Opatrovateľky v Rakúsku

prosim mate niekto skusenosti s agenturou Pflegerin p.Bodnarova-dakujem za vsetky odpovede.

Ahojte aj ja by som rada vedela viac o tejto agenture?? Mate na nu kontakt??? Ďakujem

mam velky zaujem o vasu ponuku ,po nemecky viem mierne,kvstah k starim ludom mam pozitivni opatrovatelsky kurz mam ,uz som opatrovala v nemecku moje tel cislo je 0902 138 362 .

24Pflegerin?

Ahojte,prišiel mi nejaky dotaznik na vyplnenie od WIRTSCHAFTSBUNDU.Na jednom dotazniku je napisané SVA formular a na druhom FINANZAMTS-FORMULAR. Určite to neprišlo iba mne,viete mi niekto vysvetlit čo to od nás chcu? Dakujem.

Spomen si ako Ty si yacinala a ja nie som uplne bez NJ:…ZASNEMMMM…

Ak ti to Zdenka pomoze:

Pouziva sa tlacivo DP k dani z prijmov fyzickej osoby TYP B
zoberte ho do ruky, lepsie pochopite kde co napisat, bez tlaciva nebudete mat predstavu ak ste nikdy nevypisovali DP
l. strana- vie vypisat kazdy Dic alebo rodne cislo, druh DP je danove priznanie za rok 2009 meno…

2. Strana
pozrite ci si uplatnujete danove bonusu je to IV. oddiel.

3. strana
VI.ODDIEL vypisuje sa prijem
riadok. 2 - napis svoj hruby prijem pod prijmy a pod vydaje napises sumu ktora ti vysla hruby prijem -40% pausalne vydaje - minus zaplatene odvody poistne v Rakusku do SVA a dalej sa vypisuje
r. 9. pod prijmy a pod vydaje
r.11. pod prijmy a pod vydaje
pod tymto oddielom
daj krizik x pri prvej vete …
kde je napisene Pri prijmoch podla § 6 od. l a 2 zakona uplatnujem percentom z prijmov…

strana 4
r.38 odpises sumu hruby prijem
r.39 odpises sumu vydavky
r.40 HP-vydavky = rozdiel

strana 5 nie
strana 6
VYPOCET zakladu dane
r. 59 suma ten rozdiel sa pise
r. 62 suma ten rozdiel sa pise
r. 64 rozdiel
r. 66 rozdiel
r. 67 rozdiel
r. 68 rozdiel

ak to robis na pocitaci tak skutocne to vsetko ti ukazuje. napises jeden riadok kliknes enter a hned sa ti ruzovou farbou zvyrazni policko ktore mas dalej vypisat a ked prides mysou k tomu policku tak aj sumu ti to ukaze. Kto robi s pocitacom vie to.

7.strana
r. 69 rozdiel
r. 70 4025,70 Eur na teba to je pevna suma
r. 76
r.77
r.78
r.79 napises prijem z riadku 69 ten rozdiel
r. 80 precitaj, napises 0
r.81 nula O

strana 8 nic
strana 9 XIII. oddiel - miesto na osobitne zaznamy danovnika
zaskrtni, precitaj a dopis
§ 6 zakona- prijem vo vyske napis sumu, Rakusko, a co chces, zivnost…

dolu pocet priloh ak prikladas
datum
podpis
Pripadne na str.10 XVI.oddiel- pomocne vypocty ???
NA VSETKYCH stranach Rodne cislo NAPISAT!!!

