Opatrovateľky v Rakúsku

To naco su 2 zmluvy ked ju urobia na SK tak preco este v AT?Informovana som o tom ze v AT sa plati za vybavenie zivnosti ktoru vybavi agentura.Samozrejme ked nerozumiem tak nemozem hocico podpisat a potom vzniknu len problemy.Co zase v AT si vymahaju ake poplatky?

pani bielikova je zabudliva vsetko popletie za den vam zavola trikrat a nakoniec nic z toho a nie je to len moja skusenost a stalo sa mi to nie raz uy som mala listok na vlak ked volala a nukala mi inu robotu hrozne

Vôbec som si nezvolila Hilfs.preto,že sa tam neplatí,ale preto,že je to rak.organiz.-tak som myslela,že su serioznejší ako naše a ešte preto,že som tam nemusela íst na pohovor,všetko šlo rýchlo ako po masle(tak by to malo byt)ale až neskôr sa príde na všetko.

nie su predmetom zdanovania.

ja určite nikomu nič platiť nebudem…môžem ich vieš čo…pozastavím si živnosť a budem hladať sama.

ja som tiež od nich odišla. už ma nebavilo o všetko sa im prosiť milionmi telefonátov. s babincovou sa ešte ako tak dalo, aj si vás vypočula pri probléme, ale toto nové čudo - Heráková musí byť naozaj hrúza, pretože striedačka tam ešte zostala a čo som si na ňu vypočula od nej, ako s ňou jedná, je naozaj na zamyslenie. tieto ženy sú tam zamestnané kvoli rečovej bariere, čiče sú tam pre nás, ale ono to tak vobec v skutočnosti nie je. tak načo tam sedia?

percentualna miera uspesnosti najst takuto rodinu? 1:10 000?

tiež som si ju zvolila pretože je rakuska a všetko šlo hrozne rýchlo…slovenské agentúry len “cicajú”…a to sa týka aj ked chcete ísť robit niečo iné, nielen opatrovatelky…ide leto, už nahanajú na miesta chyžných, animátorov, masérov…ale to si nahánaju prachy!! každá jedna slovenská agentura!!!

lenka a kde si sla? robis to este? sama si si zohnala rodinu? ja teraz cakam na novu rodinu ale mam pocit ze sa nacakam.

Vedieme tu prázdne diskusie. Takto naozaj nič nevyriešime. To že sa tu posťažujeme medzi sebou, dobre uľaví sa nám. Ale nevyrieši problém. Treba ženy konať. Ja som pridala k tým dvom, čo už napísali svoj problem pánovi Marschitz a dnes odoslala svoju verziu sťažnosti. Každá z nás určite musí vedieť po nemecky a i keď slabšie aspoň to skúste. Aj to je hlas.

ty musis byt taka ista xantipa ako rakusanky, staraj sa sama o svojich rodicov…ja som si svojich doopatrovala.Vobec ti nenapadlo ze tie dievcata maju aj volno? a napisat nejaku spravu je zalezitost par sekund??

robim v At, ale nie toto. dala som si žiadosť do domova dochodcov, kde robím už 2 mesiac, zatial som spokojna, i keď je to pre mna veľmi ťažke, ale začiatky sú vždy ťažké. Základy sú nemčina,ktorú sa drvím, drvím, drvím, s výkonom sú veľmi spokojní. treba si baby niekedy otvoriť ústa, lebo to pojde k horšiemu, budú si viac a viac dovolovať.

ja som tu dlho nebola a nechce sa mi hladať, ak by ste boli také dobré, mohli by ste sem hodiť kontakt na Marschitz? chcem sa k vám pridať. Ďakujeeeem.

To urobíš najlepšie. Nezahadzuj sa s nimi. Nestojí to za tie Nervy

walter.marschitz@hilfswerk.at

Ahojte baby, máte niektorá skúsenosti s agentúrou Westen z Lučenca?Hladám si párcu v AT, nemecky hovorím velmi dobre, kurz mám,no prax iba 1 mesiac…dávam inzeráty aj na rakúske strýnky, ale ak sa mi aj ozvú, je to slabo platené, ca.35-40 Euro…poradíte nejakú serioznu rakúsku agentúru, s ktorou máte vlastné dobré skúsenosti???Som mamička s 2 detmi a už strácam nádej…Ďakujem

Ahojte baby, máte niektorá skúsenosti s agentúrou Westen z Lučenca?Hladám si párcu v AT, nemecky hovorím velmi dobre, kurz mám,no prax iba 1 mesiac…dávam inzeráty aj na rakúske stránky, ale ak sa mi aj ozvú, je to slabo platené, ca.35-40 Euro…poradíte nejakú serioznu rakúsku agentúru, s ktorou máte vlastné dobré skúsenosti???Som mamička s 2 detmi a už strácam nádej…Ďakujem

Chcem napísať, čo sa týka p. Bielikovej z Hilfsverku, že je veľmi strohá. Nechcem sa jej dotknúť, ale mohla by podávať stručnejšie informácie.Môže byť rada, že má prácu a určite nemá zlý plat. Určite nie je to ľahká práca, ale veď ona tam chcela robiť. Takže jej odkazujem aby mala väčší súcit.

Dobrý deň, chcem sa spýtať ohľadom DP na SK, na živnosť robím od novembra a odvody sa prvý krát platili vo februári, ako si to mám dať do výdajov? môžem si tú čiastku za kvartál odrátať až v roku 2010, alebo si to mám vypočítať za tie dva mesiace a dať teraz do výdajov? Ďakujem

nemate niekto adresu na joucare v rakúsku