Opatrovateľky v Rakúsku

si tam cez agenturu?nepotrebujes niekoho na striedanie?nemozem sa dostat do rakuska.stale pohorím na nemcine.nie je to na takej urovni aku by oni chceli.ak mozes pomoz.dakujem.

Dobrý deň p. Julia,
myslím, že dostanete odo mňa e-mail
a odpoviete mi, t.č. som Vám v predchádzajúcom e-mail napísala
pekný deň

už si si nasiel pracu?AK BY SI POTREBOVAL na striedanie mozes ma kontaktovat.nechapem preco rodiny chcu len ženy,my sme nieco menej?ak by si o niecom vedel pomož.dakujem

Chcela by som sa opýtať na agentúru Fisyo, ponúka prácu opatrovateliek na slov. živnosť a bez opatr. kurzu. Ako to teda je keď tu všetci píšete, že sa to dá len na rak. živnosť?

A telefonne čislo nahodou nemaš?

pre leanaxa vidim ze si chytra a nepocuvas tie blaboli co tam pisu,ved aj zivnost rakuska sa da vybavit na pockanie za chvilku na WKO stub.strr, jednotka bezirk na slovensku zivnost mozu pracovat ale len tri mesiace zato ich tie agentury menia ako spinave pradlo z miesta na miesto.Napis mi na email weide@azet.sk poradim ti a este nieco ked ma rodina teda babka prijem vacsi ako 2500 e tak nema narok na prispevok na opateru ma len stuffe za postihnutie. Ale zeny ktore su uz napr.starsie a opatruju nedostanu ziadny dochodok z rakuska lebo minimaln poc.odr, rokov je desat na alkvotu ciastku dochodku. Ale da sa to urobit takto rodina urobi zmluvu pod 300 a nemusite platit odvody samozrejme ze dostavate od rodiny viacej a nech vam davaju mesacne 100 vy si platite odvody doma. Ked ste dochodkyna takisto povedzte rodine nech spravia zmluvu pod 300 a mate zaistene miesto.Lebo niektore rodiny sa zdrahaju platit odvody takze dochodkyne su vo vyhode

Ahojte,neviete niektora o volnom mieste pre opatrovatelku.Mam kurz a nemecky sa dohovorim.Budem vdacna a nechcem to zadarmo dakujem.091172 6203

nechcem byť vtieravá, ale bohužiaľ musím niektoré veci trochu komentovať, ako v prípade toho "nepotrebného " kurzu - weide, musíš to všetko brať viac zoširoka, nielen pre dôchodkyne a nielen pre oblasť, kde robíš : teda : k tým 2500 eurám príjmu - hranica príjmu platí len v niektorých spol.krajinách /ak nebola vlani koncom roka novelou zákona v celom Rakúsku zrušená, musela by som hľadať, ale sa mi marí, že sa upravila na 550 a zrušilo sa kritérium príjmu opatrovanej osoby/-ale napríklad v NÖ+ 1 spol.krajina, neviem presne ktorá to neplatilo NIKDY/ - takže podporu na opatrovateľky dostane každý od Stufe 3 + opatrovateľky s príslušnou “kvalifikáciou”.K zmluve s rodinou za 300 EUR - samozrejme že to ide urobiť, ale pomaly sa rodiny v tom zorientúvajú a do nákladov si píšu všetko, čo dávajú opatrovateľke, náklady na zvláštne pomôcky, liečivá a všetko čo sa k Pflege používa a nie je preplácané poisťovňou - ako zvláštne výdaje a na základe toho sa im zníži daň z ich príjmu, dokonca im daňový úrad peniaze vráti - a myslíš, že keď to bude niekto vedieť, že sa toho vzdá - lebo sú to pekné peniaze, čo môžu dostať naspäť - rádovo stovky EUR, ako rodina, kde som. Platenie odvodov doma na Slovensku, zo živnosti v Rakúsku ? Samozrejme, že pri mesačnom príjme 300 + Sachbezug sa dostaneš do pásma pod 4000 a niečo a platíš len ÚRAZOVÉ POISTENIE v Rakúsku /to musíš aj vtedy/, ale aby si mohla platiť “odvody” na Slovensku /možno máš na mysli niečo celkom iné, lebo to nemá logiku/, musíš mať živnosť na Slovensku /vydanú E 101/, alebo tam byť zamestnaná - inak je to proti nariadeniam EÚ a nie je to dovolené /nechcem natvrdo, ale naozaj- trestné/, samozrejme - môžeš sa nejako komerčne pripoistiť aj na Slovensku. Aj v prípade kratšej doby zamestnania, od vstupu Slovenska do EÚ platia európske pravidlá pred zmluvou o soc.poistení medzi SR/ešte zo zväzku s ČR/ a Rakúskom- takže každý ukončený rok sa započíta /je dobré pre tie, ktoré nemajú odrobené roky na Slovensku/ a mojej kolegyni - dôchodkyni vyrátali aj koľko jej to zvýši dôchodok za každý legálne odrobený a platený rok v Rakúsku - nie je to bohviečo, ale ak rodina platí odvody, ide to. A nárok na čisto "rakúsky " dôchodok je po 15 rokoch…A to “zdráhanie sa” platiť odvody opatrovateľkám je hádam z tých čias, keď tú podporu nedostávali…

