Pekný deň,neviete niekto o nejakej práci pre opatrovatelku/zdravotnu sestru v okolí Viedne alebo Linzu???najlepšie by bolo sukromne.
ketti@centrum.sk
Dievčatá,aj ja som oslovila ag.Hilfswerk - doposiaľ som odpoveď nedostala, už len to ma neodradilo,že maju sídlo priamo vo Viedni no ale asi majú aj ine sídla v Rakusku. Prosím, nemáte skusenosti s ag.Petra Demčáka-myslím že sídli v Grazi?
p.Demcak ma aj agenturu pre opatrovatelky? Napis o tom trochu viac …dakujem
Pred dvoma rokmi som cez neho išla…najprv bol v Košiciach konkurz a potom sa mi ozval.Dostala som miesto neďaleko mesta Graz -len škoda,že mi zomrel pacient,lebo takto som sa veľmi rýchlo rozhodla zostať pracovať na Slovensku.Aký poplatok tam bol,už si nepamätam, no jedno viem iste že to bol veľmi ústretový človek a pomohol mi-bol so mnou stale v kontakte keď som mu zavolala že mi zomrel pacient a pomohol mi aj hneď zohnať noveho pacienta no ja som sa už rozhodla,čo do dnes ľutujem…
dakujem za odpoved, bola som len zvedava lebo viem ze robi DP pre opatr. a aj pomze s radou
odkazuje citat pozorne datum prispevku nema ho preco rusit
zeny viete niektora kolko rokov musi opatrovatelka odrobit v AT aby mala narok stade na dochodok?
DObry den , chcela by som sa spytat , ze ak by ste vybavovali, tak nastup by bol ihned, lebo by sa mi to hodilo.Ale bola by som vam vdacna keby ze sa nieco s toho vyrisovalo. Vopred dakujem za odpoved.
Dievcata dajte pozor na Agenturu Atena.B.B.oklamu vas
dakujem za vsetky baby za upozornenie zuzka, ved mozno by som sa k nim tiez dostala, ale takto viem. este raz dakujem. ozvem sa Ti na e-mail.
viac ako 3 roky.
nevyrIsuje,je to stary prispevok,neplati.
celkom tak.Uz v prvom roku mame narok na alikvotnu ciastku,cca 40.-,ktora sa postupne zvysuje.Ak sa totiz podielame na soc. systeme,musime aj cerpat.Nemam to z ag.JPP,ale z brozurky odboroveho zvazu.V tomto su Rakusania velkorysejsi.Aspon…
kto poradi naco sluzi E-108,ked sa prerusi zivnost?..treba s nou ist u nas na zdravotnu poistovnu?..mal niekto uz s nou skusenost?..dakujem
neodporucam ti davat v rakusku danove priznanie lebo si zarobila za 2mesiace velmi vela a zvyssi sa ti o strasne vela tvoja soc.poistka a budes toho roku doplacat a ked chces podat tak daj sumu 14oo-1600eur viac nie a tak isto by som nedala na slovensku nevies co ich na slovensku napadne,inaksie v rakusku tak ako spominala Alena nie si povinna dat dan.priznanie ked zarobis do 11000eur minuleho roku bolo do 10000 nezlakni sa toho ze vela dava dan.priznanie nerob si zbytocne vydavky.Na slovensku si povinna dat ale neplatis nic je to len informativne ale ked chces viem ti tu v rakusku podat mam aj papiere.dusicka
musim sa opravit le tu sumu 1400-1600 som myslela dat takisto na slovensku.danove musis dat na slovensku do konca marca v rakusku do konca aprila
nepomylila si si to s formularom E 106 ?
NA E 106 musis poziadat v rakusku ,ohladom toho ti slo.zdravotnu karticku vymenia a osetria ta s nou aj na slovensku inaksie mozem mat s tym problem ze budes niekde doplacat osetrenia
ja som si v Rakusku pytala formular E 106 ale dali mi ho prazdny nevyplneny co mam teraz s tym robit?
Mas pravdu to tlacivo ti treba vtedy,ked prerusis zivnost pre slovensku zdravotnu poistovnu.Inac ti nevydaju zdravotny preukaz slovensky.Pekny vecer.