Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte poznáte niekto agentúru Nathan & Wolf zo Zvolena? Ak áno napíšte prosím či sú seriózny, či je na nich spoľah. Ďakujem

Ahoj leanaxa ja pracujem na slovensku živnosť ,bez agentúry cez jednú moju známu.Nemám zlu rodinu , babka je samostatná nemám veľa roboty ale je to daleko a som tam sama Slovenka a už aj to cestovanie autobusom 20 hodín ma unavuje ,preto chcem skúsiť Rakúsko aj cez nejakú agentúru.

Ahojte.Co opatrovanie vo Sviajciarsku?Ma niekto skusenosti?

Co viete o BM Work agency?Poradite mi dobru agenturu?Opatrovatelsky kurz budem mat o 2 tyzdne, ovladam zaklady nemciny,ale aj teraz sa ucim.

aj ja mam pre Teba firmu z Košíc - odvezú Ťa od domu po dom - 0905 690 734. Ahoj!

a tú slovenskú živnosť si potrebovala na čo ? komu si ju potrebovala predložiť ? viem, že v Nemecku nie je povinný vstup živnostníkov do nemeckého systému sociálneho poistenia, ako napr. u nás alebo v Rakúsku, takže poistená si zrejme na Slovensku a tu aj dávaš daňové priznanie. Chcela by som vedieť, či naozaj tá slovenská živnosť je postačujúca na trvalý výkon opatrovania v Nemecku, nie je treba vybavovať nemeckú ? odkiaľ máš informácie, ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň,
chcem sa spýtať odhliadnuc od iných otázok ktoré tu padli na jednu vec.
Bola by som rada keby sa teraz na tejto stránke ozvali všetky už fungujúce opatrovateľky, ktoré boli u svojich lekárov odmietnuté ošetriť lebo nemajú klasický preukaz poistenca ale medzinárodný preukaz poistenca, ktorý nám bol vystavený v našich slovenských zdravotných poisťovniach.
Prosím kto mal takýto problém s hociktorým doktorom (gynekológ, praktický lekár…) alebo sa stretol s neochotou v lekárni pri vydaní liekov na predpis. Ohláste sa.
Ďakujem
S pozdravom

Julia

dobry den p.Julia ja osobne este nie ale moja sestra,musela si za osetrenie zaplatit celu sumu a bolo to u zubara a v lekarni.

Navštevujem tu lekárov veľmi často, a doposiaľ žiadny problém, iba všade rozdávam prefotenú europ. kartičku poistenca.

Ja mám preukaz poistenca s hlavičkou EÚ a odkedy ho mám tak sa stále stretávam s problémami u lekárov a traja mi vrátili kartu,že nebudú vystavovať zvlášť faktúry a dokonca ma tento mesiac odmietli na rehabilitácii FNSP kde som chodila aj predtým-poisťovne stále tvrdia,že mám nárok na plnohodnotnú zdr.starostlivosť,ale skutočnosť je iná

Ono zdravotné poisťovne aj majú pravdu, keď povedia že máme nárok na plnohodnotné ošetrenie. To že sa musíme prosiť a nakoniec aj tak bývame odmietnuté je počínanie lekárov aj lekárnikov v lekárniach o ktorom zrejme ani Slovenská zdravotnícka komora veľa nevie, a možno by nebolo od veci na to upozorniť…
Lebo lekárom sa nechce vystavovať faktúry a vypisovať papiere, lenže to nie je náš problém, akú majú oni legislatívu v zdravotníctve.
Mne možno hrozí že si budem musieť platiť plne zubára a to všetci vieme že to nie je lacný špás. A preto by som sa tomu rada vyhla. Ja sa nebudem niekomu podriaďovať len preto aby som mu ulahodila v tom ,aby nemusel vypisovať nejaké papiere ak je to jeho povinnosť, nech sa nehnevá ale nech ide do kelu.

ako je to s odvodmi do SVA, ak pracujem 2 tyzdne a 4 tyzdne som doma a tak opat 2 tyzdne, platim len za odpracovany turnus? Ak by som platila kvartalne, tak to asi nebude suhlasit, bola by som stale v minuse 1 turnus…poradte mi…dakujem, alebo si mam pozastavovat zivnost???

Odvody sa vymeriavajú na základe toho, koľko ročne zarobíte. Treba si rozrátať koľko týždňov do roka odrobíte, pri turnusoch 2 týždne tam a štyri doma a to treba priznať. Samozrejme vynásobiť denným zárobkom, potom vám paušálne vyrubia odvody a nikoho viac nezaujíma či ste v tom alebo onom týždni práve v Rakúsku, alebo doma. Čiže zaplatíte za tri mesiace naraz a je už len vaša vec (kvázy) ktoré týždne ste v Rakúsku a ktoré doma.

Julia, to mam ist do SVA a nechat si to upravit, alebo ako? Neviem, ci som tomu spravne rozumela.Dakujem.

Prepáč až teraz som si všimla tvoj príspevok.
Určite áno, choď si to dať spraviť, pretože oni nemôžu vymeriavať odvody na týždne, ale na tvoj zárobok. Celkový za rok. Tvojou povinnosťou potom je len keby ti neskôr zvýšili plat, tak to musíš nahlásiť, inak nič.

Dakujem za radu, Julia.

Ahoj Anka, mám s nimi len takúto skúsenosť: zavolala som z “clirkového” čísla, slušne som sa predstavila a pýtala sa na základné informácie týkajúce sa práce, ktorú ponúkajú. Dostala som asi dve krátke info, viac nie pretože mi pán v telefóne povedal, že na “clirkové” číslo nebude dávať informácie, čo si to ja predstavujem volať z takéhoto čísla, nech pricestujem do Zvolena osobne!
Mienku si urob sama.

Ahoj Inga (prepáč dolu som Ťa premenovala na Anku,)
s ag. Nathan a Wolf mám len takúto skúsenosť: zavolala som z “clirkového” čísla, slušne som sa predstavila a pýtala sa na základné informácie týkajúce sa práce, ktorú ponúkajú. Dostala som asi dve krátke info, viac nie pretože mi pán v telefóne povedal, že na “clirkové” číslo nebude dávať informácie, čo si to ja predstavujem volať z takéhoto čísla, nech pricestujem do Zvolena osobne!
Mienku si urob sama.

ahoj,clovek ma vselijake skusenosti s rodinami.Ja mam 48 a som sestricka so skolami a specializaciami vsetkeho druhu,ides robit na chirurgiu potrbujes novu specializaciu.Stoji to vela penazi a na plate sa to neodrazi u nas na Slovensku.Drieme za mizerne peniaze.Zacinam vonku a uvidime Nikde to nie je med lizat.j

Moje nervy som ja ale motovidlo, zabudla som dať na seba kontakt 0903350955 dík