Opatrovateľky v Rakúsku

Aj ja mám zlé skúsenosti. V januári som menila gynekolgičku, lebo mi povedala, že ona kvôli jednej pacientke nebude kupovať program /hlúposť až to bolí/,povadila som sa a oznámila som to Úradu pre dohľad-neviem ako to dopadlo, povedali, že to s ňou budú riešiť…takisto som sa s neochotou stretla aj u všeobecného lekára - sestrička mi povedala, že keď máme zdr.poistenie V AT máme mať lekára tam.Tu máme nárok na akútne ošetrenie. Aj ju som vymenila. Ja som už jedným časom bola v takom amoku, že som to chcela dať do televízie…

dobry den… neviete kde by som sa dostala k vyplnenej vzorovej žiadosti o pridavky na dieta…dakujem

staci ak s mi ozves na meil?

Ahoj sisi, neviem, ci odpoved od Julie je celkom OK. Ked sa prihlasis na zivnost, odvody sa automaticky pocitaju zo zakladu 537, … Eur. Ci robis tolko, alebo tolko, az po roku, ked podas DP v AT sa vsetko preratava. Aj na Finanzamt posielas. len odhad prijmu, az po roku mas prijem za dany rok. W.

nemčina na komuniukatívnej úrovni pracujem na nej ale nemám opatrovateľský kurz je možnosť?

Až na to že DP slovenky ako opatrovateľky v Rakúsku nepodávajú, podávajú na Slovensku a slovenský DÚ posiela kópiu na Rakúsky DÚ.
A inak mám rada keď niekto spochybňuje niečo až vtedy keď vie o čom hovorí.
Alebo si je istý tým čo hovorí.

Pekný večer

a aku maš mailovu adresu?

Wilma má pravdu ráta sa z 537 Eur,ale ja som si napriek nie-povinnosti podala daňové aj u nás aj v AT,aby mi automaticky prerátali poistenie na SVA,lebo o 3 roky ho budú zvyšovať všetkým podľa skutočných zárobkov a chcem predísť vysokému nedoplatku…a to som si istá čo hovorím-som na SVA aj Finanzamte dosť často

nevezmeme to do ruk? myslim tym to zalozenie spolku…

po 3 rokoch ma kazdy zvysenie a ziadny nedoplatok nebude, len odvody sa zvysia…

Mile kolegyne.Neviete nahodov kontakt na p.Babincovu z Bratislavy. je to agentura Hilfswerk.Omylom som vymazala tel.čislo.Eva

Mile kolegyne.Neviete nahodov kontakt na p.Babincovu z Bratislavy. je to agentura Hilfswerk.Omylom som vymazala tel.čislo.Eva

Ahojte kolegyne.Chcem sa informovat,kolko sa naviac plati poistenie ak som na zivnost,v pripade,ze ostanem na PN,zaplatia mi v Rakusku marodku?

dobry den,prosim vas,neviete mi poradit,ak mam nezamestnaneho syna po maturite,nedosava z Uradu prace ziaden prispevok,mam narok v Rakusku na nejaky penazny prispevok?dakujem Zlata

ahojte, chcem sa vas spytat alebo potrebujem radu , chcem sa v rakusku zamestnat cez agenturu alses, ktora mi poslala cez email dokumenty ktore mam vyplnit a poslat ale je tam aj aby som napisala čislo učtu banku a take , je to normalne? dakujem

Ahojte,pozna niektora z vas agenturu pflege zu hause???prosim vas o vyjadrenie,je to surne,reagujte cim skor,Dakujem.

Prajem Vám pekný deń p.Júlia. Čo píšete, že
Slovenky si majú pomáhať, ale realita je iná
oni si medzi sebou závidia. Mne pracujú dve
sestry v Rakúsku ako opatrovateľky a oni mi
to niekoľko krát spomínajú. Ja vám prajem
veľa pracovných úspechov a veľa zdravia.
Možno aj ja sa niekedy odhodlám si urobiť
kurz opatrovateľky a začnem sa učiť nemčinu.
Ja tiež pracujem v škole ako ekonómka, ale
už by som sa chcela venovať takej práci
ako opatrovanie starších ľudí, ktorým mám
nesmierne rada, nakoľko už nemám ani rodičov, ktorých som nesmierne milovala. Som
osamelá a možno začnem aj o takej práci uvažovať. Držím Vám palce. Dovidenia

Ahoj Anna,
ak ta bude vyplacat AG, tak je to normalne…Alses je AG, kt. dostava ponuky od roznych AT agentur, a preto je mozne, ze ti najdu miesto cez AG, kt. vyplaca opatrovatelky. Ja osobne by som do toho nesla, podla mna AG by ti mala dat zmluvu len o sprostredkovani a ostatne by si si mala vybavit ty - myslim vsetko medzi tebou a opatrovanym…ale su opatrovatelky, kt. to vyhovuje,je to len moj osobny nazor. Ked mam byt zivnostnicka, tak si to riadim sama a nikto ma nebude dirigovat.Ked budu potom nejake problemy, myslim so zivnostou alebo tak nejak, tak agentura sa hned ohradi, ze TY si zivnostnicka a TY si zodpovedna za svoju zivnost. Ich to zaujimat nebude, ale penazne prostriedky to ano, vsetko by chceli riadit, co sa tyka ich prijmov…ale vravim, je to len moj osobny nazor…

Ahoj Slavka, konkretnu tabulku si dostala v podkladoch od SVA o zalozeni zivnosti - Zusatzkrankenversicherung (brozurka), tam to mas napisane, myslim, ze je to okolo 9 euro mesacne, ale az po polroku platenia, to mozes vyuzit.

Dobry den chcela by som sa opytat ci niekto isiel aj cez urad prace do Rakuska co poviete je lepsie ist cez urad prace ked ste nezamestnana Dakujem