dakujem velmi krasne,ste zlata
Nie, nemali by ste mať problémy.Odvody v AT sa predsa platia štvrťročne, čiže, ak ste v AT vo februári/2010 dostala šek na vyplatenie odvodov, tak ste platila za štvrťrok : január, február, marec ( okolo 426€). Ak ste platila nižšiu sumu ( okolo 210.-€, tak ste mala prerušenú živnosť pred 15.2., a to k 15.2.2010)Ak Vám odvody platila rodina, tak sa ich spýtajte, v akej výške Vám boli nimi zaplatené.Nemyslím, že iba do doby, kým ste u nich robila, to by už pred 15.2.museli požiadať o zaslanie novej faktúry na odvody, podloženej pozastavením Vašej živnosti. V tomto prípade kontaktujte rodinu a opýtajte sa na to.Na Slovensku sa zdravotná poisťovňa uhrádza mesiac dozadu, t.z. za február 2010 musíte zaplatiť do 8. marca.Takže si za polovicu februáru môžete ZP na SK vyplatiť. Pre istotu choďte do Vašej zdravotnej poisťovne, informujte ich, že pravdepodobne od 15.2.2010 nemáte v AT vyplatené odvody a chcela by ste ich zaplatiť na SK. Na základe pozastavenia Vašej živnosti ste povinná tak urobiť.
Prepáčte, nepoznám Vás, ale dovolím si poznamenať, že ak ste registrovaná vo viacerých agentúrach a zo žiadnej ste nedostali dlhšiu dobu ponuku, mali by ste sa zamyslieť, či chyba nebude niekde inde, ako v agentúre.Možno som teraz urazila Vaše ego, prepáčte, nebol to môj cieľ, ale pracujem v agentúre a rozhodne viem, že opatrovateľky, ktoré vyhovujú podmienkam posielame do rodín podľa ich schopností, čiže najlepšie: plynulá nemčina, príslúchajúce vzdelanie ( príp. referencie), skúsenosti ( niektoré opatrovateľky robia v Rakúsku túto činnosť napr. 10 rokov), vyhovujúci zdravotný stav.,prípadne živnosť v AT. Milá pani Ketti, ak vyhovujete týmto podmienkam, nie je problém Vás umiestniť. A ja osobne by som uprednostnila agentúru pred súkromným sprostredkovaním. Pacient, ktorého Vám ponúknu súkromne bude zrejme na dlhšiu dobu jedinou ponukou. V agentúre by ste si mala vybrať ( aspoň u nás to tak je, chémia medzi pacientom, rodinou a opatrovateľkou musí fungovať). Nehnevajte sa, prosím, za moju reakciu. Prajem Vám veľa šťastia a dobrého pacienta.
s vami pani Dana a pozdravujem vas.Ja tiez nechapem predlhe cakanie na pracu niektorych.Mne sa tiez stane,ze mi zomrie pacient,agentury ma nasledn same kontaktuju,tak si mozem potom sama vybrat s ponuk,rada si v tej situacii trochu doma pobudnem a oddychnem a uz vopred viem,ze do mesiaca mam novu pracu.Treba si vsetko vsimat a vediet si vybrat,ved su aj dobre agentury.Je to vacsia istota.
Pre ADA - mamička s 2 deťmi: radi Vám pomôžeme, volajte 0908 663 583.
Pflegende Hände, Revolučná 28, Lučenec, pani Kamenská, alebo Kironská. Mimoriadne milý a ochotný kolektív. Fungujú 6 rokov. Telefón : 0918 513 871.
Ak ste zo stredného, alebo západného Slovenska, volajte : 0907 663 583. Radi Vás pošleme do rodiny
p.Dany je seriozna,tak ako aj ona.Kontakt uz mas.Ziadne nechutne sposoby,naopak.
p.Dany je seriozna,tak ako aj ona.Kontakt uz mas.Ziadne nechutne sposoby,naopak.
Dobrý deň,ano sčasti máte pravdu,lenže maloktorých agentur je naozaj serioznych. Vobec ste ma neurazili,chápem to tak že ste konštatovali.
