Ahojte!Chcel by som sa vediet ako je to ,ked agentura si žiada výpis z registra trestov,certifikát opatrvatelstva-uradné preklady do nemčiny,či potom orginály týchto dokumentov ostávaju mne ,alebo nie.Nerád by som urobil nejaku chybu pri vybavovaní práce v zahraničí ako opatrovatel.Dakujem!
Prosím, ak má niekto čistý formulár dohody medzi rodinou a opatrovateľkou, alebo vie, kde sa to dá stiahnuť, budem mu veľmi povďačná. Vybavujem si prídavky. Pacient z minulého roku mi zomrel a dúfam, že jeho dcéra mi tu dohodu dodatočne podpíše.
Ďakujem
Dobry den Vam vsetkym.Chcela by som pracovat ako opatrovatelka v Rekusku .Mam opatrovatelsky kurz ale NJ ovladam minimalne 150slovicok…Je to postacujuce na zaciatok?Chcela by som najprv si to vyskusat aby som sa po tyydni striedala kym sa nezdiokonalim v jazyku…Je to mozne?Poradi mi niekto?Dakujem…
Ahoj Wilma. Ďakujem Za Odpoveď Tiež Som Si To Myslela. Ale Chcu O 50 Euro Viac Ako Si Mi Pisala. Doporučovali Mi Ich S Kurzu Nemčiny. Dakujem Caw.
Ahoj Iveta, tu si mozes stiahnut Werkvertrag. http://www.gruenderservice.at/gsportal.aspx?ch_id=26&br_id=520&TT_ID=11&Tab_ID=796368
Ahoj Miloš, register si daj kludne preložiť originál, doma ho nepotrebuješ mať ani v budúcnosti, to platí len na určitú vec a ma trvanie tri mes. potom je neplatný. Ale kurz si daj najprv overiť a potom úradne preložiť, originál je tvoj , na celý život. :-). W.
Dobrý deň…
pani Wilma,chcela by som sa opytat na clenstvo v SKSaPA.Treba si ho platiť ak nerobim na Slovensku ale v Rakusku?člensky poplatok je až okolo 18eur…Nieje to zbytočné platenie ak plánujem pracovať v Rakúsku dlhšiu dobu?Ďakujem,Monka.
Dobrý den mám opatrovatelský kurz a nemčinu na základnej úrovni poradte ako sa zamestnať Rakúsko , Nemecko serioznu agenturu alebo priamo rodinu Ďakujem Jan
Presne ako pises, Wilma, aj ja som mala Vypis z RT prelozeny do NJ a certifikat som si najprv nechala uradne overit kopiu a tu potom prelozit do NJ,certifikat original mam zvlast.
Ahoj Monka,
členstvo v SKSaPA povinné nie je. Ak si členkou a nechceš byť, tak treba požiadať o vyčiarknutie zo zoznamu členou, lebo ak by si bola členka a
neplatíš, narastá ti dlh na členskom. Je to na tvojom osobnom zvážení, ja som členka aj si platím, aj keď dlhšiu dobu nerobím na SK. A ani v najbližšej dobe sa robiť nechystám. Ale nie všetke sestry múžu robiť vonku. Každá profesia ma svoju stavovskú organizáciu, aj keď je na SKSaPA rúyný názor, ja si myslím, že je potrebná a aj niečo robí pre sestry, len to nie je také viditeľné, lebo komora nie je sociálny partner a každý vidí len , že nič nerobí pre lepšie platy. No to nie je také ľahké. Takže ja nechcem robiť reklamu, je na tvojom osobnom zvážení, ako ďalej. Ze sa platí 17,90 - je v tom aj právna ochrana člena a je jedno či robíš na SK , alebo vonku máš nárok na bezplatnú právnu radu. Múj osobný názor je, ja priplatím bez problémov niekomu na tu právnu radu, ak ju bude potrebovať, len nech to nie som ja. Ja to platím zo solidarnosti . W.
Ahoj Anna,
:-), mozno keď si prečítaš toto ti uz pribudli dalšie slovíčka. To záleží od veľa faktorov. V prvom rade ako budu trpezlivý na tvoju neznalosť jazyka, ale moze byt, ze to bude aj ten najmenší problém, ak si zastaneš svoju prácu a slovíčka sa postupne na teba nalepia. Takže , ako povedali mne - hodime ťa do vody a plávaj, veľa zdaru. W.
Ahoj Anna,
ešte som zabudla a to striedanie po týždni, rodina platí cestu, týždeň je málo, to by si bola drahá striedačka. W.
Super stránka, cenné rady.
Pani Vilma,aj ja sa rozhodujem pre prácu opatrovateľky, len neviem akej agentúre dôverovať. Poraďte mi prosím aspoň taká základné, čo musí agentúra voči klientovi dodržať pri ponuke. V prípade, dá sa sa aj bez agentúry dostať do AT. Ďakujem.
ahoj eva odkial si?
Som v Lilienfelde.
Ahoj Janka, zo Zlatých Moraviec.
Od polovice júna by som chcela začať.
cau som tu prvy krat a cela by som vediet ci ti niekto a nieco poradil som na tom presne ako ti odpis prosim na meil
Ahoj Eva, tak to trochu dalej, bola som tam raz v nemocnici, inak pekne prostredie. Ja cestujem v stredu, teraz pojdem 3.6. , ale chodim vlakom. Myslím domov. Mam volno medzi 13 - 15 hod. to som povacsine v okoli na bicykli. W.
ja by som mala ísť vo štvrtok 4.-ho, autom-sama, 14-dní, je nás na okolí teraz cca 16- v 8 rodinách zo Slovenska/zatiaľ/ a to sa v dvoch rodinách vystriedali viaceré- okolie-tým myslím tak okolo 1 km štvorcového - boli sme v 2 rodinách, vlani v jeseni prišli do tretej a teraz na jar sa to tak zosypalo, že nás je toľko, potom 2 Bulharky a 4 Rumunky, to sú teda tie, čo poznám.Slovenky, až na jednu rodinu, tam pani čaká na Pflegestufe 3,všetky sú tu legálne - 4 cez Hilfswerk, 6 cez agentúry a 6 nás je “samonájdených”- Rumunky 1 tiež legal,ostatné schwarz , Bulharky cez nejaký Verein-o tých viem najmenej. Stretávame sa najviac u mňa,tiež majú zväčša od jednej poobede voľno , ale prídu hocikedy. Ešte som takú hŕbu žien na jednom takom malom priestore nezažila- ale je to fajn.Vekový rozsah od 28 do 60 a čosi…od východu po západ /TO/. A teší ma tiež, že VŠETKY hovoria nemecky - niektorá lepšie, iná trochu menej, ale keď prídu domáci,Slovensko nezahanbia. Tetkina dcéra hovorí, že to je reklama nás prvých, čo sme sem pred 3 rokmi prišli - každý by chcel len Slovenky…To písmenko na konci správy znamená miesto kde si ?
Ahoj Eva , dam ti typ, seriozny, len musíš byt trpezliva, nie je lahke sa tam dovolat, volaj medzi 14 - 16 hod, plati sa 30% y dohodnutého zárobku a len 1X. Agentura, ktorá chce platby každý rok, nie je seriozna. Mali by ti vybavit vsetko, a ty by si mala len podpisat zmluvu s rodinou a p.p. s agenturou. Ak vies dobre nemecky, mozes cakat ze miesto mas tak do dvoch t. ak nie tak to trva dlhsie. W.