Opatrovateľky v Rakúsku

Dobrý deň milé opatrovatelky, potrebovala by som poradit,ci mám podať daňové priznanie v Rakusku, alebo na Slovensku, som v predčasom dôchodku.Ď.

fi,tak to je naozaj zázrak v Rakúsku,asi čím väčšie mesto,tým horšie

pokial ja viem,tak aj aj sa podáva,v Rakusku aj platíš daň,na Sk len podávaš,na to je zákon

to z registrom viem , ale som myslela ci netreba nieco do poiastovni hlasit a tak,alebo nejake papiere s tamade bratr do nasich poistovni

Ja myslím že až keď budeš mať v rukách živnostenský list, na ktorom bude dátum, od ktorého platí, od tohoto dátumu sa budú odvíjať ostatné.

bolo tu už tolko polemiky ak zarabaš do 11OOO nemusiš podať

Dávam novú tému do diskusie.Určite mnohé z Vás /nás/ cestujeme vlakom až do Bregenz a späť a takisto cez celé Slovensko tam aj späť. Počuli ste už o tom, ako nám Slovenské železnice od 7.3.2010 spríjemnia cestovanie?IC vlak z odchodom z BA 9.35 ráno smer Košice bude odchádzať z BA o 9.11.Nám ostane rýchlik o 9.57-príchod do KE 16.48

fakt nedava zmysel.V Rakusku platime,aj za osetrenie,doma nic a je to zadarmo.Kto to vysvetli?

nezavidim.

Chcem sa opýtať, či je v poriadku keď pýta agentúra okrem iných dokladov aj občiansky preukaz k vybaveniu živnosti ešte pred tým ako dostanem prácu?Po prípade, čo by ste mi poradili? Ďakujem za odpoveď.

ahojte baby,
rok som fungovala ako opatrovatelka v okoli Grazu, dokoncila som si skolu a hladam miesto v okoli Viedne, Grazu. ked o niecom budete vediet, spojte sa so mnou, dakujem.

…ak budeš mať živnosť, vyžiadaš formulár E106, ktorý predložíš ZP na SK.

Gutaussehender Wiener 52/185 wuenscht sich liebevolle noch kinderlose schlanke Partnerin 32 bis 38 Jahre aus dem Raum Bratislava fuer gemeinsame harmonische Zukunft bzw. Familiengruendung. pehu007@gmail.com

keď ti chce ag.pomocť z papiermi nech ťa osobne zoberú na úrad to vybaviť veď si dajú za to dobre zaplatiť.

to je super nápad chodím vlakom už 5rokov navz.si vymeníme skúsenosti.

ahoj.ja by som chcela pracovat ako opatrovatelka.ak by si mi vedela pomoct,tak by som bola rada…ja som viučena ako opatrovatelka…čiže prax mam už 6rokou,lebo aj teraz opatrujem svojho otca…kontakt namna 0918427588

v rakusku si povinna podavat daanove len v tom pripade,ak zarobis rocne v cistom viac ako 11tis euro,a na slovensku podavas povinne ale sluzi len ako informativne priznanie,takze na sk dan neodvadzas aj keby ti vysla.

ja mam karticku prefotenu asi 50x a zalozenu v karte.nechavam kopiu u kazdeho lekara aj ked ju nepyta,lebo potom papuluju ze mu vysetrenie nepreplacaju…a aj v lekarni nechavam kopiu s receprom …VZDY

ja som to nakoniec dala urobit agenture vieš , lebo a v rakusku robim len pol roka ale jedna dotyčna ma nejake osobne problemy a vybija si to namne neriešim , ja som si myslela že tu s amožu pisat prispevky aj kto niečo zažil, no č o ti poviem .No ano chodim ich dopravou, preto som nakoniec to dala im lebo doteraz nevedeli či to budu robit alebo nie

Veľmi by ma zaujímalo, či Wilma, ktorá tu prispievala sleduje ešte túto diskusiu. Ak áno ozvi sa. Chýbajú Tvoje veľmi dobré rady. Pozdravujem Ťa.