Opatrovateľky v Rakúsku

Vili, prosim Ta mohol by si mi poslať tiež tlačivo pre SVA o nahlásení adresy. Díky. eva.n@atlas.sk

Ak som si dobre precitala danove informacie tak danove priznanie nie sme povinne podavat prve 3 roky podnikania.Priklad som zivnostnickou od roku 2008.Danove priznanie som povinna podat v roku 2011 ,ale za rok 2008.Kedze odvody do SWA sa platia z minima a my zarobime viac tak v tretom a stvrtom kvartali nam bude vyrubany nedoplatok na poistnom a plus zvysene odvody.Co by sa malo robit, tak kazdy rok by sa malo na danovy urad davat einkomem-auskomen rechnung=Prijem a vydaj.Danovy urad ta moze kedykolvek aj pocas roka vyzvat na podanie danoveho priznania.Moj nazor je ze ked si budeme platit my alebo rodina znysene odvody do dochodkoveho poistenia tak od toho sa raz bude zalezat aky dochodok dostaneme z rakuska.Neviem ci som tie danove informacie dobre pochopila ak nie tak napiste.

dobry den ,chcem sa opytat,clenske do WKO som zaplatila uz davno a karticka mi stale z WKO nedosla,vlastne mam len ecard a vsetky potrebne papiere,ktore som potreboval,alebo mam este pockat? zivnost mam zalozenu od februara minuleho roka,dakujem

Zavolaj mi poobede 0387694751, alebo 0910534304

Má niekto skúsenosti s agentúrou Bestens Betreut

V čom je pisateľ pod nickom Anna tvoj prípad veľmi akútny ? Veď od legalizácie opatrovania ešte tri roky neuplynuli…a mechanizmus výpočtu poistného je aj na tebe známej stránke,v príručkách od SVA, alebo v príspevku : Dr. Lingenhel VGWA Feldkirch z 15.1.09. SVA a DÚ na Slovensku? to si čo za väzbu vymýšľaš - na Slovensku podávaš DP z celosvetových príjmov na základe tvojej daňovej rezidencie.Rakúsko-slovenská spolupráca úradov rovnakej kategórie - áno -ak by bolo podozrenie na niečo protiprávne.

E card máš? Požiadaš SVA o formuláre E 106, s tým pôjdeš do svojej zdrav.poisťovne, na základe tohto formulára Ti vydajú europ. kartičku poistenca.Lekárovi to oznám a s ošetrením som doposiaľ nemala žiadne problémy. A sociálna? Platíš v Rakúsku. Môžeš sa pripoistiť na nemocenské -Zusatzversicherung- tlačivo je v zelenom obale SVA

Dôchodok sa Ti tými doplatkami určite nezvýši!!!

Chcem sa ta opytat moze si slovenska zena-vdova nieco uplatnit v rakusku aj ked uz ma deti dospele?

dobry den, prosim vas, neviete mi povedat, kolko trva vybavenie rak. gewerbe pre pflege vo 1010 wien? a kolko sa plati?

ma niekto z vas skusenosti s agenturou SunSet su spolahlivy dakujem

Zuzka ja by som ich na tvojom mieste kontaktovala mailom alebo telefonicky.

Eva,

ďakujem za odpoveď, ťažko sa mi čítajú pokyny Sva v nemčine, musím priznať ,že nerozumiem, ako bude Sva vypočítavať moje nové príspevky do SVA, podľa akých údajov.
Daňové priznanie sme povinní podať tu v Rakúsku v roku 2011 za rok 2008?

Takto to mám chápať, prečo potom podávajú niektoré opatrovateľky DP už priebežne teraz?

Som nechápavá, ale učím sa, ďakujem.

pisateľ Anna - je zaujímavé sledovať vývoj tvojich otázok - som zvedavá, čím ma zase prekvapíš. Nie si nechápavá a po stránke tej nemčiny už určite nie, len hľadáš, čím, ako formulovanou otázkou ma zahnať do kúta -t.j.poprieť čo som uviedla.

ja som im zaplatila ,potom sa mi par krát ozvala s ponukou,no nikdy to nebolo nič moc.Bud tam bolo strašne moc diagnoz ,nevhodne na domacu liečbu,alebo bol tak nizky plat,že sa neoplatilo vycestovat.Je to moja skusenost.

Ahojte…chcem sa opýtať, má niekto skúsenoť z agentútou VaV z Prešova?Prípadne niekto, kto je cez nich zamestnaý v Rakúsku, resp.Nemecku sa tu nenájde???ďakujem

Prosim,poradte mi čo sa zaratava všetko do prijmu v DP na Slovensku,dakujem.

Milá Eva,

ak to takto chápeš tak si ma ozaj precenila.
Rada som, že sa niečo môžem dozvedieť, lebo mojou nemčinou sa vyznať v odborných termínoch, ktoré sa používajú v úradoch ako je SVA, alebo WKÖ, nedajbože Finanzamt to si vyžaduje doslova štúdium.
Už nie som najmladšia, prinútiť sa niečo také
náročné si naštudovať je nad moje sily. Zdá sa Vám to niektorým možno smiešne, po určitej vekovej hranici padne mnoho vecí ťažšie ako pred ňou.

Myslela som si, že mi poradia mladé svieže mozgy, ako sa ukázalo tu na fóre sú také.

Po Tvojej poslednej odpovedi , Eva, zisťujem, že tie Tvoje informácie sú len zavádzanie, konkrétnu odpoveď určite nedostanem.

Aktivizujú sa tu fiktívne osoby,ktoré niekedy komunikujú v dialógu sami so sebou? Manipulácia?

Veď som sa až takú hlúposť nespýtala, videla som aj trivialnejšie otázky na tomto fóre.

Ale o tom to je : fórum zostane fórom a Hyde Park zostane Hyde Park - om

Evička a nestačia ti tie pekné rodinné prídavky? Veď je to skoro 200eur mesačne!Také sme my Slovenky?!Doma stačilo 20eur a v Rakúsku je málo aj200!No na takýto prístup sa veľmi hnevám!!!Volá sa to Nenásytnosť!!
Odlučné dostávajú, živitelia rodín, kt.tam majú prechodní pobyt a majú dlhodobo prac.povolenie, a nie ženy ošetrovateľky so živnosťou!!!Chcela by som vidieť tú pani kt. poberá,možno jej manžel!

Ahojte,

súhlasím s uvedeným v tomto článku,je to zdieranie.Rada by som sa dostala ku kontaktu pani Miroslavy.Tým pádom by sa pomohlo viacerým aj osamelým ženám. Pozdravuje Maja.