Opatrovateľky v Rakúsku

prosim nevie niekto ake je penale ak meskam s platbou odvodov v rakusku 3 dni

ahojte, neviete mi prosím poradiť?
nie som opatrovateľka, nemám kurz a ani z vlastných zdravotných problémov nemôžem “fungovať” ako opatrovateľka, ale študovala som dlho nemčinu a chcela by som pracovať v zahraničí, napr. Rakúsko, kde teraz pracuje ako opatrovateľka aj mama.
rozmýšľala som, že nie každý “potrebuje” opatrovateľku, niektorí skôr potrebujú niečo ako “spoločníčku”, ktorá by im vyplnila čas. ako som spomínala, z vlastných zdravotných problémov nemôžem ani upratovať atď…

neviete mi poradiť nejakú agentúru alebo kam sa obrátiť?
ďakujem

Hvala za zanimljive informacije

p.s. ak mi viete niečo poradiť, poprosím vás o odpoveď mailom, vďaka srdečná a nech sa vám všetkým darí!!! :wink:

ano od novembra a striedacka posielala ziadost o zivnost teraz,tak chce tiez vediet ako to bude

tak teraz platiš za novem.,dec.,januar, februar .marec a potom stale za 3 mesiace len teraz vynimočne za 5 mesiacov my ostatny mame jan,febr,marec stale platime mesiac dopredu za kvartal takže maš to dobre treb ato zaplatit ,striedačka dostane zrejme až v maji tiež za 5 mesiacov.

no ešte som sa nestretla s tým aby opatrovateľka vyžadovala internet, a prídavky platí rodina?veď ich dostávame od štátu…nie od rodiny.A myslím je fér hneď v prvý deň si určiť pravidlá čo sa týka zmluvy a Honorartagu.Veď máme každá živnosť a sme od rodiny preč aby sme zarobili a nie čakať ponížene či nám niečo vyplatia.A tiež už robím 5 rok v A a zadarmo Vám tu nikto nič nedá a tie peniaze si tu musíte odmakať .Je to na dohode a potom v zmluve. A aké príjmame výhody!!! Ja už tiež robím 5rok v A

pridavky nie su vyhody !!!

Ja si tiež myslím že je výhoda pre tie ktorým rodina prepláca odvody aby dobrovolne podali DP mne tiež zvýšili odvody ale rodina mi ich priebežne prepláca a mne nepríde tak doplatok po 3rokoch želám všetko dobré.Rodina dostáva na 1 op 275mesačne na odvody takže jej z toho i zostáva ale samozrejme je to na dohode…

Vie niekto poradit?, Dnes ma v Zdr. poist. VZP pri odhlaseni upozornili, aby som si dala pozor na to, ze E-card ,ktoru sme dostali z SVA mi neplati!!, ze ma nikde v Rakusku neosetria,pokial si nepoziadam SVA -a to certifikatom o jej “ozivenie”, lebo na karte su zablokovane moje osobne udaje,su tam len kriziky.Ako to mate vy ostatne?,ma uradnicka pravdu?, dakujem za radu.

baby ja chodím vlakom a to si lístky ani neodkladám…

PRIDAVAM tu svoju skusenost.Nepatrím tiež k ustrachaným ženám a preto som hned v prvom koru,vždy ak mi len niečo nebolo jasné išla ny WKO po radu,vysvetlenie.Vždy mi to vysvetlili.Tiež mi bolo ponuknute stretnutie s niekym ohladom určitej problematiky,no mala som tažky pripad tak som sa nemohla dostavit.Nie každý má pristup k uradom,no tan čo ho má, mal by ho plne využívat.Ja som sa na uradoch stretla vždy s ochotou a porozumením,pretože som ani nič iné nečakala.pekny den

a prečo by dopravcia nemali dávať potrvrdenia,jedine keby to bol ich čierny príjem veď i my máme živnosť…

Ja som v Bregenz tam tiež preklad nepodrebuješ a kamošku mám v Salzburg tam potrebovali len preklad trestného reg.pri založení žl

veronika to tu len ag.píšu že op.nič nerobia a len by chceli zarábať veľké peniaze za nič…

ag.VLASTA je velmi neseriozna,ked mate problem,vobec sa o vas nepostara,neodporucam,pracovala som cez nu a aj odisla,nie len ja,ma hroznu pracovnu zmluvu.

Musíš mať z At formulár E106 potvrdený a potom Ti na slovensku vydajú novú kartičku, ktorú si prefotiš a pri každom ošetrení na slovensku odovzdáš aj pri výdaji liekov v lekárni

Pre andy:prečo sem jednoducho nehodíš kontakt na Hilfswerk-je to tajné?Je mi to smiešne a zároven trapne,ked sa niekto pochváli aký je spokojný,ale kontakt nedá-myslím že by si urobila mnohým radost,ktoré hladaju agent.Kontakty nájdete na nete.

Tereza,diky za odpoved,ale chcela som aj vediet,či treba tie lístky za dopravu odkladat,ked to vlastne patrí do 12%paušálu?viaceré sa tu tiež na to pýtali.A ten Einn-Ausg-Rechn.aj za minulý rok treba stále so sebou trpat do Rak.koli možnej kontrole?

nie je to tajne vsak na nete je t.č.hilfswerk a najde ti