Ano je tam napísaný.ivanka07@pokec.sk
Chcela by som ísť pracovať do Rakúska ako opatrovateľka, kurz pre opatrovateľky mám aj kurz NJ som absolvovala. Zatiaľ som ešte nebola v Rakúsku, takže skúsenosti nemám žiadne. Neviem na koho sa mám obrátiť aby som sa mohla zamestnať - poraďte díky…
mas ho uz vo svojej schranke.
Ano kludne sa mi môže niekto ozvať na ten e-meil.
Neviete prosím Vás aké sprostredkovateľské poplatky sú v Hilfverk? Vďaka
bola to otázka pre p.Ivanu,a vy p.Marta ste odkiaĺ?opatr.kurz máte?a komunikovať sa bude samozrejme osobne.
napíš mi na 1nozicka2@azet.sk
Vo vsetkom mas pravdu ale nemysli si ze tie zeny ak maju kurz ze nie su informovane na kurze nas o tom vsetkom infofmovali chcem ti len povedat ze kazda ma sancu ja osbne sa snazim dostat von dost dlho o pricinach preco sa nedari sa mi nechce rozpisovat lebo sa nerada opakujem ale mam osobnu skusenost z rodiny minuly mesiac sa dostali dve sestry do Wien ani nemaju sajnu o op/kurze a nemcinu ovladaju GUTEN TAG’’’’ su tam vdaka neakej ich znamej ktora ich stiahla lebo do susedstva potrebovali op.bola som z toho sokovana pretoze ja som zacvakala za op.kurz 8.500 za nemcinu 2000 v starych korunach za preklady dalsich 1500 a som zatial doma takze neodradzuj zaciatocnicky a ak by si chcela reagovat na to ze som doma tak len preto ze aj vdaka tomuto foru so sa dozvedela o podvodnickych agenturach a mala som aj osob.skusenost takze som radsej opatrna a povedala som si ze kaslem na ag. a radsej pockam ale pojdem bez ag.nechcem to zakriknut ale nieco sa mi rysuje …ak budem mat stastie tak aj ja rada pomozem pretoze viem ake su tazke zaciatky’’’’’’’
Pozdravujem vsetky kolegyne. prosim vas ak uz niekto daval danove priznanie.nemohli by sme sa venovat konkretne vyplneniu tlaciv ktore na to potrebujeme?
Ahojte,viete mi niekto poradit kde by som si mohla naštudovat zdvíhaciu techniku? Mám vozičkara,časte prekladanie z postele a na postel.Na kurze nas učili vytahovanie npr.z auta,velmi osožné,no potrebovala by som ešte doplnit toto prekladanie pacienta, či už je ochrnutý alebo nie.Dakujem.
dobrý den,bola som dnes na finanzamte zase ako minuly rok sa oopyta či treba podavat danove nám opATROVATELKAM. zase tak ako minuly rok mi povedali jasne že nie /do 11 tisic/ vraj budu tak či tak zmeny,vraj je to zbytočné.Zakže ja tak akko minuly rok podávam danové len na Slovensku.
do vyhladavaca tochto fora,najdes vsetko tu bolo niekolko krat pisane,zameraj sa na prispevky Terezy.
som ti napisala
Vo svojom prispevku som nikoho neodradzovala od roboty OP,len som podotkla,ze ked uz to chce niekto robit,tak ked nema prax,tak aspon nemcinu.Rozculuje ma to,ked tu niekto napise,ziadna prax,nemcina,kurz a pyta robotu.Tiez som nepodcenovala ziadnu profesiu,z ktorej OP prichadza.Nie vsetky su na SK OP a idu robit do AT.Kazda jedna ma nejake vzdelanie s ktorym prichadza,ale ked uz chcem,tak aspon jazyk ovladam,co je potom moja priorita.Kurz zly nie je,ale je na hony vzdialeny od tejto roboty no to vedia tie skusenejsie,co si uz nejakymi robotami presli.No OK je to lepsie ako nic.A este k tej,pisala o tych co vedia GUTEN TAG.Jedna otazka: si akoze rakusanka chcela by si tie dve bez jazyka?A skus sa neskor popytat,ako dlho tam vydrzali.Podla mna do najblizsieho problemu,kde vyriesit im ho zabrani prave jazykova bariera.Prajem ti,aby ti ta robota vysla.A este pre JANU to o tej kave si myslia prave take o ktorych som pisala,ze nemaju ani potuchy o tejto robote a ked na nu nemozu ist,koniec vsetci su zli a podvodnici.Toto nie lahka zarobkova cinnost,ako si vacsina mysli.A pridavky nech baby maju patri im to,ale nech si uvedomia,ze prvom rade tam su pre tych starcov a potom koli pridavkom.Opacne garde chudaci starci.
No nic svetoborne si tu nenapisala.Vsetky do jednej vieme,ze DP v AT podat nemusis,ak nepresiahne tvoj zarobok 11000 netto.No baby ho vacsinou davaju dobrovolne, aby nemuseli po 3 rokoch platit vela na dorovnavani.Ja som minuly rok tiez dala a nemusela som.Povedala som,ze to davam preto,nech mam vsetko vysporiadane a na poriadku aj ked nemusim a vies aka bola odpoved?Samozrejme chapeme a tak ci tak ste urobili dobre.A to mi nepovedal informator na FA,ktory vybavuje vlastne vsetky otazky,lebo tam sa vacsinou najdalej dostaneme nie?No ja som sa dozadovala uradnika,ku ktoremu patrim a aj ma tam zaviedli.Tie info pri tych iformatorskych pultoch berem s rezervou,lebo ti ludia nemozu vediet celu danovu agendu.To by mohli prepustit vsetkych uradnikov.
Ja som to dostala a odpísala som ti čakám na odpoved.
za sprostredkovanie 5O a za každý odrobený týždeň 10 pýta tá ag. ktorá v BA robí pohovory pre Hilf., ale už si nepamätám jej názov,
vraj sa dá ísť aj priamo do Hilf. vo Viedni a potom možno nebudeš platiť
skus to preposlat,cakam a nic…
no ale v ramci volna nech si baby oddýchnu a naberú nov.síl je na nich či prechádzka alebo káva to voľno min2h je doležité na ich psch.aby mohli nadalej dobre fungovať…
Hela suhlasim to je jasne,ze ma nie narok,ale pravo kazda na volno.Kolko to bude je na dohode s rodinou a v ramci tohto volna si mozu robit co chcu.Ja som to myslela tak,ze niektore si myslia,ze cela praca je len o stretavani sa s inymi OP.A pokial nema volna tolko,aby sa stretli kazda s kazdou,je zle.No a nedaj boze aby ju vyrusil starec,ked OP prevadza svoje siahodlhe tel.rozhovory.V tej chvili ma pacient po chlebe a niektore to povazuju za dovod stazovat sa rodine,pripadne ziadaju vymenit rodinu.Niektore maju velmi skreslene predstavy o tejto praci.