na ten problem so stolicou je vyborna pasta AGAFIN - vecer pred spanim 2 lyzice zapit vodou a denne pravidelne aspon 3 susene slivky, dobry je aj tekvicovy olej obcas cez tyzden ako prevencia…opatrujem pani na voziku a kadeco som odkusala a toto vzdy zaberie…pekny den
ahoj , čo ja chodim cez agenturu slowcare , oni tiež beru chlapcov
ahojte baby , ani neviete asi šok som prežila ked mi učtovnička robila danove a to pracuje v rakusku od augusta 2009 predtym som bola na materskej a vyšlo jej že by som mala platit štatu 900 eura ked si nenajdem dobre vydavky , najhoršie bolo že ked som cestovala s uatami našej agnetury tak maloktora opatrovatelka žiadala kopiu cestovneho , že k danovemu netreba, som rada že apson tie diety ma zachranili a teraz budem vediet že si mam veci radšej zistovat sama ako verit opatrovatelkam niektorym
aké daňové ti robila účtovníčka, slovenské či rakúske ? neviem, ako jej mohla vyjsť daň 900 - veď rakúsky príjem sa v každom prípade, na základe zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia, vyníma na Slovensku zo zdanenia. A v Rakúsku požiadaš formulárom E9 o neobmedzenú daňovú povinnosť. Zmeň účtovníčku a ver aj ženám.
Dievčatá už ste dostali vyjadrenie o priznaní rodinných prídavkov? Ja som šokovaná, mala som živnosť celý rok aj odvody zaplatené a priznali mi len za 5 mesiacov, vôbec neviem, čo to má znamenať.
ani ja neviem ako je to s rod.pridav.za minuly rok som dostala ajmoj muz je na urade prace ako nezamestnany ale aj tak budem brat RP raz rocne neviem ako sa to vybavuje aby sa dostavalo kazde dva mesiace
opatrujem ležiacu pacientku a používam každý druhý deň 1/2 ovocnej kocky NEDA - Früchtewürfel - obsahuje výťažky zo Senny a figy - môže sa podať aj celá, na tretí deň funguje, len nezabudnúť dať dostatočne tekutín - aj to môže byť príčina, ak nepije dosť
Dik,zavolam tam…
Nemohol by admin namiesto zakladajúceho príspevku Júlie uviesť tento : PRÍSPEVKY VKLADAJTE PODĽA TÉM - Hľadanie a ponuka miest, Doprava, Dane, Ostatné ?
Pre anna,7:44-keby si si prečitala pár dní dozadu disk.prísp.,je tam uplne presne ako sa robíDP na SK,tk by si nepotrebovala učtovničku a bola by si v obraze.
Ja som za 2008 dostala za každý mesiac a teraz za 2009 len za 8 mesiacov, nechápem o čo tým Rakúšanom ide, že nám nechcú priznať prídavky, aj som zaplatila odvody za každý mesiac, odôvodnili to tým, že som odrobila málo dní v niektorom mesiaci. Je to možné? Veď ja tam chodím na 14 dňové turnusy, ale nemôžem za to, keď napr. babku dajú do nemocnice a tým sa mi turnus o pár dní skráti. Zato odvody musím vždy platiť v rovnakej sume, aj keď odrobím menej dní alebo viac, tak prečo to neplatí aj pri rod. prídavkoch? Viem, že niektoré baby vôbec nemuseli dávať Honorarnote a tak FA o nich ani nevie, koľko dní odrobili a prídavky dostali. To je nespravodlivé, čo tu neplatí jeden zákon? Ale robia to od buka do buka.
to irituje,ze stale zadavaju duplicitne otazky namiesto toho,aby sa tu trochu zorientovali.Ak si zadat do vyhladavaca na tomto fore dany problem,vsetky odpovede sa vam zobrazia.
Nemusíš nič predkladať, ale starostlivo si ich uchovaj, keby ti náhodou prišli z daňového urobiť kontrolu. No pri podaní DP to netreba.
Nechapem, ako mozu byt tie,co hladaju pracu take nevsimave,ked uz vyse hod.maju na inej teme ponuku a stale sem vypisuju…?
poznate niekto nejake inzercne noviny resp. webove adresy, fora, stranky podobne aj tymto, kde ludia priamo chcu opatrovatelky resp. zhanaju ich?
nemate niekto zmluvu medzi agenturou a rodinou?
ako to vlastne prebieha? funguju tieto agentury len na dobrom slove a nasledne odporucia opatrovatelku alebo to maju aj pravne osetrene? staci im len werkvertrag medzi opatrovatelkou a rodinou alebo maju samotnu zmluvu s rodinou aj agentury samy…ak niekto ma priklad takej zmluvy, prosim poskytnite, rad by som si to precitala, uz len zo zvedavosti
pozna niekto pani Horvatovu agentura sa vola nejak zu hause neviem presne co o nej viete je solidna???
agentura sa vola zu-hause-ist-zu-hause ma s nou niekto skusenosti?su dobri?
ahoj,akoby mohli robiť agentúry v Rakúsku len na zaklade nejakého slova,musia mať predsa všetko zmluvne podchytené,veď tu sú také prísne zákony
každé dva mesiace dostávajú prídavky,len tie opatrovateľky,čo sú samé,nie sú vydaté,proste sú živitelky rodiny,to sa nedá špeciálne vybaviť,vydaté 1x do roka