Samostatne zárobkovo činna osoba-Selbstendig je zodpovedna za správnosť vyplnenia daňového priznania.Platí to na Slovensku aj v Rakúsku.Daňový poradca nie je povinný podpísať daňové priznanie.Samozrejme,ak by ste chcete daňové priznanie mať podpísane zodpovednou osobou tak sa obrátte na auditora.K dokladom tolko: samozrejme,že potrebuje presné údaje od kedy do kedy ste pracovali v rodine.Musí predsa vedieť kolko máte odpracovaných dní.Pokial si myslíte,že na fore získate tie najsprávnejšie info k vypísaniu daňového priznania,tak Vám držím všetky prsty.
Ahojte. Prosim mohol by mi niekto poradiť postup celkový vybavovania formulára E106, odhlasovanie a prihlasovanie do zdravtnej poisťovne, vrátenie karty pistenca. Ako dlho treba čakať na kartu poistenca na Slovensku , v Rakúsku. A ešte by ma aujímalo aké máte skúsenosti s lekármi, či neodmietajú vyšetrenie. Dakujem
ahoj.ja mám tiež tento net a tiež som nejakao neprišla nato kolko mám kreditu,no nemala som na to ani čas priznám sa,takže som to vyriešila som to tak,že som si kupila za 20 eur dobytie a mala som ho so sebou ako rezervu.Aj tak je to jedno či si ho kupis skorej, či neskorej.No a ked mi net "došol"tak som si dobila nový kredit.Milé bolo to,že mi posledny den služby vypršal kredit na nete a aj na mobile,akoby sa boli dohodli.pekný den
záleží,ake urady maš pri sebe.Ja som mala blizko WKOtak som im povedala o tomto formulári,oni to odfaxovali do Linzu a do hodiny mi volali že si ho možem prist zobrat.Tento formular som doniesla do slovenskej poistovne,kde mi IHNED dali novu kartičku,ktorú používam len na sSLOvensku.No a problémy som mALA NESKUTOčNé S MOJOU obvodnou lekarkou,také scény mi robila pri vyšetrení,no ja som sa nedala lebo som vedela že nič od nej nežiadam nemožné.Išla som sa aj do všeobecnej opýtat a tiež mi potvrdili, že je to bežný postup,že ona ma nesmie odmietnut iba si mna ako eu-poistenca musi nahodit na zvlášt disketu ,ktoru mesačne odovzda na preplatenie do poistovne a poistovna jej disketu v hodnote 5 SK vráti.Tak som mojej lekárke povedala,že nie som povinná riešit jej problem s poistovnami.Takže ma dalej “ošetrovala” no pena jej pri tom od zurivosti vytekala z ust.
Nemala som z toho dobrý pocit,tak som zmenila jednoducho lekara.žiadny iny lekar okrem tejto bosorky nemal pripomienky k mojej karte.Mavam pri sebe kopie tejto kartičky,lebo niekde si ju nemaju ako prefotit,ak ide o malu ambulanciu,alebo npr v labaku ,tak im dam kopiu a to je všetko.Niekedy tu kopiu pýtaju aj v lekarni.Myslim že teraz za tie 2 roky už nas je viac tak si na to zvykaju.ahoj
Janka neviem, či je na nete také tlačivo, ale ja si zapisujem do jednoduchej tabuľky do 4 stĺpcov : Datum, Gegenstand - čo to je, napr. Reisegeld, Einnahme - príjem, Ausgabe - výdaj, potom si hodnoty na konci roka zrátam a hotovo. To si každý vie spraviť sám.
ahojte kolegynky.Je predpisané niekde aky typ zmluvy musim uzavriet s rodinou?Našla som na nete viacere,je jedno ktoru použijem?dakujem
ahoj napis mi prosim ta ako si mam pytat tu kartu na dobitie ?modem uz mam ale ked mi skonci karta aby som mala hnet dalsiu .dakujem
sa da kupit aj v Hoferi, posta, pytaj si Ladebon za 20 Eur.
vyber si takú ktorá tebe bude vyhovovať dôsledne čítaj…
Ahojte ženičky, zajtra idem opatrovať do Wilhelmsburgu,ak sa najde nejaka spanilá dušička, ktorá tam je ozvite sa, poprípade potom napíšem mob. čislo
Majte sa
mám tiež problem s obvodnou lekarkou ktorá mi vždy vyhubuje kolko málo jej platia za takehoto EU pacienta a kolko vela papierovačiek ma okolo toho,idem od nej vždy totalne znechutená a to si hovorí lekárka až ma trasie keď mám knej isť!
Ahoj. Od letných prázdnin chcem skúsiť prácu opatrovateľky v Rakúsku. Mám magisterské vzdelanie, odbor špeciálna pedagogika. 6 rokov pracujem v škole pri viacnásobne postihnutých deťoch, variantu C, sú plienkované a kŕmené. Okrem učiteľskej práce je mojou pracovnou náplňou aj prebaľovanie a kŕmenie.Zaujíma ma to,či aj napriek tomu, že mám vysokoškolské pedagogické vzdelanie, štátnicu z psychológie, a 6 ročnú prax na Špeciálnej škole bude nevyhnutné pre mňa urobiť si zdravotnícky kurz?
ďakujem za odpoveď v odstavci Die Inanspruchnahme des…si si asi nevšimla že je tam napísané 12% alebo 10% pre rok 2009 a ešte to, že sa to týka investovaného zisku.Skopírovala som wili tvoje odporúčanie ,ktoré si dala ženám a poslala som ho na finančný úrad s požiadavkou o vysvetlenie či je to správne a tak vznikla hore uvedená odpoveď.A teraz vložím to čo si odporúčala urobiť ženám: dopľňam, tých 13%, sa odrátava už teraz za rok 2009, takže:
denná sadzba x počet dní
+ cestovné
+ stravné
= zdaniteľný zisk!!! Bola to dobrá rada???
Priznavas len tie prijmy, ktore mas na papieri ako tebou podpisane prijmy. Ine prijmy co mas len ako sprepitne, proste bez dokladu, to je tvoja vec.
Co si ale prijala proti Tvojmu podpisu, to je predsa vsetko Tvoj prijem.
Ide o to, ze vsetko co si papierovo prijala , moze si dat ako odpocitatelnu polozku z dane rodina, kde pracujes, takze je to dokazatelne. Ak by si dostala kontrolu z FA tí skontroluju ked chcu vsetko.
dobrý večer? mám jednu otázočku :dostal už niekto rodinné prídavky za rok 2009 z Rakúska?
dakujem
Ano.
Ahojte,pekny vecer vsetkym no sledujem a citam ,ze to nase zeny nemaju ozaj lahke.ozaj uz preponali kade co uz len staci si to tu precitat,ze to neni tam ustlnane na ruziach ako si poniektor myslia tu na slovensku ja take skusenosti este nemam.Chcela by som tuto pracu vyskusat a ucim sa aj nemecky a kurz este nemam.Ta tu nase zeny makaju ako fredky na slovensku za biedny evrač sa necudujem ,ze odchadzaju inam.Zelam Vam vela sil a som rada ,ze som vas mohla citat.veronika
Ahoj a mozem vediet ako dlho im trvalo kym ti ich poslali?? v ktorom kraji robis ?? Tina
ahoj.ja som ich este nedostala.robim v okoli Salzburgu.mozem sa opytat kedy si ich asi dostala?
dakujem
ahoj aj ja som akurát dnes volala na finančne lebo stále len čakám tak povedali že oni to vybavuju postupne do konca marca že sa netreba báť vybavia každu len sa nedá všetky naraz