Nie je pravda ale,ja som obvolala už velmi vela agentur aj sukromne osoby všade som sa zaregistrovala a nič. A napriek tomu že mám zdravotnú školu s maturitou,nemecky sa viem dohovoriť,kedže som z nej aj maturovala a taktiež ju musím stále študovať a už som aj pracovala v Rakusku,takže tu asi problem nebude…
A že nezoberiem všetko???Opatrovala som jednu pani,no tá zomrela ,bola to velmi dobra,mila,zlatá rodina,fakt spokojnosť,ale žial zomrela. To áno dávam si velký pozor pretože som bola už v rodinách kde som zažila vela zlého,ked ste v rodine a máte sa starat o pacienta a jeho manželka je alkoholočka a psychicky chorá,terorizuje Vás,ste tam ako popoluška a neustale nadáva na Slovákov,vymýšla si a dalej v rodine kde Vás obťažuje babkyn uchylný syn čo by ste robili??? Takže je to vždy o šťastí na koho natrafíte. Takže ja sa vyhýbam rodinám kde su manželské páry a rodinný príslušníci v dome kde žije pacient…
Takže je to na zamyslenie…
Agentúra dobrá, fungujú už roky - len nevybavujú živnosť. To, že Vaša známa vystriedala už 3 rodiny, nemusí byť spôsobené neschopnosťou agentúry, možno nebola spokojná rodina ( jednoducho nemusela fungovať chémia medzi opatrovateľkou a rodinou/pacientom ) Bola som opatrovateľkou tejto agentúry, môžem povedať len dobré - nájdu rodinu, zabezpečia odvoz, ak ste spokojná a spokojná je aj rodina s Vami, funguje všetko bez problémov. Výška honoráru je taká, ako Vám ponúknu, buď sa rozhodnete ju akceptovať, alebo nie. Celé opatrovateľstvo v Rakúsku je o Vašom rozhodnutí. Vy sa rozhodnite, či chcete pracovať cez agentúru, alebo súkromne. Budete živnostníčka, uvedomte si, že Vy si stanovujete vlastné podmienky a je len na Vás, ako sa rozhodnete. WESTEN rozhodne môžem odporučiť.
je dobre cez ag.,lebo ked natrafis na horor,ag. ti najde inu rodinu.Na zamysleni je,ci si mala v kazdej rodine taku skusenost.
Nika ,ked si prerusila zivnost mala si poziadat sva o tlacivo E 108. To sluzi na to, aby si mohla dostat spet slovensku karticku a mala by si po probleme.Teraz vladtne nie si nikde zdravotne poistena a ani slovenska zdravotna poistovna ta nepoisti ked temas to tlacivo.Skus zavolat na sva a urcite ti ho poslu skoro.
Drzost ti skutocne nechyba,zlata moja!A ked takymto sposobom vyzadujete aj nieco od vasich nadriadenych vobec sa nedivim,ked su k vam ostrejsie.Podla spravania ta posudzujem na ubohych 25 rokov.Ja som tuto hranicu preskocila pred 30 rokmi,som z trosku starsej generacie,mam urcite viac skusenosti ako tvoja malickost a ponizuje ma zapodievat sa osobnostami tvojho typu!!!Zamysli sa ty kusok nad sebou!!!Dobre urobis hlavne pra svoje okolie!!!
Behom tyzdna som mohla ist von cez 3 agentury a to som iba opka,tak kde mas problem?
… je to iste preto, lebo je agentúra s vami spokojná a patríte k tým slovenským opatrovateľkám, ktoré reprezentujú svojím výkonom všetky ostatné a robia im dobré meno, tým aj vašej agentúre. Môžem len ľutovať, že vás nemáme v našej databáze. Klobúk dole pred Vami a ďakujem.
nenajde sa tu niektora co pracuje v Innsbrucku …
nenapíšete konkrétne,cez ktore Ag.robite,u ktorých to tak rýchlo ide?
a zelam vam vela uspechov aj nadalej pani Dana.Osobne si myslim,ze zeny skusaju takto bez agentur,ale ja by som nevolila taku neistotu,lebo viem, ze dobra ag.mi vzdy pomoze a aj ten vztah medzi rod.a op. je iny,ked je zastreseny agenturou.
No ja som mohla ist cez Hilswerk ale nesla som lebo v tej rodine žije dedko,babka, jej syn s rodinou a dalši slobodný syn,chcela som tam isť ale nakoniec som si to premyslela kedže som už taku rodinu so synom zažila,priznám sa mala som aj strach… tak som si povedala že este počkám lebo 2agentury mi povedali že tento týžden maju mat rodiny no žial nevolaju,idem ich obvolať.
A môžem vedieť cez aku agenturu ste ked Vám ponukli 3miesta???