určite sa ti to podarí, ak by ti niečo chýbalo, oni ti pošlú papier čo ešte potrebuješ, držím palce
Dobry vecer chcela by som sa opytat,do konca marca potrebujem dat danove priznanie v rakusku a netusim ake papiere ktomu potrebujem a tiez potrebujem podat danove aj na slovensku ale to,len ako informacne ale tiez je to podstatne aby sme ho podali aj tam takze chcela by som vediet ake papiere ktomu potrebujem a ako sa knim dostanem budem vdacna za akukolvek odpoved a rada si aj popisem dakujem ANTONIA
Ahoj Wili. Prosim Ta mohol by si mi poslať tlačivo SVA na zaslanie korešpondencie na Slovenskú adresu. Nevedela Som To nájsť. Dakujem. eva.n@atlas.sk
mail som ti písala v príspevku nad tebou 20:16 dík…
Nepomenujem tu teraz to,co naozaj staci podat po vyzve,pretoze to blokuje niekto,komu sa nepacia moje vyjadrenia a ked to uvediem tak prispevok neprejde-teda ako uvadza Janula-aj potom je na jeho podanie dost casu.Nerozumiem preco sa tu opicite a hufne si davate robit DP ,ktore nepotrebujete-tie peniaze mozete uzit inak.Je zaujimave ze na stranke,o ktorej sa tu casto hovori,je vselico,len nie zakladna informacia,napr.kde najdete tlaciva v slovenskej verzii…Nahoda?Zamer?Okrem toho od buduceho roka plati novy rezim urcovania zakladu poistneho a tak je mozne,ze viacere ani tensucasny nepostihne,vratane doplatkov poistneho-lebo nestihnu odrobit 3 roky na zivnost.
tak sa nauc lepsie obsluhovat PS a nestazuj sa ze ta niekto sabotuje,lebo to je chore-alebo snad UFO___
ahoj mozes poslat aj mne to tlacivo na mail?? musinky@pobox.sk dakujem krasne
O moje schopnosti v obsluhe PC nemaj boja, mám naň EU vodičák, to UFO má konkrétne pomenovanie, ale to ty spoza mantinelu nemôžeš vedieť - ibaže ak tak, že trafená hus zagága.
Eva mas pravdu neviem co sa opatrovatelky predbiehaju v podavani DP a potom ak im zvysia odvody tak nevedia preco apelujem uzite si inac peniaze zdielam nazor tejto opatrovatelky a nic nepokazim
Vidiet ze nemas prehlad o tom kto tu pise a kto pomaha zenam.Eva je jedna z tych ktora rada pomoze a vysvetli.Chcela by som tak vediet obsluhovat PC ako to vie ona a este mat aj ten prehlad vo vsetkom a chut sa stale ucit a ziskavat informacie.Ona vie presne o com pise to len ty nevies lebo ju nepoznas a vlastne nevies ze o com pise.A to UFO tu naozaj vcera bolo…a ma aj to pomenovanie ako pise Eva…skus sa zamysliet co tym chcel basnik povedat…Pekny den vsetkym a Tebe Eva zvlast.
odporúčam ísť sa informovať na SVA a tak máte informácie z prvej ruky už dlhšiu dobu sa hovorilo a dokonca aj písalo o zmenách poistného v AT…voľby v AT sa blížia a tentokrát možeme voliť aj my.
Dobré ráno,potrebujem radu.Ak mi rodina ,preplaca cestu a plati mi aj odvody, tak to mám všetky tieto položky spočítat a potom odvody,cestovné a členské do WKO a poplatok za sprostredkovanie agenture zase odrátat? Može mi to niekto potvrdit či to chápem dobre? Je ešte niečo, če by som si mala bud pripočítat alebo odpočítat okrem toho čo som vymenovala? Dakujem za pomoc.
