vykonávaný cez S.W.I.F.T.
BANK - kód banky
BIC - kód krajiny (SK) / lokalizačný kódu
Num. - numerický identifikačný kód pre tuzemský platobný styk
Znakový - znakový identifikačný kód pre tuzemský platobný styk
Ahojte ženičky:Potrebujem poradiť: Mám rodinu ale hneď prvý deň musím nastúpiť, so živnosťou.Keďže živnosť ešte nemám, chcem sa spýtať, či má niektorá z Vás skúsenosť s tým, či sa dá živnosť vybaviť aj korenšpodenčne zo Slovenska a čo k tomu potrebujem. Ďakujem za odpovede…))
trpko olutujes citaj vcerajsie ohlasy na jozmar PODVODNICKY
Urcite sa zivnost neda vybavit cez net.Najprv musis byt nahlasena na prechodny pobyt-meldezetel.Potom pojdes na wirschaftkammmer a tam ti za pockanim vybavia zivnost.Zo slovenska potrebujes mat uradne prelozeny vypis z registra trestou a este zalezi do ktorej krajuiny rakuska ides mozu ziadat este nieco viac.Dobre by bolo keby si si mohla dopredu zistit co potrebuju.Usetrila by si peniaze za preklad.Neviem ci som ti pomohla ale asi takto to funguje.
ona sama má veľké problémy a daj si na ňu pozor!!