Opatrovateľky v Rakúsku

zzz,dakujem ti velmi pekne za tie % (12%a40%)lebo som mala naozaj z toho zmatok.Teraz mi to je logicke.Citala som,ze tento rok je novinka -zmena 13% vydaje.JE TO PRAVDA???Dakujem za odpoved

TakRozsah starostlivosti závisí od zdravotného stavu pacienta / pacientky. V súhrne sa vyžaduje táto činnosť:

I.kompletná zdravotnícka starostlivosť o pacienta / pacientku 24 hodín denne – najmä:
◦pravidelná hygiena – ranné, večerné umývanie, kúpanie, sprchovanie atď.
◦strihanie nechtov, umývanie vlasov, holenie
◦česanie
◦čistenie umelého chrupu
II.neustála pohotovostná služba po celú noc je naliehavou nutnosťou. Pacienta / pacientku je nutné podľa potreby prebaliť, podať tekutiny, sprevádzať na toaletu alebo polohovať
III.prevádzanie rôznych rehabilitačných cvičení podľa potreby a možnosti pacienta / pacientky to by mala len fyziologicka NIe ?
IV.robiť spoločnosť pacientovi / pacientke a to najmä viesť dialóg, predčítavať, hrať rôzne spoločenské hry, vedieť zapojiť pacienta / pacientku do priebehu celého dňa, vhodne pacienta / pacientku motivovať samozrejme v závislosti na diagnóze
V.kompletné vedenie domácnosti pacienta / pacientky a jeho / jej zdravej manželky / manžela:
◦každý druhý deň upratanie celej domácnosti pacienta (zametanie, vysávanie, zmývanie)
Tak neviem kde toto sa robi? Je to podla potreby ale kazdy druhy den ?
◦umývanie okien a pranie záclon 4x ročne

tak aj toto je asi prehnane. Ak je vela roboty s pacientom, vstavanie v noci tak urcite ma opatrovatelku este aj silu umyvat okna, zaclony, zavesy…

◦príprava a servis jedál (raňajky, obed, olovrant, večera a pod.), v prípade potreby mixovanie jedál
◦nákupy
◦kompletná starostlivosť o bielizeň a šatstvo pacienta / pacientky: pranie, žehlenie, čistiareň a pod.
◦pravidelné zalievanie kvetov v byte aj na záhrade, poprípade na terase
V byte a terasa je v poriadku, ale zahrada, tak ak je niekto ochotny nech sa paci…
◦starostlivosť o domáceho miláčika pacienta / pacientky, napr. pes, mačka a pod.
VI.počas pobytu v hostiteľskej rodine je zakázané bez vedomia a súhlasu pacienta / pacientky alebo hostiteľskej rodiny:
◦prijímať akékoľvek návštevy v byte alebo dome pacienta / pacientky alebo hostiteľskej rodiny
◦požívať alkoholické nápoje a omamné látky
◦používať telefón pacienta / pacientky alebo hostiteľskej rodiny k súkromným hovorom
◦objednávať akýkoľvek tovar z katalógov na meno a adresu pacienta / pacientky a hostiteľskej rodiny

Este ja by som doplnila ze sa ma viest kniha o pacientovi , podstatne zaznamy o jeho stave, problemoch a podobne co je dolezite zaznamenat pre doktora, kontrolu, kolegynu…

Pokial to ide niekomu na nervy, tak neodpíše. A treba si priznať, že nie všetky stránky sa dajú prečítať v jeden deň!A toto forum je aj preto, aby sa podávali a podla potreby opakovali určité záležitosti!