Potom Potvrdenie o podani danoveho priznania k dani
vypises , podpises a je to

Skutocne tak ako napisala Terezia v pocitaci sa to lahko vypisuje, vedie ta to ak viec aspon trosku s pocitacom pracovat tak je to super

Ak si vies vypocitat hruby prijem je to dobre
ak nie najdes navod aj v prispevok na tomto fore okolo 11.2.

som registrovana aj na 24pflegerin,ani o tej neviem nic.ale nasla som na inej stranke len pflegerin a strucne inf.o nej.kontakt na pani.v nemcine a slovencine.treba len volat.tak patram az niekto nieco vie.dakujem

velmi …velmi…velmi…idem s tym pracovat nech mam pokoj. Dakujem

katka na ktoru agenturu chces kontakt.napis

žeby na agenturu Pflegerin p.Bodnarova?? alebo ak viete nejaku dobru budem vdačná

rakuske tc.06765855610

Som rada, že ste také šikovné - dostala som na môj mail ešte otázku, ako viesť slovenské účtovníctvo - k tomu z Usmernenia DR SR z februára 2009 uvádzam : “Podľa § 1 ods. 1 písm. a) tretí bod zákona č. 431/ 2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov daňovník je účtovnou jednotkou. Daňovník nie je povinný na území Slovenskej republiky viesť účtovníctvo, ak na účely zistenia základu dane nepreukazuje svoje daňové výdavky, ale si tieto uplatňuje paušálnym spôsobom podľa § 6 ods. 10 zákona o dani z príjmov.” Teda úplne postačí evidencia príjmov a výdavkov, ktorú ste si urobili na zistenie daňového základu v Rakúsku, len sadzbu paušálu zmeníte na slovenský. A chcem ešte upozorniť - dole niekto napísal, že je jedno či sa nejaký príjem, tuším Sachbezug uvedie alebo nie,aj tak sa daň neplatí, toto platí len pre tie, čo nemajú na Slovensku iný zdaniteľný príjem - no a s DP je to tak, že príjmy musíte priznať, výdavky môžete aj nemusíte uplatniť

nemate niektora skusenosti s ag. z Popradu…

Z hrubeho prijmu si odpocitavame 40% pri podavani DP na Slovensku??? Podavam ho prvykrat a chcem si ho urobit sama

Lenka,

pri podani DP na Slovensku je stanovene ze v nasom pripade z tej zivnosti aku mame v Rakusku si mozeme odpocitat 40% vydavky pri pausalnom uctovani.

Polnohospodari si mozu ine percento odpocitat este viac a jedno ine povolanie menej.

Ale Ty ANO hruby prijem - 40% vydavky a - odpocitat zaplatene poistne do SVA.

Za ten poplatok do komory neviem ci sa moze alebo nie. Nieco som citala take ze ked sa aj na Slovensku plati takyto poplatok tak ano moze sa odpocitat a ked sa neplati, … ale boli rozdielne nazory na to. Ja platim minimalny poplatok v Rakusku do WKO tam som to neodpocitala a v pondelok idem s danovym tak sa este mozno spytam. Ale to nema na konecnom vysledku ziadny vplyv pre tie ktore maju prijem len zakuskej zivnosti. Neplati sa ziadna dan na SK z rakuskych prijmov.

Terezia myslela si to tak, ze Sachbezug sa ma priznavat?
Ale aj dolu v prispevku je tiez odporucane uviest Sachbezug a zeby bolo lepsie keby hruby prijem ktory uvedieme do Einnahmen… v Rakusku bol zhodny s tym co uvedieme ako hruby prijem do slovenskeho danoveho priznania.
Viem ze niektora pisala ze ho neuviedla, alebo ze ci sa ma urcite priznavat tiez iny dotaz
Ja som mala par mesiacov prijem aj na slovensku tak je to trosku ine.

ahojte!!! vie niekto o nejakej pracicke v Rakusku ale problem je v tom ze nemam kurz asi je to problem! zelam vam pekny den koceny?

Nejde o to, že by bolo lepšie,keby sa to zhodovalo - ono to tak má byť - zdaniteľným príjmom sa totiž rozumie peňažné aj nepeňažné plnenie v zmysle slov.zákona o dani z príjmu. U tých čo majú príjem len z AT je to ale nepodstatné.

ale rozhodne nie vo Wien,kde su naroky na jazyk najvyssie,preto ten udiv.