Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte chcela by som sa spytat ci mate niektora problemy s rodinou ohladom platenia odvodov,teda ci vam bez problemov chcu vyplacat tych 140eu?
Poznam vela pripadov kde to opatrovatelkam jednoducho nedaju.pa

Pozri Natka, to skutočne záleží od agentúry, ale kde nájsť serióznu agentúru. Z mojich skúseností viem, že aj keď mi pacient zomrel čakala som doma tri mesiace a nedočkala som sa. Nakoniec som si našla cez jednu známu a bola som tam 3 roky spokojná. A ešte aby mne niekto prikazoval ako mám cestovať domov…no prepáč. Oni proste rozkázali akými vodičmi máme jazdiť domov a hrozili, že ak to tak nebude tak nám zoberú rodinu. Ale Nataly ty sa rozhodni podľa toho čo uznáš ty sama za vhodné, lebo je pravda, že takto na vlastnú päsť sa práca hľadá ťažšie…hoci?

Vidíš, tu ti Janka odporúča dobrú agentúru, podľa vlastných skúseností, tak to skús aj ty. Prajem ti veľa šťastia :slight_smile:

Dakujem Ivetka ale ja az taka odvazna nie som ist osobne na preskusanie do Wien,som hrozny bojko,neodvazna a este ktomu znamenie vahy,tak ked to zhrniem tak je to hroza:-)

Ivetka ,prepac ze ta tolko otravujem,si dobra dusicka lebo malokto by venoval nejakej neznamej tolko casu ako ty,ak by si nahodou vedela o nejakej rodine ,tak bud taka laskava a daj mi vediet na moju emailovu adresu ktoru som tam uz pisala,za sprostredkovanie zaplatim.este raz ti velmi krasne dakujem a prajem pekny vecer.

ahojte dobru agenturu na vychode nepoznam,ale mam 2 kamosky cez ag.Fabianova a su spokojne,ale vlastnu skusenost nemam

ok.Janka,idem to pozriet na nete,uz som z toho hladania a vypisovania znechutena,neviem preco ale nie a nie aby sa konecne stastie na mna usmialo:-)zatial PA

VELMI SERIOZNA AG V MICHALOVCIACH JE?SKUSTE PORADIT

Ahoj Nataly, prosím ťa napíš mi niečo na môj mail, lebo ja ten tvoj tu neviem nájsť :slight_smile: aby som ti mohla v prípade že niečo budem mať mohla poslať na tvoj mail odkaz. Takže môj mail je naweendra@seznam.cz

Ahoj .Som opatrovatelka.Pracujem ,ale popri skole.Tak stale striedam agentury.Pocas skolskeho roka som poslala mnoho meilov,koli praci.Uz nemam prehlad. Tak pred tyzdnom sa mi ozvala pani Bobalova.Poslala ma do rodiny do Lenzingu .Rodina je zlata.Predomnou tu bola opatrovatelka ,ktora musela z rodinnych dovodou odyst.Bola tu len jeden den. Z toho co mi rodina povedala som pochopila ,ze som tu na dohodu.Ze ma sem zavolala sukromne.Asi len narychlo niekoho hladala. Chcela by som sa spytat,ci nahodou nepoznas meno Bobalova.Ci je to agentura,alebo sukromna osoba.Mam zaplatit 200euro na rok .Co rada zaplatim,ale musim mat istotu ,ze ide o agenturu. A budem mat zarucenu pracu aspon do konca leta.

