takze nic moc
Nedá sa mi prihlásiť neviem prečo. Nepozná
niekto osobu v Sp. Novej Vsi, ktorá robí daňové priznania pre opatrovateľky pracujúce
v Rakúsku?
ahoj vedel by niekto poradiť serióznu agentúru ktorá zabezpečuje prácu opatrovateľky? Momentálne si idem robiť opatrovateľský kurz a mam obavu aby som len nevyhodila peniaze a prácu nedostala. ďakujem za odpoveď
neviem zda sa mi BUSOVA? si rozhodnuta dat?
Pozor na agentúru BB Rakúsko, bola som cez nich 1x a dosť, bol to podvod. Uhradila som im 25 EUR z požadovaných 300 EUR, teraz sa mi písomne vyhrážajú a neustále pribaľujú na zvyšnú neuhradenú sumu penále. Posunuli to na Slovensko do Banskej Bystrice. K dnešnému dňu to činí 387,92 EUR. V zmluve, ktorú som s nimi podpísala je jasne uvedené, že čiastka 300 EUR ja na 1 rok a ja som bola len 3 týždne a dosť. Teraz mi prosím poradte, čo robiť. Ďakujem
Srdečná vďaka Pupa, ak to neni tajomstvo aky je honorar a kolko si platila agentúre za sprostredkovanie.Dík za info.
marie.frckova@centrum.sk dakujem pekne , si zlatá
Ahoj,Julia.
Som rada,ze tu mate toto forum. Ja zijem v Rakusku a tato tematika ma zacala zaujimat asi tak 2 dni do zadu ked sa moja mladsia sestra rozhodla ist robit opatrovatelku do Rakuska. Ted uz 2.den place a ja ked som si dnes precitala jej zmluvu,ostala som v soku.
Brazdim net a klikam na vsetky mozne i nemozne agentury-hmm-tazko zistit kto je doveryhodny a kto nie. Chcem sa len doinformovat a velmi by ma potesilo,ak by mi niekto v tom pomohol. Sestra ma vybornu anglictinu a po nemecky sa dohovori slusne,nema opatrovatelsky kurz a ted pracuje za 39 euro BRUTTO !!! Co sa mi zda prilis malo za 24 hod.denne. Ona je ten horsi pripad,pretoze hned na zaciatok vyfasovala 97 rocnu babku v plienkach a s postelou pri nej,bez telky a pod… Proste veselo. Agenture plati 440 eur. Chcem vediet,ci je nejaka spodna hranica pre zaciatocnicky a ci je tiez casova hranica - ked ziadate zmenu rodiny,ci ma agentura narok ziadat od vas aby ste ten prvy 3 tyzdnovy turnus vydrzali tam kde ste.
Vsetkym co mi odpisu budem nehorazne vdacna!!! Nika wektor@post.sk
formulár odoslaný, pekný večer
dievčatá, je to za rok 2009, takže sa to teraz odratáva v daňovom, písala som o tom vyššie hned prvá veta
daj mail radšej
olkishuz
Nika napíš sem celý názov agentúry, aby sa jej ostatné zďaleka vyhli.
Sestra nech skúsi vydržať do konca turnusu, keď už ag. zaplatila, nech zarobí aspoň niečo, lebo peniaze jej určite nevrátia - a potom nech si hľadá iné miesto. Nech si spraví popritom kurz, aby mala väčšiu šancu keď je bez praxe. Op by mala mať sama izbu.
Nikde nie je stanovená spodná hranica. Čo viem ja napr. cez Hilfswerk sa zarobí 60,60 brutto. O časovej hranici by malo byť v zmluve - aká je výp.lehota.
ak ju tam nic vazne nedrzi mam na mysli ze ak nie je nutne odkazana na ten zarobok a nema doma existecne problemy v kazdom pripade moze odist ak upovedomi hned agenturu ze tam nebude a musi ju niekto vystriedat ale vela zalezi aj od agentury nie je predsa vo vazeni ale moze riskovat aj to ze uz ziadnu rodinu nedostane a neviem co v zmluve podpisala ale 39 e na den je viac nez smiesne teda ja by som odisla a este neviem ci tam ma 2 hod. volno , ak ma potvrdenenie od agentury ze zaplatila tak by som ziadala peniaze spat ale vela agentur ma v zmluve ze polatok spat nevracia pokym jej co aj len raz zabezpecili rodinu mozem vediet cez ktoru agenturu je ?
chcela by som sa spytať ked poberam polovičny ivalidny dôchodok musim aj ja ist s formulatom E-106 na zdravotnu poistovnu alebo mna sa to netyka?
čudujem sa nika,ze sestre nenajdeš sama prácu keď žiješ v AT…!Začiatky su všade ťažké a práca opatrovateľky tiež!!!
A prihlasila si sa nejak pisomne o tie peniaze. Poslala si Honorarnote doporucene tomu pravnikovi. Nebezia ti uz uroky za omeskanie. Ak si budes musiet nieco prekladat tak sa ti zidu. Vsade posli doporucene vyzvy. Agentura sa z toho vyzula lebo tiez nevie ze ako. dala ti aspon hned inu rodinu. Nech ona pocka s poplatkom co jej mas zaplatit za dalsi rok alebo rodinu kym nedostanes tieto peniaze.
Tomu pravnikovi sa musis ozvat, nech ti povie ako prebieha dedicke konanie, on to musi vediet , posli aj svoje naroky plat a urok z omeskania pripadne ako pohladavku k dedickemu konaniu. Hadam si to uz aj urobila.
Je to dôchodková správcovská spoločnosť, ktorú si vyberieš sama , alebo ti ju určí SVA.Slúži na spravovanie tvojich peňazí t.j. 1,53% z vymeriavacie základu(pre nás počas 3 rokov je to z 537EUR)tieto peniaze sa investujú a vyplácajú sa k dôchodku. Podmienka je,že musíš 3 roky platiť. V prípade smrti poistenca sa tieto peniaze dedia.Je to vlastne niečo ako pripoistenie k dôchodku.
prácu dostaneš ked budeš mat kurz a hlavne budeš vediet nemecky-bez jedného alebo druhého tvoje šance prudko klesnú.
V papieri , korý si dostala od SVA : Pflichtversicherung in der Gewerblichen Sozialversicherung(kedy ti vznikla povinnosť povinných odvodov) je uvedená E-mailová adresa príslušného SVA, tam si najprv cez mail zisti či máš zaplatené odvody . Ak áno tak musíš dodržať výpovednú lehotu uvedenú v zmluve(vždy ku koncu mesiaca). Ak nemáš zaplatené tak požiadaj o radu. SVA podáva informácie len tým, ktorých sa to týka.Bola som na to upozornená pri mojej prvej otázke na SVA.