Opatrovateľky v Rakúsku

Mila pupa, ved mozno Tvoja prekladatelka to ma prefotene, spytat sa mözes

no to neviem či bude mať :frowning: a platilo by to aj také?Bo teraz to bolo overené a zviazané, no ale dík spýtať sa môžem fakt :slight_smile: ďakujem

určite platia aj prfotené mne to sama tá pani na finnacsamnte prefotil amne vrátila originálže je to škoda im dávať a na druhý rok som im už dala len tu istu kopiu

ahojte dievcata,chcem sa spytat,ci sa pri vybavovani zivnosti neudava adresa kde ma chodit posta/myslim na Slovensko/,alebo je potrebne uz tu viackrat spominane tlacivo podat dodatocne?

dokelu ma to mohlo napadnúť…no čo skúsim sa spýtať prekladateľa a ak tak si to zacvakám zasa…A kedy sa to začína zasa vybavovať?

pošta chodí na adresu, kt. máš v živnost.liste, ak nepožiadaš o zasielanie na inú adresu.

baby,potrebujem z SVA potvrdenie o tom, že som platila poistenie za rok 2009.Poradte mi ako najrýchlejšie by som sa k tomu dostala.dakujem,pekný den.

to potvrdenie mas mat ty ked si platila odvody kazda mame potvrdenia doma podla toho ako si platila potvr.z internetu alebo osobne alebo ho platila rodina a mala ti potvrdenia dat .

Najlepsie a najrychlejsie to dostanes ked tam zavolas do Viedne na cislo 05080827575 a potom zadas moznost 2 ,ozve sa ti pani a povies ze potrebujes potvrdenie o plateni poistneho.Priprav si svoje cislo poistenia.To je vsetko a pride ti to na adresu na ktoru si poziadas.Pekny den.

ano,to som myslela,velmi pekne dakujem a prajem všetkým pekný den.

janka,prosim ta poradis aku ziadost zaslat aby chodila posta na Slovensko?

Ak sem hodíš mail, prepošlem ti tú, čo tu na diskusii koluje, upravíš si to na svoje údaje. Ale podľa mňa stačí aj stručný mail.

janka,tu je moj email,budem ti vdacna-pflegerin55@azet.sk

Aký je rozdiel medzi personen betruer a selbständige personenbetreuer. Našla som výpis WKO a priateľka sa uvádza ako selbständige personenbetreuer a ja ako personenbetreuer. Díky

O práceneschopnosti sa tu už písalo, ale mne to nie je jasné ako to v skutočnosti funguje.Kto vypisuje PN a akú, alebo stačí vypísať Krankenmeldung? Čo potom s tým ďalej…Prosím, kto má s tým osobnú skúsenosť nech napíše /od A-Z, ako pre blbca/ Ďakujem

ono by sa tomalo doniesť do konca januara lebbo potom ti to vyplatia zas len na buduci rok a budeš musieť celý rok čakať

Chcela by som poprosť, /ak niekto má skúsenosť s rušením plnej moci agentúre/ - čo napísať, komu to poslať, aby agentúra nemohla zrušiť živnosť. Priznávam, že neviem na čo som plnú moc podpísala. Myslela som, že mne sa to nestane, aby som si to aspoň neprečítala, ale prebehlo to veľmi rýchlo, lebo každý sa ponáhľal… Ďakujem

Skoda ze nemas doma kopiu, lebo je dolezite aku plnu moc si podpisala ci vseobecnu alebo len na zalozenie ZL, ci bola na nejake obdobie alebo ine podmienky tam stanovene.
Ak si mala vseobecnu zrusis vseobecnu moc co znamena ze uplne na vsetko na co boli splnomocneni a nemozu oni za teba vybavovat prelozenie, odhlasovanie, nejake zmeny… ak si podpisala len na zalozenie ZL tak mozes len tu PL moc odvolat ci vypovedat.
Vies z ktoreho dna je uzatvorena. Pripadne popros o zaslanie kopie, alebo sa s kontaktuj s druhymi zenami co robia v tej istej agenture, a ci niektora nema doma urcite to robia pausalom - vsade rovnako.
Treba napisat kto, komu, co …
Kto - tvoje presne udaje, meno adresa a tak dalej
Komu to adresujes, teda presny nazov , adresu tej agentury a
Co ziadas - teda odvolanie ci vypovedanie PL uzavretej dna
okamzite dnom oznamenia- dorucenia. Poslat doporucene. Ak neziskas nic lepsie, tak posli ze odvolavam Vam plnu moc ktora bola udelena dna kedy si ju podpisovala to urcite si spomienies v celom rozsahu okamzite dnom dorucenia. Ziadas aby od tohto okamihu v tvojom mene ziadne ukony nekonali
tvoj podpis, datum.
Neviem ci mam nieco doma po nemecky, nejaky vzor ale momentalne nemam pri sebe nic. A vlastne to potrebujes poslat slovenskej agenture alebo rakuskej agenture?
Ved ak ine maju urcite ti poslu.

Dievčatá prosím Vás je povinnosť si podať DP priznanie v Rak.po ukončení roka tak ako na Slovensku?Čo sa stane keď podam len na Slovensku,a mám priznať celý príjem či si odpočítať poistenie? Ďakujem.

Väčšina opatrovateliek pracujúcich v Rakúsku má trvalé bydlisko na Slovensku, pracujú na turnusy – dva týždne doma dva v Rakúsku a ich stredisko životných záujmov je tiež na Slovensku. To znamená že sú rezidentmi Slovenskej republiky a preto sú povinné podávať daňové priznanie na Slovensku,ak ich zdaniteľné príjmy z celosvetových zdrojov v kalendárnom roku presiahli 50 % zo sumy nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka. Za rok 2009 je to suma 2 012,85€ (podľa zákona č. 595/2003 Z.z.o daní z príjmov). Koho príjem presiahol túto sumu, musí podať daňové priznanie na Slovensku. Usmernenie k problému zdaňovania príjmu opatrovateliek pôsobiacich v Rakúsku, vydalo Daňové riaditeľstvo Slovenskej republiky vo februári 2009.

Čo sa týka platenia daní, tie sa pri príjmoch z Rakúska neplatia. Medzi Rakúskom a Slovenskom bola uzatvorená zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia. Uplatňuje sa metóda vyňatia príjmov. To znamená, že Vaše príjmy nebudú na Slovensku zdanené