za namahu a nezistnu a neocenitelnu pomoc,ktoru nam obetavo poskytujes!!!
Ahoj,nasiel ta synovec a poslal mi to.Ja mam zivnost od aprila minuleho roku.Chcem sa opytat,ci musim davat danove priznanie.Odosielam to,ale neviem,ake su tie pravidla prispievania,prispievania coho?
a raz pis,ved to nema hlavy,ani paty.
ZA CO IM TREBA PLATIT 270 ZA VYBAVENIE ZIV KED SA TO DA VYBAVIT BEZPLATNE NIC SA NEPLATI IBA ZDIERAJU UTEKAJTE OD NICH LEBO VAM ZOSTANU LEN OCI PRE PLAC
prepac nie som doma moje cislo 0915259697 dakujem
dobrý večer.mam otazocku:pracujem na živnosť v rakusku,prisli mi rodinné prídavky,ale na papieri mi prisla urcitá suma a na účet mi prišlo asi o 400 eur menej.na urade v rakusku mi tvrdia, že mi tie eura maju vyplatiť na Slovensku,ale ja na Slovensku nepoberám rodinné prídavky.neviem im to tam vysvetliť,nechapu to tam.vedel by mi niekto poradit?uz som z toho zufala.dakujem
na odlahcenie to nebolo zle, aspon som za zasmiala - pravidla prispievania, prispievania coho?
Ahoj chcem sa spýtať, ako si našla pracu v Rakusku, kto ti vybavil živnisť ,kde maš živnost, u nas alebo tam, prosim porad, aj ja chcem ist do Rakuska, cez aku agent, si šla dakujem ozvy sa mi prosím radu .
ja som to raz zisťovala na ich stránke a dočítala som sa, že na náhľad do konta treba niečo ako prihl.meno a heslo, a kvôli tomu treba ísť osobne - ak som to správne pochopila. Tak som si radšej vypýtala mailom potvrdenie o zaplatení poistenia za r. 2008(vtedy mi ho platila ag, a ja som potrebovala doklad do účtovníctva)
Gabriela,mne takto raz vyplatili,kym som nedala dokopy papiere o navsteve skoly deti,tak mi poslali polovicnu sumu jeden mesiac,a dalsi mi doplatili druhu polku, ked uz mali dokumenty v poriadku …si samozivitelka a poberas kazdy druhy mesiac?ja ano.treba ich obhanat,nedat pokoj,maju od teba potvrdenie z Sk ze tam nepoberas ziadnu sumu?
tereza,dakujem Vam za odpoved.aj ked teraz tomu uz nerozumiem vobec: ak by to bol prijem aj vydaj LEN agentury,tak to chapem(peniaze som ani nedostala ani neposlala dalej.)slo to cez agenturu.ale ako to moze byt AJ MOJ prijem a uz vydaj nie? ved rodina posiela peniaze len raz, tak to by potom nesedelo v danovom priznani rodiny.(oni si to zapisu ako vydaj LEN RAZ.)ak mozem,tak vas chcem poprosit,aby ste sa mi ozvali na mail.aby som to mohla doriesit. SILVIANA01@azet.sk dakujem
odpovedám ANJI aj SILVII naraz - trošku zavádza to, že iný je pohľad účtovný a iný daňový. Tomu, kto s tým denne nerobí, to príde nelogické. Ale nenapísala som, že poisťovňa skúma - ale že sa skúma - teda že daňový úrad sa na to pozerá z daňového hľadiska - v čí prospech to poistenie je, kto z toho má resp. bude v budúcnosti mať úžitok - a to môže byť niekto celkom iný, než cez koho ten kolotoč platieb šiel - tento s peniazmi ani nemusel prísť do styku, výdaj na rozdiel od príjmu musí byť totiž preukázateľný plátcom /myslím priamy, nie paušály dané zákonom/niekedy sa tie platby takto robia zámerne /potom môže dôjsť napr. aj k tej DPH čo sa v ktoromsi príspevku hore niekto čuduje, ale to už je ozaj mimo otázky…/ teraz to zjednoduším - aj Sachbezug musíte priznať, aj keď ste cez deň možno jedli len to čo ste si sama kúpila, lebo tetka zas chcela len špecle … rodina si samozrejme výdaj odčíta len raz, keď zaplatila agentúre - potom prišla operácia v agentúre +=príjem a - = výdaj /platba poistného na Váš účet v poisťovni/ t.j. agentúra peniaze len “posunula” poisťovni , zákon totiž pozná aj iné “zdaniteľné plnenia”, nielen cash a účet -teraz to už je hádam zrozumiteľné, prajem pekný večer
ale chcem ešte upozorniť, aby si dobre preštudovala zmluvu s agentúrou, ako som uviedla v prvom príspevku, čo o tomto príjme hovorí, pretože mi je jasné, že sa obávaš, že prekročíš hranicu - tento príklad je ale možno upozornením pre ostatné, aby v dobrej viere nenechávali doklady o platbe poistného rodinám, alebo aby si postrážili situáciu napr. v prípade, keď poistné platí rodina z účtu
ale aby som nestrašila - je treba to len účtovne doriešiť z hľadiska zdokladovania vo Vašom účtovníctve a bude aj u Vás nula - písala som to všetko preto, čo sa môže stať, keď sa tieto vzťahy neupravia tak, aby si ich niekto nemohol vysvetliť po svojom alebo aj zneužiť
ja nie som cez tu ag.ani žiadnu podarilo sa mi bez ag.zle si si to prečítala ja so písala že na druhom fore skus tam pozriet OPATROVATELKY RAKUSKO tiež nejaká koleg.sa sťažovala na zlé podmienky Mara poriadne si naštuduj svoju zmluvu čo maš s rodinou a ag.keď je len v nemčine daj si to prekladateľke a čo sa týka voľna tiež je to na dohode teba a rodiny treba to všetko dohodnúť na začiatku.Držím palce.
mery prečo sa nás pýtaš keď máš zmluvu v slovenčine všetko si tam pozri my tvoju zmluvu nevidíme tak ti nemožeme poradiť.ale pri prvom vybav.živnosti sa nič neplatí a nieje to také zložité dá sa to.
marika načo sa pozastavuješ nad kvalitou kurzu tvojej sesterky keď v A robia i baby ktoré nemajú ešte ani kurz.No ja dúfam že vedia aspoň vytočiť 144 a to robíme všetky i pri najmenšom probléme.
ahoj.dakujem pekne.domaci mi povedal,ze papiere su v poriadku a bol ich aj odnniest na urade aj potvrdenie zo Slovenska som tiez odovzdala,ze nepoberam rodinne na Slovensku.tak sa teda budem este snazit to nejako ziskat.
Baby len tu kazda na kazdeho pindate a nadavate … nic sa vam nepaci, nic vam nie je dobre.
popalili ste sa a kydate na kazdeho kto tu nieco napise, da moznost zarobku atd … clovek sa tu docita obcas nieco prinosne ale vacsinou su to len ohovarania na agentury a samotne osoby atd … nehnevajte sa, zamyslite sa nad sebou trochu …
ze tu kazdeho kritizujes?Asi velmi dobre vedia,co pisu,maju zle skusenoti a snazia sa druhe vystrihat.Aby sa nepopalili ako oni.ale ty budes osoba,ktora nahodou zabludila na toto forum a ani nevie o com je rec.Nehas,co ta nepali.