Ja pochybujem ze sa to da vybavit zo Slovenska. V prvom pripade je potrebne byt prihlasena k prechodnemu pobytu v Rakusku a to musi ta rodina kde sa nastupuje. To sa moze aj hned v prvy den, inak je to potrebne do troch dni.
Potom treba ist na zivnostensky urad a predlozit -MELDEZETTEL ´= to je to prihlasenie k prechodnemu pobytu
- Vas vypis z registra trestov zo Slovenska , uradne prelozeny, to sa da rychlo, v krajskych pobockach prokuratury to daju na pockanie a uradny preklad Vam spravia, ved to maju v pocitaci tito prekladatelia ulozene
- potrebuje aj Obciansky preukaz alebo Pas
- ja som potrebovala aj potvrdenie k zivnosti ci zakladam prvykrat alebo uz som mala niekde otvorenu zivnost je to Neugrundungsforderung a vtedy ked sa otvara prvykrat zivnost tak sa neplati ziadny poplatok toto potvrdenie mi dali na centrale WKO, neviem kde nastupujete, ked vo vacsom meste tak to mozno bude aj na jednom mieste so zivnostenskym uradom.
S vypisanim ziadosti o vydanie zivnostenskeho listu mi pomohli priamo tam pracovnicky.
A asi ine nic.
Kedze si podala danove priznanie za rok 2008 a tvoj prijem bol vyssi ako si platila odvody, tak teraz platis ten nedoplatok.Vsetko mas pekne rozpisane v plateni poistnom.Ci by mala rodina platit to ja ti neporadim ale ak si u nich pracovala aj v roku 2008 tak si myslim,ze ano.Pekny podvecer aj ked som ti asi nepomohla
v niektorych krajoch Rakuska ze potrebovali aj rodny list uradne prelozeny, ci potvrdenie o trvalom pobyte na Slovensku, ale to vobec neviem kde, ja som to nepotrebovala. Takze napis kde v ktorom kraji v Rakusku nastupujes ,nech sa ti ozvu dalsie kolegyne.
Vo Viedni sa rodny list nepotreboval.
musí ťa najprv rodina nahlásiť na prechodný pob.a až s tým môžeš vybav.živnosť
nezavádzaj keď nevieš, peniaze posielam každý mesiac z rakúskej banky do slovenskej a nestojí to ani cent - je to zdarma
Ahojte,chcem sa spytat aka je sanca pre anglicky hovoriace osetrovatelky v rakusku,som slovenka,dakujem
Vierka opatrovatelky sa schadzaju na namesti pri Radhause poobede tak po druhej -14.15.Pre teba je to asi daleko.Neviem ci poznas dobre mesto.Pekny podvecer.
Ďakujem všetkým milým ženičkám, ktoré mi odpísali a poradili.Podľa Vašich informácii som vlastne zistila, že mne sa nedá otvoriť živnosť skôr ako nastúpim pracovať. Lebo nebudem mať potvrdenie o prechodnom pobyte.Ale rodina chce ženu už so živnosťou. Takže mi nastal problém. Ale aj tak Vám ešte raz veľmi pekne ďakujem…))
ja by som na vasom mieste nastupila a rodine povedala fakty a hlavne ze zivnost sa da vybavit az ked tam mate prechodny pobyt a myslim ze vas uz neposlu prec
tiež nemienim podávať bez vyzvania, ale k tomu ma napadlo, čo ak ma vyzvú niekedy po ukončení živnosti, to by som musela doplatiť zo svojho naraz celú sumu
dobry vecer dievcata.potrebujem poradit.zaciatkom januara som nastupila pracovat ako opatrovatelka v at.a teraz doma som zistila ze som asi tehotna.ako dlho musim platit odvody aby som mohla poberat matersku v rakusku nechcem prist o tuto pracu a hlavne o rodinu.
Ahoj. Ja nie,ale moja nevesta 28 rokov ma zaujem o opatrovanie v Rakusku. Potrebovali by sme tvoje tf.cislo a ona by sa ozvala. Dakujem.
ďakujem pekne za radu
Ahoj Miroslava, uff, taka informacia ma potešila, pozeram , že si pisala v septembri, ak by to bolo ešte aktualne, prosim Ta ozvi sa mi na email, potrebujem odijst do 15.4.2010, inak budem platit dalši poplatok agenture a to už takto na nich robim 10. rok.Som ZS a mam 10 roč. prax.nemčina je ok…verim, že mi pomožeš najst pracu, ako pišeš za symol. poplatok? až sa mi to nechce verit, ale musim s tym niečo urobit, prave mi došiel šek na 750 eur. odvod Soc. poist. v Rak…dalšie poplatky su už neunosne! Vopred Ti dakujem a želam pekný večer. J.
prepacte, este nemam prax v pripievani na tejto stranke, hned som aj zle napisala svoj nick , môj email 77marika@azet.sk
!!!precitajte si co som napisala pred chvilou!!! napisala som to preto aby sa tu ludia nestrapnovali, kedze si z nich MIROSLAVA robi dobry den, ale komu niet rady, tomu niet pomoci
ĎAKUJEM VÁM ŽIENKY ZA ODPOVEDE
Tak ak si ochotna ponuknite miesto mne,pocas MD Vas zastupim.Nechcem ist na dlho do AT.Ak suhlasite poslem kontakt.
Vybavenie zivnosti im zaberie dokopy hodinu ak ide o mesto kde su prislusne urady.Myslim WKO-wirschaftkammer.Nenechaj si ujst prilezitost.
ahojte,vie tu niekto kde zoženiem formulár na ročné zučtovanie v NJ?DAKUJEM