Opatrovateľky v Rakúsku

Andy prosim Ta mohla by si aj mne poslať ten kontakt. Vypisujem do hilfswerku ale žiadna odpoved. Dakujem. Nina

kontakt: nina1770@azet.sk

Ano je to jej agentura. Treba ist v piatok na pohovor k nej. Agenture sa nic neplati, uz len stastie na rodinu, nerozlisuje ani plat podla zdravotneho stavu od 3St po 6 St ma opatrovatelka 62,-Eur a 50 Cestovne a plati si odvody sama. Zdravotne sestry maju viac.
Minuly tyzden sa davali info o tejto agenture aj na tomto fore, tak si pohladaj aj sama par stran dozadu, ale hlavne www.google.sk !!!a mas za par minut najdenu aj jej stranku.

tak sa konečne vyjadrite má alebo sa nemá podat dan.priznanie v Rak.?Myslím že nielen ja mám z toho hokej.

poslala som ti mail

s tebou…mas pravdu

Mile kolegyne,

prave som dostala E-Mail od Wirtschaftskammer, ako odpoved na möj dotaz, preco mi posielaju tie ich noviny NÖWI, ked sa v nich ani slova nedocitam o branzi, v ktorej pracujem. Uz dva roky mi posielaju tie noviny, este ani raz som sa tam nedocitala, nic o praci Personenbetreuung.

Ziadala som info napr. o vypracovani Danoveho priznania, ktore by sme si mohli urobit aj sami. Ved to urcite nie je take tazke. Ziadne informacie.
Viem, am si precitat rak. danovy zakon, ale ako mam rozumiet tym odbornym vyrazom?

Preco by som mala platit danovemu poradcovi, ved co zarobim, nechcem vyhodit von oknom.
Alebo pochybnym agenturam, ktore mnohokrat vdaka nasej neinformovanosti , zamerne zahmlievaju problemove otazky, ab cim dlhsie na nas profitovali.

My opatrovatelky z byvaleho Ostblocku zachranujeme rakusky socialny system. Tak preco sa o nas trochu viac nepostara aj WKÖ, ked uz musime platit Kammerumlage?!

Takze odpovedou mi bolo, ze mi osobne dohodnu termin na Wirtschaftskammer Bezirkstlle kam patrim, konkretne s osobou, s ktorou mözem konzultovat moje danove priznanie.

Takze mile kolegyne, odvahu a kontaktujte priamo WKÖ.

Nie sme viac verejnym tajomstvom - opatrovatelky z Ostblocku - sme legalny zivnostnici. Nemame sa za co hanbit. Prave naopak. A ak nasa nemcina nie je az taka skvela, zahodte zbytocne ostychanie. To by bolo len na nasu skodu.
Plynule nemecky hovoria len ti, co sa tu v Rak. narodili, niekedy ani ti nie.

Pekny den

V prípade, že čistý príjem je pod hranicou 11.000€ (platí pre rok 2009 – pre r. 2008 to bolo 10.000€) nie je nutné podávať daňové priznanie (§ 42 Abs. 1 Z 3 EStG) v Rakúsku na Slovensku sa musi podat neplatí sa žiadna daň. Snažte sa počitať si po stránkach na začiatku diskuzie v r.2009 je tam všetko lopatisticky popísane …

Tak toto nie je žiadna somarina, lebo ja som vo Voitsbergu, asi 40km od teba a odovzdavala som všetko len v slovenčina (aj minulý rok)a prídavky už mam vyplatené. Dostala som ich týždeň po podaní žiadosti.

Mile kolegyne,

prave som dostala E-Mail od Wirtschaftskammer, ako odpoved na möj dotaz, preco mi posielaju tie ich noviny NÖWI, ked sa v nich ani slova nedocitam o branzi, v ktorej pracujem. Uz dva roky mi posielaju tie noviny, este ani raz som sa tam nedocitala, nic o praci Personenbetreuung.

Ziadala som info napr. o vypracovani Danoveho priznania, ktore by sme si mohli urobit aj sami. Ved to urcite nie je take tazke. Ziadne informacie.
Viem, mam si precitat rak. danovy zakon, ale ako mam rozumiet tym odbornym vyrazom?

Preco by som mala platit danovemu poradcovi, ved co zarobim, nechcem vyhodit von oknom.
Alebo pochybnym agenturam, ktore mnohokrat vdaka nasej neinformovanosti , zamerne zahmlievaju problemove otazky, ab cim dlhsie na nas profitovali.

