A ten Einnahmen- Ausgaben- Rechnung
asi teda
uviest nase meno, adresu, pripadne cislo zivnostenskeho listu…
to obdobie za ktore sme ho vyhotovili
rok 2009 ale ak ma niekto zivnost od 1.4 tak asi pre uplnost moze uviest od 1.4.2009-do 31.12.2009
teraz tabulku
Pocet turnusov
datum od do pripadne len pocet dni ci 14 ci 21, alebo 13 …
adresa kde sme vtedy robili- cize adresu rodiny- nasho pacienta? to by mohlo byt nie?
teraz prijmy
plat
cestovne
poistne
celkova suma za turnus
niekde tam umiestnit SAchbezug za ten ktory turnus .
Vydaje
- suma zaplatenia do SVA , I. stvrtrok, II. stvrtrok III. a IV.stvrtrok kazdy len tolko kolko REAlne Zaplatil disponuje potvrdenim o zaplateni
- Poplatok WKO
napisat ze sa uctuju vydaje pausalom 12%
alebo teda skutocnymi vydavkami, kto ako si urobi…
tak ako ma kto fantaziu urobit prehladnu tabulku.
mozno ze lepsie pisat
najskor
prijmy vydaje
adresa
l. 2.2-16.2 50 100 143.25
14dni 700
2.
3.
4.
5.
neda sa to tu urobit prehladne
este celkovy pocet za jednotlivy turnus alebo nedat od- do a uviest len pocet dni za turnus a potom este aj celkovy plat
ako kto chce a dufam ze dobre napady sa objavia aj Tu.
A pri Vydavkoch
podobne
to do riadkov trebars vedla seba a
potom to vieme aj
vsetko pod sebou zosumarizov
- pocet turnusov celkom
- pocet celkom odpracovanych dni
- Sachbezug celkom
vsetky prijmy celkom
alebo aj osobitne plat, osobitne cestovne, osobitne poistne, ale aj tak musi vyist predsa ta ista suma ci spocitam za kazdy turnus cely prijem alebo budem spocitava jednotlive ciastky, len kto ako chce .
Uplne pod tabulkou uz nas vypocet nakladov tych 12 % alebo uviest, ze 12% je ta a ta suma.
Tabulka by mala byt v prvom rade prehladna a obsahovat vsetky udaje ktore sluzia k spravnemu vypoctu
A vypocet ako nam vysiel cisty prijem
Hruby prijem - Vydavky = Cisty prijem
Asi pre uplnost datum vyhotovenia a aj nas podpis by mohol byt.
To je po slovensky, ale malo by to byt samozrejme po nemecky vsak
Ocislovanie Honorarnote by mali byt podla datumov a ist za sebou, takze cislo Rechnungu a cislo turnusu sa obycajne zhoduje.
Momentalne ma nic ine nenapada takze ako ostatne. Co Vas napadlo, co by tam bolo dobre, alebo robite to inak. Ja budem robit prvykrat , ale niektore to robili aj vlani…a mohli by poradit, aby sme to mali ci pride alebo nepride kontrola.
A k tomuto by sme mali mat po ruke nejak vsetko pekne spolu aj tie Honorarnote, prijmove doklady, zaplatene seky do poistovne, ci do komory… nejak v jednom sanone.
Tieto udaje sluzia k vypisaniu danoveho priznania s tym ze na Slovensku sa pouziju tie prijmy co nam vysli myslim hrube prijmy. Neviem ci su prepojene danove urady Rakuska so Slovenskymi , mozno ze este tak nie, ale pre pokoj duse ja zahrniem aj ten Sachbezug do prijmu ktory budem priznavat na Slovensku v danovom priznani ako prijem z Rakuska, ved nakoniec cely prijem mi bude vynatý a ziadnu dan nebudem platit. Keby som Sachbezug neuviedla tak co vlastne aky to ma vyznam , pomoze mi to. NIe, aspon neviem ako a v com.
Ak mi prijde v Rakusku kontrola tak to tam musi byt zahrnute takze moje myslienky sa uberaju tymto smerom a cas mi ukaze ci som urobila dobre. No a na Slovensku sa vydaje pri pausalnom vypocte vypocitaju ako - 40% takze vo vydajoch je tam rozdiel a este aj danovy bonus na seba ci na inu osobu sa odpocitava ALE DAN SA NIKDY NEPLATI z rakuskeho prijmu na Slovensku .
dakujem za fantasticku pomoc …pekny den
Dobry den nemate kontakt na tu agenturu na Arios? Dakujem za pomoc
Nahoď ich do googlu - veľa šťastia!
www.arios.sk
skús tam napísať,ale mal by si mať kurz, lebo bez neho asi prácu nenájdeš.
Dakujem!!!
Pridám tip - ako ľahko vyplniť slovenské DP - na stránke Daňového riaditeľstva SR - drsr.sk kliknete hore na “daňové tlačivá” - potom klikáte v poradí - daňové priznania,hlásenia…,- vľavo hore “vyplnenie tlačív na internete” - daň z príjmu FO - daň z príjmu FO typ B - pre zdaňovacie obdobie r.2009 - zobrazí sa tlačivo v ktorom vyplňujete ružové políčka - na chybu vás upozorní - príjem z opatrovania je príjmom z podnikania uvedie sa do príjmov v § 6 /ods. 1 písm. b) zákona/ - paušálne výdavky 40 %…ďalej vás tlačivo samo navedie…to je všetko - nezabudnúť na daň.bonus ak si nárokujete…
To je bieda plat,ved tolko sa zarobi v &at za 2 t.A geld na ucet, s tym by som nesuhlasila.
fest popletene,pridavky su narokove a nie ziadna vyhoda,este k tomu od rodiny…A AKO MA VEDIET DU, kolko zarabame, ak nepodame DP…
kto by bol tak ochotny mi poslať formular na zmenu adresy dakujem
bea.pohlyova@centrum.sk
staci ist na danovy urad, kde vam daju muster vyplneneho DP aj so strucnym navodom,otazka 10 min. vyplnenie a ziadne matozenie okolo toho a kakanie od strachu.Nikdo sa nam na kontrolu hrnut nebude,netreba tu plasit, na to maju v AT vyssie prijimove skupiny a nie nas, ktore robime pod minim. mzdu,tolko dostanu nezamestnani a soc. odkazani.Tak ziadne dezinformacie a panika.
60 E na den Ti staci, ci nie.
Staci mi len ci mas ponuku nejaku,
konecne mudre slová a tu sa celé forum toči len okolo DP nAše priznanie ich z biedy nevytiahne
tu hovorime nie o rakuskom ale len o slovenskom DP a to musime podat, nie je to aj tak zlozite a da sa aj cez internet, iba spravit zistenie prijmu za cely rok.
jednoduchsie, pani na DU vyplni na pockanie.Otazka 3 min. a je po panike.
zasnem, bez nemciny Vieden…odvahaaaaaa.
jasné ,že o slovenskom to viem stale podávam to je asi normálne pre každého a nie naročnéé