Opatrovateľky v Rakúsku

Ľutujem, že som sa dala dobehnúť - myslím príspevky od Anny - pretože keď som si to teraz prečítala, vidím, že si z nás niekto vystrelil

Musíš napísať e-mail na príslušné SVA aby ti napísali dokedy máš platnú zdravotnú kartu. Len tam ti dajú odpoveď.E-card sa majú všetky v tomto roku meniť a nové karty majú prísť poštou.

Ahoj chcela by som sa opytat lebo uz teraz som fakt z toho mimo : ja mam v zmluve vsetko zakotvene : platia mi odvody ,cestu ,a kolko honorartag … no to je moj prijem …a teraz vydaj je odvody cesta Wko agenturne poplatky…alebo ako to je vlastne nechapem ved ked ja tie prachy nemam fyzicky tak si ich musim odratat vsak ?? a ten 12% pausal co si vlastne ako mam dat ?? doprava a poplatky ?? alebo ako to je …dik za odpoved tina

Tko si da pises hrvatski?

Dobry vecer…Je tu niekto ochotny ktory vie dokazat najst mi rodinu ktora potrebuje opatrovatelku?Samozrejme nie zadarmo, podelim sa po prvom turnuse s polovicou zarobku…Nj ovladam zaklady este sa ucim mam doucovatelku aj OP kurz mam ukonceny.Najradsej niekde vo Viedni aby som necestovala daleko.Dakujem…

Ak vie mi niekto zohnat rodinu ktora potrebuje opatrovatelku a nevadi im ze ovladam zaklady NJ OP kurz mam tak rada sa podelim po prvom turnuse s polovicou zarobku…Najradsej vo Viedni…Dakujem…

Anna, čakáme na tvoju odpoveď, podávala si daňové priznanie, že ti prišla kontrola???
Nešír paniku.

mne prirátali 1 euro v platbe za nasledovný štvrťrok

sa k názoru pisateľky - To je tak dobre na zneistenie a nech sa mu zeny pohrnu s danovymi priznaniami o 11.01 pod názvom DANOVÁ KONTROLA, ktorá reaguje na príspevok Anny o 8.16

Príjem zo zmluvy u teba =/honorár, poistné cesta/ = P ---- Výdaje, ak uplatňuješ paušálom , tak mínus 12 % z “P” , mínus ešte zaplatené poistné a mínus zaplatená WKO = “V”

Ahoj dik pekne za odpoved lebo uz som fakt z toho bola mimo…myslim ze maju pravdu tie zeny co tvrdia ze si tu niekto robi reklamu aby sa mu hrnuli ponuky na zarobok …a ten prispevok co bol od pani ktora tu napisala podrobne ako vyplnit danove tak zahadne zmizol … este raz dik tina

JA som bola asi pred mesiacom na pohovor u Pani Fischer 3hodinový pohovor velmi prísne podmienky komunikatívna NJ 50eur na deň a samé ťažké stavy a ked ti nevíde na cestu doplať si.A bez ich vedomia nemôžeš nič Si stále pod kontrolou nie je to pekné za tak ťažkú prácu dostávajú OP.tak málo.Nevedia si slov.opat.vážiť.Ja tieš chcem ísť opatrovať starkých viem čo tá práca obnáša starala som sa o str.rodičov.10.rokov z toho 2roky ležiacitak preto si vážim všetky opatr.skláňam sa pred vami a prajem vám všetkým veľa zdravia a úspechov vo vašej náročnej práci.Ste obdivuhodné.

Ja som žiadala tiež o doplatok a žiadne tlačivo Beih 38 som nepotrebovala, iba Beih 1.

Co si tým myslela.Kontrolu už môžete očakavat ,Je to kontrola ohlasená na termín .Doklady musíte predložit do daného termínu . Za dopravu si treba odkladat lístky a potvrdenia od prepravcov.
Ja som nemala nakolko nám to nedavali ale teraz ani km bez potvrdenia.

dakujem myslela som ze je viacej

Ahojte. Chcela by som sa Vás opýtať, či pozná niekto agentúru Homecar Vienna…a ak áno, aké s ňou máte skúsenosti?? Za odpoveď ďakujem.

Milá Katka ,
ak viete spisovne nemecky - napíšte svoj inzerát rovno do novin v AT - aj cez internet. Ak niekto bude potrebovať spoločníčku - možno sa Vám ohlási . Len dávajte pozor a presne napíšte čo myslíte pod pojmom spoločníčka ,aby to bolo každému jasné kto to bude čítať.

Mohli by sme skusit urobit nejaky vzor spolocne na ten Einnahmen- ausgaben - Rechnung.