My opatrovatelky z byvaleho Ostblocku zachranujeme rakusky socialny system. Tak preco sa o nas trochu viac nepostara aj WKÖ, ked uz musime platit Kammerumlage?!

Takze odpovedou mi bolo, ze mi osobne dohodnu termin na Wirtschaftskammer Bezirkstlle kam patrim, konkretne s osobou, s ktorou mözem konzultovat moje danove priznanie.

Takze mile kolegyne, odvahu a kontaktujte priamo WKÖ.

Nie sme viac verejnym tajomstvom - opatrovatelky z Ostblocku - sme legalny zivnostnici. Nemame sa za co hanbit. Prave naopak. A ak nasa nemcina nie je az taka skvela, zahodte zbytocne ostychanie. To by bolo len na nasu skodu.
Plynule nemecky hovoria len ti, co sa tu v Rak. narodili, niekedy ani ti nie.

Pekny den

dakujem za tvoj prispevok a potesil ma 2x lebo aj ja som Anna z B.B. pekny den

Neviem čo sa plašíte s DANOVYM priznanim v AT,mate vsetci tak bohate rodiny ?budu vyssie odvody a nie je dôvod podavať DP prve tri roky mam inf.s rakuskej ag.oni nerobia svojim opatrovatelkam osobne som s majitelom na tu temu hovorila neunahlite sa pracujem tiež na živnost ale neriešim to na SK som sistále podala to urobim aj teraz prídavky tiež podavam ale točite dookola o peniazoch a priznaniach príde čas ,že nas nebudu chciet chceme len vyhody ,v rodinach kladieme prvé otazky pri nástupe internet ,prídavky je to ponižujúce prv treba niečo v rodine dokázať a potom prííjmať vyhody je to len môj názor ,záleží na každom ako sa rozhodne prajem vela uspechov pri tejto práci.

nezabudni toho cloveka zaplatiš zadarmo ti inf.neda.

Dobry den nemate nejaku pracu, alebo neviete o nejakej praci pre muza do nemecka? Mam 18 a po nemcinu ovladam na slabych uakladoch tak sa nehnevajte ze sa pytam, ale mna ako opatrovatela nikam nechcu, to je skoda, som mlady sikovny, spolahlivy atd. Dakujem Vam

Rada by som pracovala ako opatrovateľka v Nemecku -Mnchov. Neviete mi doporučiť nejaký kontakt

Vyzvala si ma anavi, aby som sa vyjadrila k tej kontrole. Skôr ako to urobím, bolo by dobre, keby Anna povedala, za akých okolností a na čo sa vlastne tá kontrola uskutočnila.Takto to bude len moja domnienka. Pretože mi to skôr pripadá, že skutočnú príčinu pokuty zahmlieva, alebo chce len pomôcť v tom zmysle, aby dopravcovia potvrdenia o platbe za cestovné dávali. Ku kontrole musíš samozrejme predložiť Einnahmen-Ausgaben-Rechnung - urobený jednoducho, ako je tu o tom písané.Tam môže byť tento náklad zaznamenaný, ale nemusí - takže v tom to asi nebude. Ale odbieham - skôr si myslím, ak by k takej kontrole prišlo, že príčinou pokuty mohlo byť nezahrnutie cestovného do celkových príjmov, ak ho napríklad dostáva od rodiny bokom od honoráru, ktorý má v zmluve a rodina si ho do nákladov na opatrovanie zaradila.Takže nesedeli jej údaje v DP a údaje v DP rodiny. Poviem to tak jednoducho - platí to na DP hocikde na svete - príjmy “musíš” priznať, výdavky “môžeš”. Ak budem vedieť viac, vyjadrím sa presnejšie.

agentura euro care Zilina,neberu poplatky,beru iba do nemecka,cestu ti preplatia,cestuje sa autobusom,praca na pracovnu zmluvu,1162 eur na mesiac,vyplata na ucet tel.cislo +421415621121 nemcina musi byt na komunikativnej urovni

dakujem neveria mi ale ja som tiež všetko odovzdala v slovenčine a prídavky mam

ahoj žienky,stalo sa vám že vám prišiel šek za tri odrobene mesiace a dva mesiace dopredu,celkom za 5 mesiacov? 720 eur.To bude tak chodit stale?Ešte vás prosím o radu,keď takto zaplatím dopredu a potom živnosť pozastavím,do akej doby sa tie peniaze vrátia?Musím napísať i žiadosť o vrátenie?Ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede a prajem pekný zvyšok dňa

si od novembra prihlasena?