Opatrovateľky v Rakúsku

mam dojem ze som o tom vcera tu citala alebo popozeraj stranky pred

to neviem, pretože to tlačivo mám, ale keď mi pošleš mail.adresu, tak ti ho prepošlem

Na aké otázky sa mám pripraviť pri pohovore ?

dík za to tlačivo

Pro Hanku - posílám ti svůj mail, pokud chceš, ozvi se - ivonka.konecna@seznam.cz

pošli to na finanzamt, do ktorého patrila tvoja posledná adresa-meldezetel

zabudla som mail nick1291@azet.sk

ešte tu mail.adresu, alebo skype

ok, zajtra ti to pošlem, idem domov , preskenujem

wili ďakujem ti pekne bola som v tom že na sva. ale chcela som tam zavolať, tak si ma ušetrila.dúfam že sa mi to podarí.

Keby si ty robila pohovor co by ta zaujimalo o uchadzacke - opatrovatelke. Porozmyslaj, ved ta to napadne aj samu a tak sa priprav. Coby sa mohli pytat
- vzdy nieco o sebe zakladne udaje, predstavit sa, povolanie, kde zijes,tvoja rodina,
- ake skusenosti s opatrovanim mas doposial, aku prax, kde si uz bola, ake stavy si opatrovala, zahranicie kde, ale len domace prostredie,
- kedy by si mohla nastupit, ci mas VP, ci aktivne jazdis, ci si fajciarka
- mna sa na telefon pred par rokmi pytali ako sa pacientky spytam co chce uvarit, co si chce obliect a podobne…
a tiez som mala potom nieco prelozit co povedala ona po nemecky
- pri osobnom rozhovore tam ako hlavne reagujes, ci rozumies a vies odpovedat, ci povies aj nieco suvisle…
- pri telefonickom pohovore to nie je tak dlhe, hlavne skusenosti ake mas , koho si uz opatrovala, ci mas rakusku zivnost…

pod heslom “Adressänderung” na stránke WKO centrálnej, prípadne podľa regiónu kde si nájdeš - dá sa vyplniť aj elektronicky, potrebuješ len PIN kód z kartičky člena WKO

Rodina nedostáva príspevok na PLATENIE POISTNÉHO opatrovateľkám – dostáva podporu pre 24-hodinové opatrovanie a je na nej, na čo ho použije – plyn, uhlie,drevo, elektrina, WC papier alebo PRÍSPEVOK na dopravu, či na PRÍSPEVOK na poistenie pre opatrovateľky

cakaj-ray sa urcite dockas…

Poradi mi niekto? Od noveho roka mi zvyšili odvody takmer o 200 eur…som cez agenturu, no mam dojem, že to zvyšenie by mala zaplatiť rodina, kedže dostava na opatrovatelky eura od štatu…nestretol sa niekto s takym niečim, alebo nepočul???Zatial som to neriešila, lebo len dnes mi ten šek došiel…a viacmenej to predychavam…dakujem. Všetké zdravím!(sorry,ze nepišem diakrit.)

Milá Vily aj ja Ťa pekne prosím o to tlačivo.Ďakujem . Prepošli prosím na : mymay26@gmail.com

Poistenie si platíš sama - pozri príspevok dnes o 21.18 - ale skús jednať s rodinou, ak nemáš sumu uvedenú priamo v zmluve.

Evi ahoj,ozvi sa mi prosim na skype.

máte niektoré problém s odoslaním príspevkov ?

ahojte, stratila som zamestnanie, preto som sa rozhodla, ze sa naucim po nemecky, spravim si kurz opatrovatelky a skusim pracovat v rakusku, kamosky nemam,ktore by mi vedli pomoct, preto vam pisem, ak mi vie niekto poradit, ako mam zacat, nemecky sa ucim sama s knihy pre zaciatocnikov, ale kde sa prihlasit na kurz,to neviem, diky bia.