ešte pokračujem :lebo jednou z podmienok na nárok na ňu, to som hore zabudla napísať je, že opatrovateľky sú v Rakúsku VOLL poistené - takže keď platíš len úrazové z toho príjmu okolo 4000 a máš výnimku,že ostatné nemusíš platiť, rodina podporu NEDOSTANE - mám to overené…

rodina nedostava to mas pravdu, ale ja si platim odvody ako dobrovolne nezamestnana

Ahoj Miloš.S tým výpisom z registra trestov je to tak že na Slovensku plati 3 mesiace a v Rakúsku je to 6 mesiacov, co asi nevie každý, takže keď to nestihneš do troch mesiacov, nič sa nedeje, lebo rakušania sú benevolentnejší.

no ale ty ešte nie si dôchodkyňa, však ?lebo nezamestnaná dôchodkyňa ? existuje také niečo ? hádam pri invalidnej… takže by sa ti vyplatilo platiť tu - ak len si neplatíš doma z vyššieho ako minimálneho vymeriavacieho základu, no ale ak pri ňom aj šetríš na dôchodok, tiež dobre. Ale aj tak je to také mačkopsie riešenie - určite nie legálne a keď sociálne poisťovne už komunikujú vo veciach prídavkov, dôchodkov, E-čiek, môže sa stať, že sa niektorá ohlási - je tu jedna kočka, ktorá má manžela v tejto oblasti dosť zainteresovaného, možno sa ozve a vysvetlí ti lepšie ako ja možné komplikácie…

Ahoj Weide, tak ja by som sa tym nechvalila, ze robim 16 rokov, som vo velkom dome a sa nudim a… a mas take nedzery v rakuskych zakonoch. Ja som tu 4, ale zato som si nastudovala vsetko okolo legalizacie a poznam dve vychytrale, co toto vsetko trochu podcenili a maju 5 rocny zakaz opatrovanie v AT. Aj to sa stava. Takze, co napisala Eva , je pravda. A ak mas na SK odrobene roky na dochodok , tak alikvotna cast ti prislucha mam to priamo z SVA. Nie od JPP. Po roku platenie odvodov mas narok na viac veci, ale to sa tu nebudem rozpisovat. Rada vsetkym , nedajte na JPP, citajte zakony. W,

K tomuto názoru toto : na slovenských občanov pracujúcich a podnikajúcich v zahraničí sa vzťahujú koordinačné predpisy EÚ - t.j. sú napr. POVINNÍ informovať o výkone živnosti príslušné inštitúcie /napr.poisťovne v SR/. A keďže je v Rakúsku vstup živnostníkov do systému sociálneho zabezpečenia POVINNÝ - nerozhoduje rozsah poistenia /v rámci živnosti si bola automaticky “nakontaktovaná” na FA, SVA, WKO…/ je jasné že odhalenie týchto “mŕtvych duší” nie je zložité

Poznám tiež takú agentúru aj oni nepítajú kurz a robí sa na slov. živnosť do Nemecka. Mesiac von mesiac doma.Neviem či myslíme tú istú agentúru táto je v M/nB. Pracujú mi tam veľa známe a nesťažujú si. Chvália to. Odvody si platia tu.

Ahojte, môj manžel začína robiť 15.6 opatrovateľský kurz + nemecký kurz. Buďte také láskavé a poraďte mi nejakú agentúru, ktorá je spoľahlivá a čestná. Vaše odpovede čakám na svoj email. A ešte Vás prosím kočky, poradte ako je to s prídavkami na deti a rodičovským príspevkom. Máme 3 mesačné dievčatko. Zatiaľ ešte mám nárok na materskú dovolenku tých 28 týždnov čo je… vopred ďakujem, papa kočky
Monika_velasova@azet.sk

Ahojte dievčatá v Rakúsku ,ja opatrujem v Nemecku už 2 roky ,neje tam zle ale už by som chcela niečo bližšie,nemčinu ovládam ,poradí mi niektorá dobrá duša niečo.Vopred dakujem

Neviem či je to tá istá agentúra. Ja som mala na mysli agentúru v Košiciach, ale ak je to Moldava n/B, chcela by som vás požiadať o kontakt alebo adresu, som totiž z okolia Moldavy n/B. Ďakujem.

Inga, ak môžte ozvite sa mi prosím na môj mail: ada6953@azet.sk

Ahoj Anna ako pracuješ v Nemecku? Cez akú agentúru? Môžeš mi poradiť? Ďakujem