ag.založte si vlastné fórum pre ag.opakuješ sa stále touto otázkou
sa vola v BA,nedoporucujem,chod priamo cez AT a nic nemusis platit,ta ropucha v BA je protivna az strach.
no nemyslím si že by mal" pacient po chlebe" každá si vážime práca a snažíme sa aby bol pac.spokojný a v poriadku.
Nechcem nikomu krivdiť ale radšej nevravte za ostatné, stretla som sa s veľa prípadmi a medzi nimi boli žiaľ aj také ako písala “uzas”. Od rána do večera nerobili nič iné len telefonovali so známymi a robota bola na vedľajšom mieste.
Tam sa neplatí nič,len momentálne sa tam dlho čaká
ale také sú bez roboty…
k pobytu som sa prihlasla na gemaindeamt ale to je tu v dedine Seiersberg…zrejme myslis magistrat v Grazi…mozem ta este poprosit aby si mi napisala ako sa presne vola ten urad po nemecky aby som vedelaco mam hladat…robim v Seiersbergu,ty si priamo v grazi?inac dakujem za odpoved…
Hela ja som ti napisala konkretnu skusenost z ktorej vychdzam.Volala mi jedna,ktora si mysli,ze prvom rade ma ona volno a potom povinnosti.Bola v praci ja som bola uz niekolka v poradi,co mi volala.V pozadi tel.som pocula babku,ako krici HALO-HALO a tato exotka hovori mne "no pocujes jebnutu,ako hulaka pockaj tak ju udrbem"staci ti?Chvalabohu rodina skoro zistila,ze babka ma modriny na zadku a letela.potom bola v rodine kde dala babke ranajky,zavrela do postele a posho do ulic.Vratila sa dala jej obed (polotovar)varit nebolo kedy.Znova do postele a ona do ulic denne obehla Vieden a vsetky kamaratky.Vecer to iste,az kym raz neprisiel syn vecer celkom nahodou a babka bola sama,tak dostala padaka.Je to ten typ,ake som mala na mysli a co myslis kto je na vine?Ona berie tuto robotu a isla tam stym,ze jej kamaratka povedala,ze to je ako dovolenka a este zarobi.Takze nie kazda si pracu vazi a ide jej o dobro pacienta a to najma,ked je tu len vidina penazi a nic viac,aj ked to robime pre peniaze,prvom rade sme ludia a o ludi sa ideme starat a preto sa podla toho chovajme.
ahoj…Seiersberb je asi 10km od grazu,ani ja neviem kde je gratkorn…okolo mna je dedina Pirka…budem si zistovat ci nie si tu na blizko…ako chodis domou s akymi sofermi?
hela bohuzial mylis sa.Niekedy su skor bez roboty tie lepsie.
neda mi nezareagovat…ked si to vsetko pocula,mala si ju upozornit a nie verejne taketo veci pretriasat na forume…skutocne zeny uz vstupte do svedomia a nerobte tu opatrovatelkam hanbu…
prečo vás serká ked chceme pomoct najst prácu opatr.?
Len som Vám chcela dať za pravdu a doplniť o moje skúsenosti. Je pravda že veľa žien ktoré neovládajú jazyk môžu byť dobré opatrovateľky, ale žiaľ neodporúčam. A najväčší šok pre mňa bol, keď prišla nejaká žena, že nevie reč ani prax nemá, ani kurz a ona by išla robiť len spoločníčku.No neviem si predstaviť to fungovanie a nepochopím ani tú drzosť. Ja mám 28 rokov, NJ som sa učila od 9.rokov,roky som bola v zahraničí a mám sa veru stále čo učiť… Starí ľudia majú potrebu sa rozprávať a viem že aj pre mňa aj pre pacientku bolo super, keď sme sa aj 2-3hod mohli rozprávať aj keď o hlúpostiach. Veď väčšina starých ľudí žije sama a nemá sa s kým porozprávať. A vďaka tomu som sa starala bez akýchkoľvek problémov aj o pacientku pri ktorej nechcel nikto vydržať ani týždeň a to som mala jeden-krát za 4 roky OP cez deň voľno a nikdy som s tým nemala problém.A dovolím si povedať,že mi moja znalosť nemčiny veľmi pomáha.
uverit!!!
topiaci sa ja slamky chyta , tak sa netreba tvariť uzasnuto ked sa zeny snazia zufalo zohnat nejaku robotu niektorej to vyjde inej nie. No a k tej nemčine, všetky opatrovateľky ktore ste už dlhšiu dobu v AT, ruku na srdce bola vaša nemčina uplne perfektna a komunikatívna? No určite nie, chce to nejaku dobu aby ju človek dostal do uši a vedel komunikativne rozpravat v cudzom jazyku. Poznam vela ludi ktorí mali problem na začiatkoch nem alebo ang komunikovať a mali patrične vzdelanie.
Len mi povedz,ako sa da upozornit takato osoba pre u je opatrovanie nutne zlo na zabezpecenie si penazi snad si nemyslis ze som bola ticho,ale ine sa urobit nedalo nemala som potuchy,kde a u koho robi a volala iba ona.Stvalo ma to,ale deviza tejto baby bola,ze vedela nemcinu a robotu ma aj teraz a bolo to este za cernoty.A verejne pretriasanie?No bohuzial preco by nemal nikto vediet,ze su aj taketo OP,ktore zaujmaju len a len peniaze.Je to hanba to je fakt,ale aj to je hanba,ked chce niekto ist robit tuto robotu bez praxe a hlavne jazyka a vidi len peniaze.
zvladnúť to zvládneš len je otázka že pri imob.pacientoch/ležiakoch/ ti dokedy vydrží chrbtica,ramená,kľby bez preblémov…
Idem na to.
a ty si bola pri nich,ked celý den telefonovali,baby,baby…same pletky,len VY ste tie naj,vsak? Myslim si,ze rodina najlepsie vie,aku ma opatrovatelku,a kazda op. nech si robi,co chce,je to len a len na nej,ako si to zariadi,tak nerieste to,do coho vas nic nie je.
Tie opatrovateľky ktorých sa to týka si robia hanbu samé a je to do plaču, že človek sa pozastaví skôr na tom, že o takejto skúsenosti niekto píše,ako na tom že je niečo také vôbec možné. Veď oni robia hanbu všetkým ale nad tým sa už nepozastavíte. Veď nepísala žiadne meno, takže nechápem čo Vám vadí.