Dakujem

S pozdravom Martina

Ahoj Martina chela by som vediet ci mas internet nas alebo rakusky a klko stoji lebo chcem aj ja ist opatrovat a chcela by som zobrat so sebou aj laptop a neviem aky internet si mam dat porad diki

Ahojte, ja nechcem nikoho presviedcat, reagujem na prispevky asi dva tyzdne stare. Ak nieco napisem, mam to overene, nie jedna pani povedala, alebo danovy urad posle. Ak si nastudujete doplatky na do SVA , tak aj ked odidete na SK a nebudete viac robit v AT, nepodate do troch rokov ziadne DP v AT, budete doplacat aj zo SK a prijem budete musiet dokladovat a dokladuje sa DP. Je lepsie si vsetko dobre dat vylozit, ako byt po troch rokoch prekvapeny. Jedine co sa nebude doplacat, je urazove poistenie. Za prve dva roky sa prepocita a dorube platba za penzijne a v tretom roku aj za zdravotne. Ak si precitate vsetke moje odkazy na strankach niekde okolo 7 stranky, tak to tam najdete aj v patricnych zakonoch.

Internet v AT. Staci si kupit modem a SIM kartu. Nechcem robit relkamu, ale ja pouzivam YESSS. Mala som aj A1, ale este pred dvoma rokmi, boli trocha drahsi. Dnes uz aj oni maju dobre akcie. SK internet sa nevyplati, je drahy. Tento AT internet sa jednoducho obsluhuje a je bez viazanosti na nejaky cas a SIM karty si mozete menit podla akcii - bez oznamovania, ci prihlasovania sa. W.

Ahoj Eva, prosím napíš mi na email cez akú agentúru si vybavovala opatrovanie v AT, som v tom uplný nováčik, mám čerstvý certifikát opatrovateľky, nemecky viem základ. Ďakujem za akúkoľvek radu.

Ahojte!Mohol by mi niekto povedať ,čo stojí modem a Sim karta na rakúsky internet a kde,alebo v akej predajni sa dá v rakúsku zohnať.Dakujem.Miloš!

prepáč, zabudla som email- cernakova.emilia@centum.sk

Modem a simka od YESSS stoji 55 euro u Hoffera

ej Wilma,tvoje rady su dobre,ale niekedy zavadzas.Hlavne co sa tyka tych doplatkov.Na nete je toho popisane vela,ale treba si precitat aj zakon a spravne ho vylozit.A porozmyslat na com zavisi dopocitanie penzijneho fondu a z coho vychadza soc. poistovna.Poistenie zostava rovnake pocas troch rokov,pokial nebolo podane(nebolo potrebne podat-nizky prijem)danove priznanie.Po troch rokoch sa zvysuje vymeriavaci zaklad automaticky.to je jasne.Ale strasit opatrovatelky tym ze budu este aj zo slovenska doplacat socialne poistenie je uz trosku prehnane.k doplacaniu dojde az po podani danoveho priznania a vydani rozhodnutia,ktore skonci aj na SVA.Potom ti dorataju predchadzajuci rok,ale az od januara nasledujuceho roka a to v 4 strvrtrocnych platbach.samozrejme zvysi sa aj vymeriavaci zaklad a odvody.ale strasit vsetkych doplacanim niekolko rokov dozadu? hmmm.pokial nie je povinnost podania danoveho-vyplivajuca zo zakona,netreba nic podavat.kto si je isty ze mu kazda rodina prispeje na vyssie odvody(napr. 230 mesacne nech poda danove).no urcite s tym bude mat vela rodin problem.no ale zase sa na zbiera viac do dochodku-co je ale pri ca. 10€ mesacne za kazdy odmakany rok v rakusku zanedbatelna polozka.no pri 10 odmakanych rokoch a pri miernom zvysovani vymeriavacieho zakladu to bude ca. 120€ mesacne.pekny vecer.horlivost sa nevyplaca stale.

ahoj som peter mam 37 rokov slobodny,mam opatrovatelsky i masersky kurz,nevies mi pooradit nejake agenturi alebo kontakty dik s pozdravom peter

Ahojte babule, prosím pošlite mi niekto na môj email Honorarnote. Ja pracujem v Rakúsku, ale žiaľ stále sa učíme a toto ešte nepoznám iba čo som si tu prečítala. Vďaka.Marika Nigutka