Naco napise ze neodporuca , ked nenapise preco ma ten nazor. Nieco konkretne by sa hodilo.
Som zvedava ci doplni svoju vetu, ak nie tak to bolo len take haf… po slovensky a potom sa rozplynie v nocnej tme.
Ahoj
Nevie mi niekto poradit,ci sa da v Rakusku zohnat praca opatrovatelky ak hovorim anglicky?
2 roky prax v UK, vsetky skolenia ktore sa tu vyzaduju, vratane NVQ2
Zatial som tu stale zamestnana,ale rada by som sa vratila domov… Dakujem
Milé ženušky,
síce pracujem tu v Rakúsku ako opatrovateľka, ale rada by som poprosila o pomoc pri “inej téme”. Potrebovala by som preložiť pár viet do nemčiny (cca 4 vety). Vedela by mi niektorá z VÁS s prekladom pomôcť? Ide o abstrakt v bakalárskej práci…
mysleli sme slov.ag
Ahojte dievčatá, chodím sem už niekoľko týždňov, lebo som sa i takto pripravovala na novú robotu a v utorok idem na druhý turnus do Viedne.Zvládla som to, čakala som, že to bude horšie. Všetkým ktoré tu poradíte začiatočníčkam ale i tým, ktoré pracujú dlhšie patrí poďakovanie. Ja sa začínam pomaly orientovať v “cudzom svete” :-), neviem ako to kto hodnotí, ale tie začiatky nie sú ľahké, asi ako v každej novej robote…mám problémy s NJ a veľké - nič im nerozumiem, ale som u babky, ktorá hovorí česko-nemecky, takže dá sa…len život tam nie je len u babky v dome, tak sa trápim a učím…mám 37 rokov a pred rokom by ma ani vo sne nebolo napadlo, kde pracovne skončím. Nie som žiadna padavka, ale naozaj to nie je až také ľahké. Píšem to tu preto, lebo často čítam príspevky od Vás a nie je pekné, keď tu niekto negatívne reaguje, osočuje a pod. Každá začínala…dúfam, že ak budem potrebovať radu od skúsenejších OP,poradíte…želám všetkým pekný deň!
…ved sa ich predtym opytaj, ci to potrebujes, aj napriek tomu, ze zivnost uz mas…vo vacsine pripadov je to len k vybaveniu zivnosti… :)))
Dostanem prídavky aj za dva mesiace, keď som v Rakúsku nebola, lebo som hľadala novú rodinu? Ale živnosť mi bežala ďalej, aj všetky odvody v Rak. som zaplatila, len žiadajú odomňa Honorarnote za všetky mesiace a tak zistia, že dva mesiace som nerobila. Mám za tie dva mesiace nárok na prídavky?
Podla toho co citam ste velmi odvazny a dobrosrdecny clovek.Chcela by som tiez zacat pracovat ako opatrovatelka a potrebovala by som poradit pri prvych krokoch k zaciatku.Prosim ak mate chut napiste mi na email.Ja vam odpisem a napisem toho viac.Velmi dakujem a drzim Vam palce.
nenapisala si mail …
ahoj.
aj ja chcem reagovat co sa tyka internetu.chcela som si kupit ten kluc v Hoferi ale niektori ma odradzaju,ze to budem velmi casto dobijat ked chcem chatovat lebo vraj to vela zerie.ja potrebujem skor na skype ale aj na chat.na co ty vyuzivas net?
posli mail ,tiez statnicujem v nemcine
Ahoj, môžeš napísať cez akú agentúru si išla? Prajem veľa šťastia v rodine a príjemný deň!!
Ema, 10:52 dopĺňa: predchádzajúci príspevok patrí Ria040 6:15 a anna 10:52. Ďakujem Vám za odpoveď. Príjemný deň!!
Oprava, anna 6:44, nejako sa mi tie časy poplietli.
Dobry den.Znova sa obraciam tu o pomoc a chcem oslovit vsetky dobre a ochotne ktore chcu pomoct mi v zlej financnej situacii v ktorej som sa ocitla lebo som bez zamestnania a hrozi mi vystahovanie z bytu.Preto prosim ktora viete mi pomoct a ktorym nie je lahostajna moja situacia nech sa mi tu ozve a dam kontakt.Nechcem to zadarmo samozrejme ze sa odmenim po turnuse.Je tu niekto kto mi najde niekoho o koho by som sa mohla starat?OP kurz mam Nj sa ucim uz pol roka takze nieco ovladam.Vopred Vam vdaka.
no kopiu živnosti som im už poslala tak musia vedieť že mám čistý reg.trest.inak by mi nedali žl v A ale asi keď teraz mením miesto tak chcú asi byť istý či i moment.som čistá skúsim im dať kópiu z 2009 nechce sa mi znovu platiť za reg. ale nečudujem sa i medzi nami sa nájdu čierne ovečky ako všade…
ahojte potrebujem poradit vie niekto ake tlacivo potrebujem ked si chcem pripoistit v rakusku o 13 eur ohladom toho ked nahodou budem pn
Ktorá z vás vydatých dostala už rodinné prídavky za rakúska. a píšte už aj nejaké témy nie len inzeráty nech je čo čítať, že čo kde a ako funguje. pekný den.
ja som sla priamo na SVA ze chcem toto dobrovolne- freiwillige pripoistenie, pani to vytlacila, som to podpisala a je. platba pride v dalsom kvartali spolu s ostatnym poistenim. len treba vediet, ze je tam urcita cakacia doba na mozne vyplacanie PN, je to 6 mesiacov.