Prosi Vas nevie mi niekto poradit,ako to je ked idem pracovat ako aupair do Rakuska?Nepotrebujem na to nejake povolenie?Byvat u rodiny nebudem,budem kazdy den dochadzat k rodine.Ake su podmienky?
Ide mi o to aby som nemala nejake problemy s uradmi,ked uz bude neskoro.Dakujem velmi pekne

13% sa vzťahuje k tzv. Grundfreibetragu zo zisku, platí od 2010, náklady prevádzkárne sú naďalej 12%

dopĺňam - doteraz bol 10%

milé opatrovateľky,chcela by som vás poprosiť o radu.Nemali ste problém s rodinou,keď ste mali písať dohodu o vykonaní práce?Prípadne,čo nesmiem zabudnúť v takejto dohode spomenúť.Chcem vedieť či bez tejto dohody nie je možné dostať živnosť a či ak sú neni splnené podmienky v tejto dohode,môžete živnosť preložiť,prípadne zrušiť.Ešte by ma zaujímalo,či sa dá na nete nájsť tlačivo,ktorým by som požiadala aby mi korešpondencia chodila na Slovensko.A ktoré doklady o zaplatení používate pri vyplácaní-myslím doklady o príjme.Veľmi pekne ďakujem

žienky ktoré ste žiadali o rodinne prídavky vo Wiener Neustadt, ktoré dokumenty musia byť overené a preložené.

žienky ktoré ste žiadali o rodinné prídavky vo Wiener Neustadt, ktoré dokumenty musia byť preložené úradné.

žienky ktoré ste žiadali o RP vo Wiener Neustadt, ktoré dokumenty treba mať preložené, vdaka

ano,suhlasim,no všetko záleží od toho na akú rodinu natrafite,nech je to cez akukolvek agenturu,myli by sme tam ist tak či tak ,teda do rodiny s tým, že ideme same za seba a nie s tým,že očakávame zlé jednanie a ked sa niečo také vyskýtne tak máme svatu agenturu ktorá nas pride zobrat za ruku a odvedie nás do inej rodiny.Poplatok má asi 300 ,keby som nemela rodinu ja by som jej zavolala,ak netrafíte na ok rodinu,tak s agenturou nemáte cely rok nič.

dopľňam, tých 13%, sa odrátava už teraz za rok 2009, takže:
denná sadzba x počet dní
+ cestovné
+ stravné

-12% paušál
- poistné

-13% zisk bez zdanenia

ja som ceu fischer robila tiež,všade 62 hrube,no keedže som dho nemala rodinu tak som nastupila.rodine som pri podpise povedaôa že pod 65 nerobim,povedali ok lebo ma videli robit a boli spokojní.takže so m mala 55+odvody +cesta 50

namiesto hrubý zisk - hrubý príjem
potom ešte mínus - príspevky komorám, cirkvi a iné Sonderausgaben podľa zákona /ak sú k uplatneniu/
zostane tzv.zdaniteľný zisk od neho sa môže odpočítať 13% - čím sa tento zníži.
Pozn.: bolo to už doteraz v zákone, ale nie pre fyzické osoby, ktoré si uplatňujú náklady paušálnym spôsobom ,výška bola iná a aj možnosť jeho použitia resp.povinnosť dokladovania použitia. Dobre že sa tu o tom napísalo, mnohé zvádza formulácia v novinkách 2010 na stránke opatrovanie-rak. k tomu, že sa zvýšil 12% paušál. Novela bola schválená v r.2009 s účinnosťou od r.2010-môžeš tu prosím uviesť presnú citáciu použitia nového § 10 pre príjmy už z roku 2009 ? v čom to nájdem ?

prosim vas ma niekto skusenosti s ag.p.KALP dakujem,

má niekto číslo na tu firmu Tichanek?

zeny,neplatte drahe agentury,slowcare.sk,berie opatrovatelky bez poplatkov,ozvite sa im,ty su naozaj dobry,vlastna skusenost

V živnostenskom liste by malo byť namiesto selbstständige Betreuungskraft - DIENSTMADCHEN

pardon,
hrubý zisk-hrubý príjem, príspevky sú zarátané v 12%, alebo si preratajte všetky náklady, a potom prerátajte čo je výhodnejšie pre vás.
bohužiaľ s tým paragrafom ti nepomôžem,ale určite sa o to budem zaujímať

Ja som do DP na SK schachbezug nepripočítavala.