Opatrovateľky v Rakúsku

Milá “Anna” - na tvoje príspevky už nebudem reagovať - priveľmi sa bije ich štýl s obsahom. Na jednej strane neschopná prečítať si niečo v nemčine a na druhej -hľa, aká čiperka vo výpočte mojich chýb spôsobom, ktorý veru tú neschopnosť nepotvrdzuje. A čo sa týka odpovedí - kto číta, nájde ich tu - ale na inom fóre už od 20.ženy čakajú na odpovede…Ale neodpustím si na záver jednu poznámku - zakladať si na tom, že väčšina opatrovateliek sú ženy, ako popisuješ “seba” je ich podceňovaním, ja poznám kopec šikovných a aj tie ostatné, ktoré chcú, sa rýchlo učia…

Mala by som veľký záujem pracovať ako opatrovateľka.Som totiž nezamestnaná a praca u nás sa mi neponúka vôbec žiadna.Za odpoveď vopred ďakujem

Mala by som veľký záujem pracovať ako opatrovateľka.Som totiž nezamestnaná a praca u nás sa mi neponúka vôbec žiadna.Za odpoveď vopred ďakujem

pre Evu. Neviem či sa na teba môžem obrátiť, ale tiež by som potrebovala poradiť. Forum čítam pravidelne hoci som tu ešte nikdy nič nepísala ani na nič nereagovala dovolím si povedať, že aký taky prehľad už mám kto čo vie a klobúk dolu pred tvojími vedomosťami myslím čo sa týka živnosti v Rakúsku. Nedaj sa odradiť a pomáhaj dalej. A teraz k môjmu problému. To vlastne ani nie je problém iba by som chela mať jasno čo platím. Dan.priznanie za minulý rok som podala,lebo som bola vyzvaná dan. úradom a tiež mi poslali papiere. Po roku mi prišlo navýšenie pensionsversicherug.Každý štvtrok platím o 150 Eur viac. Niekde som ale čítala, že budem platiť iba 3 a 4 štvrťrok a mne už došlo platiť aj teraz za prvý štvrťrok 2010.Podľa toho mi dochádza, že budem platiť celý rok. S platením nemám problémy rodina platí všetko ale aj tak by som mala rada v tom jasno. Dakujem

ale keď platíš vyššie odvody tak máš vyšší dôchodok…

platit budes do juna potom je uz nove zdanovacie obdobie

Ďakujem ti Janka za pomoc.Nech sa ti darí

zaplatila ste im registr.4o eura ? o plate vas informovali vraj vyplacaju na ucet vraj meskaju s platbami vdaka za info

si otvoris oci nieco tu v prispevkoch iste najdes-uz na teba ani nikto nereaguje,lebo to zenam ide na nervy odpovedatna tie iste otazky dookola!

Ahojte.Robí niektorá z Vás v Lassee alebo v blízkom okolí?Ja by som tam mala nastúpiť tento týždeň a bola by som rada keby sa tam našla nejaká kolegyňa :slight_smile:

dobrý večer,
chcem sa spýtať či má niektorá z vás skúsenosti s agentúrou na Jordangasse 7 vo Viedni.

chcela by som sa ta opitat ci sa da este cez teba zamestna opatrovatelka robim si zivnost tak by som sa chcela spiatat ci je to mozne alebo nie skusenosti mam 2 roky po nemecky viem

Príjem - hrubý príjem v Rakúsku = honorár + / cestovné, poistné ak prispieva rodina zvlášť a nie je súčasťou honoráru/ + Sachbezug = 6,54 na odpracovaný deň. Výdavky = 40 % paušál, odpočítateľná položka 4025,70 EUR

ahojte chcem sa opytat ci am niekto skusenost s Monikou Jakubeczy zo Ziliny…dakujem

Ahojte dievčatá.Stala sa mi taká vec v jednej rodine som bola 5 krát teraz som už nevydržala a sťažovala som sa v agentúre,že sú tam nejaké problémy a oni mi odkázali,že ked sa sťažujem takú opatrovatelku nechcú je to spravodlivé,že sa ma agentúra nezastala hlavná vec ,že sa nabalila som doma nevie mi niekto poradiť rodinu.Dakujem

čo je to prosim sachbezug?dakujem za odpoved

Skuste zavolat pani Angerbauer,je to slovenka v Linzi,ktorá má agenturu.0676/5501514
Som na Vás hrdá, že ste dokazali odist a nenechali ste sa trápit.Zdravie máme len jedno a ešte sa nám zíde.Prajem vám úprimne vela štastia

Pripadne pani Fischer z Viedne 0676/7507902
tá má vieden a okolie

pišem to pre Matu

to je co za hlupost 40percent

Zdravim, tak to sme na jednej lodi, lebo ja som dopadla tak isto.Je velmi smutné, že ženy, za každu cenu, aby mali pracu držia ,krok a hubu ".Prepačte, ale musela som zo seba vydať aj tieto nelychotive slova. Začinala som pred dobrymi pár rokmi, mám za sebou , ťažke roky " pri opatrovaní.Teraz, ked je trh preplneny, doslova Vas vykopnú s tým,že príde iná za pár drobnych.Oni už ani nepozeraju na kvalitu, ved tí chudaci tomu nerozumeju.Veľa šťastia pri hľadani práce.