Som rada ženy, že vám nie je ľahostajné, za čo svoje peniaze vyhodíte a hlavne, že rozmýšľate. Ďakujem za podporu kike - je to tak ako píše, mnohým z vás, aj keď o tom ani netušíte, som už poradila aj na iných fórach. Tie, ktoré ste v NÖ, si o novom poistení môžete prečítať aj v časopise, ktorý dostávate z WKO. Nechcela som nikomu kaziť kšeft vo varábaní priznaní,ale ja sa akosi neviem len tak prizerať, keď tie peniaze, ktoré vám nespadnú z neba, dobrovoľne alebo nasilu dávate za niečo, čo nepotrebujete.Aj za cenu toho, že ma tu niekto občas napadne. Dokonca už mi hovorili ženy, že im navýšili percentá, ktoré platia z turnusu agentúre, kvôli tomu, že im urobia priznanie - povinne - pritom mnohým sociálnym prípadom nevedia ani pomôcť k dávkam, na ktoré majú zo zákona v Rakúsku nárok, alebo ich aspoň usmerniť, ako svoju situáciu na Slovensku upraviť, aby tento nárok mali - takto vyzerá prax. Pritom seriózne rakúske agentúry možnosť vypracovať priznanie nenanucujú, len o nej informujú. Myslíte, že keby to bolo povinné, dali by si povesť pokaziť niečim takým, že ich opatrovateľka ho nepodala ?
Milé opatrovateľky,chcem sa spýtať ako to je s prihláaením v Rakúsku a odhlásením na Slovensku zo zdravotnej a sociálnej poisťovne.Kedy sa najlepšie zo slovenskej poisťovne odhlásiť(či až po návrate z Rakúska)a či som povinná to i oznámiť lekárovi.Ešte by ma zaujímalo či ste sa nestretli s neochotou lekára ošetriť vás,myslím na Slovensku.
este raz prosim o pomoc,kedze vidim ,ze uz zacali radit normalne zeny,ktore chcu pomoct…ako mam spravne vyplnit ziedost na pridavky,aj ked si dam do prekladaca,neviem napr:aku addresu mam hned na zaciatku vypisat a ake udaje a tiez kde mam vypisat dcerine udaje,kedze na druhej strane su iba deti,ktore uz Poberaju ,alebo ine znenia,kto uz to vypissoval prosim poradte mi…alebo da sa najst aj ziadost prelozena do slovenciny an niektorej stranke?..
Ahoj, ak máš na mysli len ročné zúčtovanie a nie daňové priznanie, tak formulár na ročné zúčtovanie nie je. Vypočítaš si hrubý príjem (honorár za rok+cestovné za rok+vecné príjmy za rok), výdaje (odvody do Soc. poisťovne, poplatok do WKO, 12% paušál). Odčítaš výdaje od hrubého príjmu a dostaneš čistý príjem.
dobry den ,mohli by ste o tom nieco viac napisat? takze ak som tomu spravne pochopila,tie doplatky budeme musiet zaplatit tak ci tak? a kde sa da o tom docitat viac? dakujem
Eva,
tento problém, čo si teraz nastolila je veľmi pre mňa akútny, prosím predstavme si situáciu, že opatrovateľky nepodajú DP, nie je to povinnosť. Podľa čoho sa budú vypočítavať po 3 rokoch od trvania živnosti výšky našich príspevkov do SVA?
Ďakujem za každý názor.
Ahoj, kurzy organizuje Červený kríž alebo Akadémia vzdelávania. Ak si vedená na Úrade práce skús sa opýtať tam, v tom prípade by si ho mala zadarmo, zaplatil by ho Úrad práce.
Eva,
takže v Rakúsku ak pracujeme na živnosť na poste Personenbetreuung, nemusíme podať daňové priznanie, ale na Slovensku áno.
Znamená to, že Daňový úrad na Slovensku bude informovať SVA o výške našich príjmov a podľa toho vypočítajú v SVA naše nové výšky príspevkov do SVA?