Opatrovateľky v Rakúsku

agentura zu hause ist zu hause ma s nimi niekto skusenost???a konkretne pani horvatova , je cez nich niekto? prosim ozvite sa

Ak možem,poradim!Z mojich dlhoročných skuseností s nemčinou Vám možem poradit aby ste si našli sukromného učitela nemčiny,niekoho kto má minimálne štatnicu z nej.Táto osoba vás može učit "na mieru"teda sa zamera na to, čo potrebujete do bežného života.Odporúčam učit sa dokladne základnu gramatiku a popri tom slovička aby ste mohli postupne tvorit vety.Táto osoba vás i pravidelne preskuša,teda bude vediet čo vám ide a čo vám robi problém.Tým že budete k učitelovbi pravidelne chodit budete to brat zodpovednejšie,no zároven sa budete tešit z každej novej vety.Pri konverzácii je velmi doležite že si zvyknete nemčinu aj počuvet,aby sa vám dostala do uší.No a to čo sa naučíte potom len opakovat a opakovat a pridávat nové slovička.Ja osobne lepší sposob výučby jazyka nepoznám.Vela štastia a vytrvalosti Vám želam.PEKNý VEčER.

zaujimalo by ma,ake mate skusenosti s osetrenim na tu nasu karticku.Vcera mi v lekarni odmietli vydat lieky a vzdy,ked idem na nejake vysetrenia,musim chodit tu karticku fotit.Napiste.Pisem o osetreni u nas doma, nie v AT.

ja tomu neverím,aby do týždňa mal niekto yvbavené prídavky,už som v Rakúsku dlhšie a viem,že je to veľmi byrokratický štát,skor neurobia,ako urobia načas,a prídavky pre Slovenky sú pre nich to posledné,čo ich trápi aby si s tým švihli,načo však.Mám svoje skúsenosti a nielen ja,v mojom okruhu je priveľa takých opatrovateliek,ktorým ,stratili" dokumenty a museli to znova podávať,takže a asi tak

Ahojte. Robíte niekto cez ani vierku kristov aké máte skúsenosti?

Možte o nej nieco napísat alebo mate kontakt na nu???

tú kartičku si nemusíš zakaždým fotit,prefot si to 20x a máš pokoj

to viem aj sama,chcem vediet,ci to tak musia robit vsetky.

Ja nie. Jedna známa spomínala, že sprostredkuje prácu pri Grazi /okolie Graz/

Ahoj Katka preco mi nenapises na mail?

to je individualne odo mna chceli kopiu asi po roku ako som tu E-kartu pouzivala a bola som tiez prekvapena od vtedy mam pri sebe stale jednu kopiu a niekde si ju aj sami prefotia…ziaden problem

Inge,aj ja mam taku skusenost ako ty,tiez musim mat prefotenu kartu poistenca ktora potom ostane tam,kde som bola vysetrena.Co mna zas trosku prekvapilo,bolo ze 2x som vyuzila sluzby lekara v At,raz mi rodinny lekar predpisal len recept na robenu mast,ziadne vysetrenia,a druhy krat mi bolo spatne,zavrate a tak,tak mi urobili EKG,dali tabletky a teraz v prvom kvartali 2010 co platim odvody mam doplatok k danej sume za tieto sluzby,do 30 eur,takze dost,aspon pre mna,lepsie u nas asi navstivit lekara a vydrzat,aj ked kvalita vysetrenia,ako iste viete,sa porovnat asi zdaleka neda,pekny den vsetkym

prosim pomozte mi mam ist v marci do rakuska a hovorili mi ze zivnosti mi vybavuia len ja sa chcem opytat co si mam tu po SK uradoch vybavit co kam odniest a kde sa odhlasit alebo prihlasit,kam ake tlaciva alebo ake si brat zo sebou.prosim nejake informacie co robit pred vycestovanim.viem ze je to tu viackrat ale ja naozaj nemam cas tu prelustrovat tolko stran dakujem vopred

…register trestov, ja som ho musela mať preložený do nemčiny a overený na SK. Všetko ostatné mi po prihlásení na prechodný pobyt vybavili v Rakúsku.

Nezabudni si výpis z registra trestov preložený do nemčiny u certifikovaného prekladateľa. Nesmie byť starší ako 3 mesiace.

ahoj pracujem tiez v rakusku a chcem si ist vybavovat pridavky pre mje deti mohla by si mi posim preposlat tie formulare co si pisala alebo dat kontakt na tu pani dakujem monika

ak cestuješ do Vorarlbergu, tam nemusí byť preložený do nemčiny, môže byť starý do 6 mesiacov.

mám podobnú skúsenosť v AT, za vyšetrenie u obvodného doplatok asi 5 eur, za sono a moč, krv vyšetrenie v nemocnici asi 15 eur. od 1.1.2010 hovoria, že v AT budeme musieť pri ošetrení zaplatiť celú sumu a potom to vymáhať od poisťovne-určite nepreplatia celú sumu.

Bolo to vo Feldkirchu. Minulý rok som čakala skoro mesiac.

ahoj Inge,ja teda dosť chodím po vyšetreniach na Sk,všade kde idem na vyšetrenie prikladám prefotenú kartu,a všade ma normálne vyšetria aj v lekárni vydaju lieky,oni to potrebuju ku mesačnému zúčtovaniu,nás totižto musia osobitne účtovať,nie je na tom nič divné,je to proste zákon