to nie je hlúposť,to je 40% paušál pri daňovom priznaní na Slovensku
Sachbezug je 6,54eur na deň (strava + ubytovanie),ktoré si opatrovateľka započíta k príjmu
ahoj,potrebovala by som tiez poradit.Mam živnost 2 rok,teraz cakam babetko.Je lepšie porodit tu,al. na SK???Dakujem
je mi to velmi luto co sa ti stalo preco nezverejnis meno agentury aby sa ostatne poucili kazda tu pise len tak aby nikto nevedel o aku agenturu ide ja by som hned napisala velkymi pismenami a urobila im taku reklamu ked budeme ticho budu to robit dalej a nam zostanu len oci pre plac myslim ze vcera tu boli dve ponuky pohladaj nizsie vela stastia
Je dobre ,že ste napísali čo sa vam stalo,ale bolo by dobre napísat o aku agenturu sa jedna.Zajtra do tej agentury nastupi dalšia slovenka,dalšia…
Ahoj Janka.Tá agentúra robí pohovory každý piatok,bola som tam osobne min.piatok,vyplnuješ dotaznik,v jednej kolonke je aj kolko chceš zarobiť,boli sme tam viaceré,tak sme sa dohodli,že si tam dáme dennú taxu 60 eur,plus Versicherung,plus cesta.Ani si nevieš predstaviť ako na mna blačala,čo si to ja predstavujem,či vôbec viem,kolko zarobia slov.ženy a my ešte k tomu v rodinách bývame a stravujeme sa dva týždne zdarma.A ešte mnohé nepríjemné skutočnosti,o ktorých sa mi nechce ani písať.Ked máš orange,pošli číslo a ja ti zavolám.
Ahojte jedná sa o agentúru v BB connekt.
Musim reagovat,neodporucam sa kontaktovat na pani Angebauer,pred rokmi som pre nich pracovala,neprofesionalne,nekorektne a vulgarne jednanie zo strany Angebauer pri akomkolvek probleme…Neurobi pre Vas nic,nepomoze,len zinkasuje peniaze…
Ahoj.Chcela by som pracovať ako opatrovaťeľka v Rakúsku.Len ešte trochu pracujem na nemčine,lebo som sa ju nikdy neučila.Tiež mám obavy aká bude rodina a pod…Mám Zdravotnú školu…Mohla by si mi povedať niečo o tej práci?Ako to tam chodí,aký máš denný rozpis?Dúfam že Ta neotravujem ak budeš mať čas a chuť ozvy sa mi.Budem rada.Dakujem
Chcem sa spítat ako sa vola agentura v Rakusku?
Ahoj, práve som sa dozvedela, že babka bude dlhodobo hospitalizovaná. Idem si hľadať novú rodinu. Potrebujem poradiť ako to je so zmenou pôsobiska, niekde som čítala, že to nemusím urobiť osobne, ale stačí poštou. Ak to tak urobím, aby som potom nemala opletačky. Má už niekto s tým skúsenosť? Nechcem prekladať živnosť, ale len pôsobisko (bola som vo Wienn a tam sa platí do WKO 40,- E)Dík
Ahoj…odkiaľ si?Ja som na tom tak isto ako ty.Tiež sa učím sama z knihy a chcela by som to skúsiť v Rakúsku alebo vo Wiedni no uvidíme.Mám z toho strach ale čo máme robiť tu asi nikdy nezarobíme:-(Inak ja som Monika
to mas pravdu,ze to nie je hlupost,aj mne tak poradili minuly rok na danovom na SVK,ale mi neni jasne,ked si urobis RECHNUNG,ktory si musis urobit,tak podla rakus.zakonov odpocitatelna polozka(vydaje)je 12%.a tym padom ti tieto dve veci nesedia.Vie mi to niekto vysvetlit??? Dakujem
Pekný večer,o tej pani Angebauer som počula aj ja neviete aký ma sprostredkovatelský poplatok???
Pekný večer,o tej pani Angebauer som počula aj ja neviete aký ma sprostredkovatelský poplatok???
Pozna niekto tzv.Firmu pani Tichanek,oni sa tak nazyvaju,ženy pre nich pracuju v 14dnovych turnusoch 24hod.opatrovanie, ale aj hodinove sluzby maju tie, čo byvaju vo Viedni.Plati sa jej 600eur-jednorazovo. Napište, ak má niekto skúsennosti, aby som vedela, potom pridam svoje.
to myslis agenturu Anety Fischer vo Viedni. Ona robi pohovory s uchadzackami v piatok.
Ved ona ma stale pre opatrovatelky len 50 Eur v cistom, V zmluve je tak ze rodina plati 62,-Eur a cestovne asi 50,- eur a sama opatrovatelka si plati SVA, rodina uz neprispieva, takze to vyjde na tych 50,-eur v cistom. Zdravotne sestry maju asi o 10,-Euro viac. A tam na aku rodinu natrafis but si spokojna alebo ides prec, ona sa s nikym nehra lahky- tazky pacient. dostala si rodinu a prac. Inak jej sa neplatilo nic. Takze je to loteria.
Paušálne výdaje uplatňuješ v Rakúsku podľa rakúskeho zákona 12% a na Slovensku podľa slovenského 40% - sedieť by mal len hrubý príjem
dievčatá, poslala som vám formulár o zmene adresy, trošku neskoro , ale predsa, pekný večer všetkým
pred časom tu bola polemika o potrebe či zbytočnosti kurzu pri opatrovaní,pri ktorej ste ma vysmiali, že aj keď rodina poberá Förderung, kurz nie je potrebný - z poslednej skúsenosti upozorňujem - ak niektoré opatrujete v rodine, ktorá poberá Förderung na opatrovateľky a vy kurz nemáte, urobte si ho kým je čas, pri žiadosti o jeho predloženie pri kontrole úplnosti dokladov k Förderungu nebudete vy ani rodina prekvapení