Opatrovateľky v Rakúsku

Neviem ako sa Vám v týchto diskusiách orientuje , ale mne veľmi ťažko. Čo keby sme do kolonky Nadpis písali to čo potrebujeme zistiť a daný problém nižšie rozviedli. Napr. Nadpis:Pracovná zmluva.

Dobrý deň, kolonku Naspis: budeme onedlho rušiť, lebo sme si všimli že je zbytočná, je to hlavne Re: Re: … Najefektívnejší spôsob, ako prehľadne roztriediť fórum je založiť nový diskusný príspevok napr. s názvom Pracovná zmluva - opatrovateľky Rakúsko a do textu napísať, aké reakcie na daný príspevok očakávate. S rozvozom/prepravou sa nám to už ako tak podarilo.

Zdravím, som nová na tomto fóre, čo sa týka mňa v Rakúskych agentúrach, kde sa neplatí vyžadovali aj prax v zahraničí, aspoň pol rok.
Z toho mi vyplýva, že ak chcem získať prax v zahraničí najprv musím zaplatiť sprostrednokovateľskej agentúre.Už som na nette 2 mesiace intenzívne som aj telefonovala a nič. VaV Slovakia som zaregistrovaná, nemám im volať oni ma zavolajú ak niečo budú mať. Nemám u nich kurzy, nekúpila som si ich knihu asi nemám šancu. Pflege zu Hause moje papiere vzali asi pre týždňom. Viacero agenúr ani na registráciu ani na e-maily nereagovali, alebo povedali že mi pošlu podmienky a nič…
Už nemajú problém s mojou nemčinou, ale s tým že nemám prax v zahraničí. Veď na ľahšiu a strednú opateru nepotrebujem až takú prax, myslím, že to si už každá žena vyskúšala. Najnovčie som počula, že si vybavujú miesta cez šoférov. Nechápem, ako niektorí účastníci tohto fóra môžu opatrovať, keď nemjú súcit ani s tými, čo si urputne hľadajú prácu. Všetkým držím palce

súrne by som potrebovala vedieť aké máte skúsenosti s p.Kalb,agentura pflega zu hause.velmi mi pomôžete.ďakujem

mia.s@centrum.sk
Dík

Ahojte. Chcem sa opýtať,či jazdia niektorý šoferi smer Innsbruck -SK v pondelky večer.Ak ano, nechajte mi tu prosím kontakt. Dakujem. Alebo keby vedel niekto na niekoho kontakt, bola by som vdačná.

skuste pan Macinec 0911 800 767

Prosím o Váš názor, či mám podľa Vás podávať daňové príznanie aj z Rakúska na Slovensku, keď v AT som bola minulý rok oficiálna 2 dni. Ak áno prosím ako má vyzerať potvrdenie na daňové v SR? A s rodinou tiež nemám oficiálne doklady/bola som v tej rodine dokopy 3 týždne a babka zomrela/??? Neviem si predstaviť ako zoženiem potvrdenia a kôli 2 dňom!!!

Len som chcela skúsiť prečo by sa ma mala rušiť.

tak sa dohodni sama so sebou či 2dni alebo 3týždne aby si našla samu seba!!!

kedže tu začína nervozita a neprehladnosť v príspevkoch na lepšie orientovanie sa navrhujem: aby sa do nadpisu písal názov veci o ktorú má daná osoba záujem.Že ide o opatrovatelky v rakúsku to už všetci vieme.Napr:agentura,papiere,doprava,odpoveď komu,atď…Za vyskúšanie nič v tomto prípade nedáme môžme si to len ulahčiť.Pevné nervy…

myslím ,že ada tam bola 2dni v roku 2009 a zvyšné do troch týždňou v roku 2010.Stačí si to prečítať popr.slušne sa opýtať ako to daný človek myslel a nie hneď reagovať povýšene.každý máme rôzny druh chápania aj vyjadrovania sa .toto tu slúži na pomoc…

Ahoj Pupa, posielam Ti moj email :
helena.blahova@centrum.sk

myslím že by stačilo zaviesť len nejaké pravidlá či vysvetlivky prečo hned rušiť?

Už som to navrhla o pár riadkov dole . Prečítaj si odozvu.Som rada,že máš rovnaký názor ako ja . Snáď sa nám to zatiaľ dvom podarí presadiť

Majka choď na začiatok a vyjadri sa k tomu sme tri

Skús návod na začiatku a daj vedieť

daj vedieť ako dopadneš ak použiješ tento spôsob oznamu

píše sa o odvodoch 140E mesačne a mne prislo zaplatiť, vyše 800. Vyzná sa v tom niekto, mám tam tieto položky
UV Fixmonatsbeitrag , PV-Beitrag GSVG , Nachbelastung des PV-Beitrages, KV-Beitrag, KV Zusatzbeitrag, Nachbelasttung des KV-Beitrages, Sevo-Betrag pflicht, Sevo beitrag.nachbelastung.Díky

Ja som bola len na stretnutí a odovzdala som potrebné papiere pred týťdňom .Poznám, 2 ženy, ktoré išli cez nich a nesťažovali sa, ale už sa akosi nestretávame.Ak zistím, telef. č. a niečo viac ozvem sa