Obdobie od 1.1.2009 do 31.12.2009

zobrat vsetky Honorarnote podpisane v roku 2009, alebo ine doklady o prijme penazi, co sa s rodinou podpisali. Vsetko to co sa neda odtajit dnes, lebo to je v zmluve , podpisane na papieri o prevzati… a je jedno ci to ma nazov Honorarnote, Prijem penazi, Vyuctovanie…

Od l. turnusu az po posledny turnus za KTORY sa zobrali peniaze v minulom roku cize do 31.12.2009 ste peniaze aj fyzicky obdrzali- mali ste ich v ruke aspon kym ste neprisli domov.

Urobit si vypocet tychto prijmov:
TO co sa dostalo od rodiny
l. Turnus - pocet dni v rodine - kolko ste zarobili plat, kolko ste dostali akoprispevok na cestovne a kolko na odvody do SVA. TAk ako je zmluve
Ak nedostavate cestovne, nemate si ake cestovne spocitat. Ak dostavate na odvody 160,-Eur tak spocitate 160 Eur ak nedostavate nic, tak nemate co spocitat. Alebo jednoducho spocitat za kazdy turnus som od rodiny obdrzala rovnaku sumu 900 Eur.
V roku 2009 som robila 8 turnusov a vzdy po 14 dni takze
8x14´= 112 dni celkovy pocet odrobenych dni v roku 2009
8x900=7200 Eur HRUBY PRIJEM
tolko som zarobila v hrubom za rok 2009 bolo 8 turnusov a za kazdy som dokopy dostala 900 Eur.

K prijmom sa pripocita aj naturalny prijem SACHBEZUG - to je to stravne , ubytovanie a trebars co spotrebujeme elektrinu, vodu, plyn
ale vzduch mame zadarmo…

Na jeden den je stanovena suma 6,54 Eur

Odrobila som DOHROMADY v roku 2009 podla prikladu z hora 112 dni
tak 112 x 6,54´= 732,48 Eur
To je SACHBEZUG
Ostatne si daju tam skutocne odrobene dni spolu v roku 2009 nie tento priklad.

Teraz CELKOVY sucet prijmov
bud rozpisete osobitne
plat +
prispevok na cestovne +
prispevok na socialne +
Sachbezug ´=
a spocitat to

alebo
celkovy plat- prijem od rodiny vratane cestovneho,poistneho +
Sachbezug
a spocitat to
Vypocet musi byt ten isty.
Tak ako to viete podla tych svojich dokladov spocitat.

Mame vypocitany Hruby prijem

pokracovanie

chcem pracovat v rakusku nevie mi nikto poradiť ako to je s osobami ktore su na inval dôchodku tiž potrebuju formular E-106 pre zdravotnu poistovnu alebo sa ich to netyka ked za nich odvádza štát šiže 2 krat nemôžu platiť ako to je poradte ak niekto o takej situacii vie diky

Vypocet :
Mame hruby prijem a teraz z neho vypocitajte 12%.
Od tej sumy sa odrataju odvody do SVA tolko kolko prisiel sek a kolko sa REALNE zaplatilo a mate doklad o zaplateni, aspon by ste ho mali mat!
a zaplateny poplatok do WKO -komora

Hruby prijem minus
-12%
-zaplatene odvody SVA
- poplatok do WKO
to co vyjde by mal byt cisty prijem alebo aj zdanitelny prijem…

Urobte si druhu variantu
ked budete vsetky blocky spocitavat
napriklad za to cestovne vsetky listky, doklady od soferov, neviem co by ste mohli
odratat ak mate telefon ale na pausal Nie na kartu… Kto chce nech ci zisti, co vsetko moze opatrovatelka nakupit a dat do nakladov
Kolko Vam vyslo asi menej ako ked ste pocitali 12% naklady
Moze sa pouzit len jeden sposob vypoctu nie obidva .

A ked sa odpocitava 12% vydavky co je - dajme tomu 1200,-eur tak blocky na cestovnom su za takych 700,-Eur tak preukazete blocky za 700,-eur a odstatne ze su percenta a na to nebudu ziadne doklady, to sa tak nepocita. A pravdepodobne ked sa podla skutocnych blockov, faktur vypocitava vydaje tak musite aj uctovat tie blocky a faktury
rad , radom za sebou ako ste to platili do knihy…

Odratate aj pri tomto uctovani podla skutocnych nakladov - minus odvody a minus WKO

Druha vec je ze ak uctujete pausalom tak aj najblizsie roky musite uctovat pausalom, tak pisali ti mudrejsi, dajme na ich rady …
pokracovanie