To bolo - jela - adresované mne? Kamoska uz pracuje, dva tyzdne boli dodrzane.
Živnosť mala, prax 5 rokov nemčina komunikatívna na vyššej úrovni, tolko viem.
Ahoj, je to len moj nick, ale aj tak dakujem si pozorny. Prave meniny budu zanedlho, potom si spomeniem aj na Tvoje prianie :-).
Ahoj Eva, to pises pre mna? Ano za Treisenom je W… :-), smerom na St. Polten. Aj nas je tu celkom slusne , aj sa spolu stretavame , ale skoda, jedna slovenka nas tak trochu rozdelila, no povedzme dva tabory.
Ale staci na pokec, aby nebol clovek sam. Ja mam hned za plotom jednu slovenku, velmi dobre si rozumieme. Ak mi napišeš mail, tak aj viac si mozme napisat.W.
Asi som len nemala stastie, s NJ bola spokojna, mala som aj skusenosti skoro 2 roky, vyzeralo to nadejne a ani raz sa mi neozvala, ale nevadi, uz mam miesto…
prosim o radu,kto mi vysvetli slovicka. werkvertrag,gewerbeschein,SVA,honorarnote. DAKUJEM
ťelefonne cisla na prepravcou cize taxiky z Rakuska 00421907955452 vola sa Marcel Uchal on pracuje v Rakusku v Linzi a chodi so svojim autom az na vychod Slovenska obratte sa nho ak by ste potrebovali
akoze pan Krestian mal uz par nehod zo zenami ktore sa vracali z rakuska domov jedna sedi vdaka jeho soferom na vozicku…
ak mate Rakusku zivnost a nezarobili ste v Rakusku viac ako 10000eur rocne podava sa na Slovensku nie v rakusku,
je to Rakuska agentura so sidlom vo viedni tel.cislo 0043-6765258899 je to slovenka a agenturu vlastny Ceska,skus tam ja mam dobre skusenosti s nimia ta pani sa vola Gabika
Evka, myslis len prekld tychto slov?Alebo mas na mysli este nieco?
Werkvertrag - zmluva o dielo (medzi OP a opatrovanym prip. clenom rodiny)Gewerbeschein - živnosť, SVA Sozialversicherungsanstalt - socialna poistovna, Honorarnote - doklad o prijme/vydaji, vystavuje sa za poskytnute sluzby.
cumacik ale ved na výpise v banke jej to ukáže tiež, čo to je a odkial.
Teraz kurz cez Červený kríž trvá len 5 týždňov.Má 226 hodín a je uznávaný v celej EU.Stojí 300 eur.Viem to presne lebo 30.4.2009 som ho absolvovala.Andy
XENIA dakujem ,presne toto som potrebovala vysvetlit . este sa chcem spytat ci toto potrebujem vybavit hned po prichode do rodiny. dakujem
Ahojte!Neviem prečo Tvoj kurz trval len 5týždnov,ale bude to zrejme tým,že si si ho nerobila priamo cez červený kríž ,ktorý je celosvetovo uznávaný,zrejme si šla cez nejakú akadémiu vzdelávania.Mna stál 9500SK a končil som ho v polovici mája.Caute!
Evka, najprv po prichode do AT, do 3 dni sa musis prihlasit na pobyt (Meldezettel - na Gemeinde alebo magistrate), potom si musis vybavit zivnost, hlavne aj potvrdenie, ze mas v AT zivnost prvykrat (na WKO), aby si bola oslobodena od zriadovacieho poplatku, potom samotnu volnu zivnost - “Personenbetreuung” (na WKO alebo niekde magistrat), myslim, ze ohlasovat do SVA a na FA nemusis, robi sa to automaticky (aspon to bolo u mna tak v Salzburgu), do tyzdna dostanes Gewerbeschein, potom podklady od SVA, kt.vyplnis a posles spät, taktiez si poziadaj (vyplnenim ziadosti) o vystavenie E106 pre tvoju sl.zdr.poistovnu. Pri tej E106 odo mna chceli potvrdenie o mojom trvalom pobyte, mala som to potvrdene z obec.uradu v mieste mojho trvaleho pobytu na SK, ten som poslala spolu so ziadostou o E106 do SVA, nemusel byt v NJ.
Chcela by som sa opytať či niekto nema skusenosti s agenturou ,Curavita,neviem či to je spravne ak nie prosim opravte ,alebo ak ma niekto kontakt,tak by som poprosila.Dakujem
Marika a cez tú agentúru ALBIS to bolo legálne,mala si živnosť ? napíš prosím ťa, ako to bolo s poistením, prídavkami, provízia aká sa platí a aj turnusy a približný zárobok. Lebo všade sa píše, že do Nemecka sa dá len ako vyslaný zamestnanec agentúry, alebo na veľmi krátko na slovenskú živnosť. Ďakujem ti.
ahoj ja mam skusenost,bola som tam par mesiacov,ta pani Schwagerl Duschek je ok,ale na SK ju zastupuje p.Misenkova,ktora berie za kazdy tyzden 1000 sk,a rodiny mi stale dala take z ktorych som utekala kade lahsie…inak od 60eur vyssie,vieden…ale rodiny-hruza des…mala som 4 rod.od nej…no zase moja znama hned na 1.sup dostala super deda…
A to je ako že 1000 každý týždeň, to je potom pri 26 týždňoch 863 EUR za rok a to sa platí stále, to je nejako moc nie ? Tá Misenková je nejaká agentúra, alebo ako…aj v Rakúsku sa platí ?
Dobry deň p. Julka,
už som Vám písala,že by som chcela s Vami spolupracovať, ale neprišla žiadna odpoveď.
Ak máte záujem sa dohovoriť o našej spolupráci
zavolajte na t.c.0903 110425
príjemný deň p. Šoltésová