Opatrovateľky v Rakúsku

Na Diferenzzahlung mas formular.

Zdravím, ako je to z umiestnením chlapa-opatrovateľa?
Je to žiadané či sa neoplatí robiť si opatrovateľský kurz.
Mam základy nemčiny a mal by som záujem o tu prácu.Aj v rodine som opatroval starých rodičov no ešte váham, bojím sa že sa potom aj tak nezamestnám.

robíme bez ag.

uz tu bolo povedane ag.založte si svoje forum toto je pre op.tam môžete mať trebárs zbytočne diskusie.tu je každá op.za seba a so svojimi osob.skúsenosťami.

bez agentury?? cez niekoho sukrome??? cez koho?

ja by som netaktizovala,sám musite vediet či vás to naplna a či nie.Je to práca s ludmi,nemala by sa brat len ako lahký zárobok lebo od neho to má velmi daleko.Ak človek robi to čo ho nebavi a cely čas mysli len nato aby už bol doma tak je to len trápenie na oboch dtranách.Ak citite, že chcete byt opatrovatelom,určite sa nim stanete.MOJ NáZOR,DUFAM, žE SA TU DO MNA NEPUSTITE AKO OSY.PEKNý DEN

najviac naplna plna penazenka,myslim,ze aj pre ostatne je to motiv c.1,nehrajme sa tu na slepu babu a nehojdajme sa v iluziach.

tak vieš vyhovuje to ag.veľa na takých naryžujú.

ze vobec nevies o com pises.Neporovnavaj,co bolo dakedy.Nebol taky problem,najst pracu.Teraz je to o tom,ktora ag. je dobra a ktora nie.

Luba pozor, hodia vas tu do kategorie, ze zastupujete nejaku AG. Podla vyjadrovania tipujem na “staru skolu”, este z cias das Beste. To boli baby co si tu odskakali tie krute zaciatky, a myslia dnes realne.
Skladam klobuk, vy by ste boli to pomyslene zlato, co som tu opomenula, to co som si myslela, ze na tomto fore ani neni, co nedajboze uzna, ze aj my AG daco robime…

pracujem akoopatrovatelka v rakusku, vybavovala som si zivnost, ale neviem ako sa mam prihlasit do socialnej poistelne v rakusku, ubehol u mesiac od zalozenia zivnosti, ktosi mi povedal, ze to robia automaticky pri ohlaseni zivnosti, ale zatial mi nic neprislo iba z fin. uradu… prosim kto vie poradit

je to o tom,ktora agentura je dobra a ktora nie…"!

Aj ked si chlap,tak to skus.Nedaj sa odradit tymi co vypisuju hocico.Mozno bude problem s umietnenim ale ked uz teraz popracujes na tom tak najdes.Hlavne je ze vies co chces a ta praca by ta naplnala.Skus cez rakusky Hilsfwerk Vieden.Viem ze beru aj chlapov.Kazda co robi tuto pracu opatrovatelky, vie preco to robi.Dajte sancu kazdemu.Pekny den

nie neviem ja som bez agentury tu…

Som tiez jedna z opatrovateliek a 6 rokov som bola cez agenturu.Mate pravdu,bola to moja volba.Takto mi to vyhovovalo.Platila som poctivo poplatky.Aj na tie prechody cez hranice si dobre spominam,ked som nevedela ci sa vobec dostanem do rodiny.Mohlo sa stat,ze nas poslu spet.Dnes som bez agentury a nestazujem sa.Ved aj od agentury sa da odijt.Mne tiez agentura nevratila peniaze spet za sprostretkovanie.Nelutujem ,ja som tie peniaze uz davno zarobila.Tato praca,by sa mala robit s laskou,podotykam mala,.Kazdy sme iny a chapem aj tie zeny ,ktore su poburene jednanim agentur.Riesenie,treba odijst a najs si sam pracu.Teraz mozte reagovat a nadavat mi.Tu je to zvykom.Pekny den.

a si cez niekoho sukromne??nemás nahodou kontakt na niekoho kto v tejto oblasti vybavuje??

Dakujem p.Moser,ano som skutocne z tych cias,ale je to uplne jedno z akych cias ste,dolezite je,ze veci vidite z kazdej strany a nielen z tej,ktora nam prave vyhovuje.Pekny den!

ahoj Sasa,ja som v Linzi,napis mi na mail

Sasa napis ,som v Linzi

a ako to je v pripade ak rodina odvody plati agenture(meno AG,cislo uctu AG) a agentura potom v mojom mene, pod mojim versicherungnummer na SVA, ale cislo konta je AG.