Opatrovateľky v Rakúsku

ahojte vsetky dobre radkyne, Vasu stranju som nasla nahodou, a citam uzitocne rady…
chcela by som vycestovat do Rakuska ako opatrovatelka,mam 22 bola som 2r von,nemcina nie je problem, ale opatrovatelku som este nerobila. prosim dajte mi uzitocne rady na zaciatok. dakujem Zaneta

a to máš odkiaľ, že sa kópia posiela do Rakúska, veď to by nič iné nerobili, len po celom svete posielali kópie priznaní - a čo takto ochrana osobných údajov, ak nie je podozrenie na trestný čin, nie je dôvod informovať iné štáty - hádam vtedy, keď robia kontrolu DP v Rakúsku - alebo máš inú skúsenosť, napíš. Možno o tom vie viac pete.pete - ten pekne vysvetlil aj tie doplatky poistného…

Ak je “pekne vysvetlil” to, ze vam niekto napise, ze platit nebudete musiet, tak to naozaj bolo napisane pekne.
Ak si to zoberiete logicky, pridete na to aj same.
V prvom rade treba oddelit salat od kapusty.
Danove priznanie- nemusite podavat, ale SVA MUSITE informovat o vasich prijmoch z ktorych sa budu dorubovat nedoplatky, to uz dakde bolo aj uverejnene a vela ag uz dava tuto info aj prelozenu svojim OP.
je to jednoduche. V skutocnosti aj v SK to tak funguje. Vase minimalne sucasne odvody su vypocitane ciastky nieco vyse 530 mesacne. Ak zarobite len do tolko,je to ok, ziadne doplacacky. Ale väcsina z vas ma zarobok vyssi.
Podane danove: SVA a danovy spolu komunikuju, a tak SVAcke netreba nic dokladat.
Kopiu do Rakuska dorucujes ty sama, TY si tu podnikatel. /inak to potvrdenie z danoveho nosia uz roky aj sezonieri bezne/.
A este tu bolo nieco, vsak staci podat iba na slovensku. Ano ak mas SK zivnost urcite. Ak mas Rakusku zivnost a pracujes v Rakusku a tak rakusania maju jeden taky zakonik, ze ak sa peniazky “vyrabaju” na uzemi Rakuska, maju sa tu aj zdanovat.
Za to tu neni tolko sro-ciek a ltd-ciek ako inde. Dodanuju vraj aj 10 rokov dozadu.
neviem si sice predstavit ako nahanaju po vychodnom SK niekde po tych lazoch nejaku Anku Tankovu, ale zakon im to jednoznacne umoznuje.

som rada Andrea, že ste reagovala - aj ja som rozmýšľala, či to “pekne vysvetlil” dať do úvodzoviek, alebo nie. A čo sa týka toho potvrdenia, neviem koľko opatrovateliek z tých, čo podávali priznanie na Slovensku a v Rakúsku priložilo k tomu aj formulár E9 - teda to na okraj tej “kópie slovenského priznania”.

ja som si kupila modem A1na poste stal 59eur a bol tam 20eur kredit s 1G.Prijem je dobry vobec mi to neseka.bola som napjena cez 20hod.ja som vela kecala s rodinou cez skype,ale pokial budes si s niekym len pisat a nestahovat data uplne to staci.Ovladanie na zapojenie a bobyjanie kreditu je jednoduche.

ahoj,citam opakovane tieto stranky,nakolko som zaciatocnik,aj ja v tom neviem chodit,robila som prvy turnus ,ale nezaplatila som poistne,nakolko pacient pred druhym turnusom zomrel,bola som v druhej rodine,tam znovu pac.musela odist na operaciu.,ja to chcem zaplatit,ale nemam na zaklade coho,po akej dobe sa to plati,som zaregistrovana v SVA,ked sa pytam v agent.odpoved treba cakat,nemam rada pozdlznosti,pracujem od maja dik a pekny den

Ahoj Andrea CHcela by som sa opytať či nevieš o poradit nejaku dobru knihu na vyučbu nemeckeho jazyka.CHcela by som isť opatrovať viem veľa slovičiek aj neake vety ale by som sa chcela zdokonaliť diky

prepac to nemalo patrit tebe

a čo by to bolo za spolok ?

ja mám internet yesss, modem a simka stojí 55euro, je tam 2GB kredit.
ale teraz majú ponuku na 5 euro mesačne s 1GB. nemáte to niekto?

Ahojte, chcela by som sa spýtať, aký živnostenský list si mám vybaviť Rakusky alebo Slovenský neviem čo je vhodnejšie, mám 53 rokov a chcem ísť pracovať ako opatrovateľka do Rakúska. Ďakujem moc
Martulka

ahoj Martina
mohla by si mi dať kontakt na tu p. Bobalovu je to nejaká agentura.Ďakujem,ale nevieš o nejakej agenture-spolahlivej

Môže mi niekto zaslať tel.č. na p. Bobalovú a na P.Babincovu

Prosím o pomoc p. WILMU.
P .WILMA hoci Vás nepoznám,chcela ba som informáciu,či neviete o nejakej dobrej agenture
alebo dobrej práci ako opatrovateľka.Zatieľ Vám velmi peken ďakujem.www.erikakusnirova@centrum.sk

Ahoj, dakujem za doveru, ja poznam len p. Fabianova vo Wien c.t. 00436647673562, volat tak po 14 hod. Je tam tazko sa dovolat, ale mam cez nich kamaratku a je velmi spokojna. Ja som mimo agentury, nejako som si vzdy nasla pracu. Potom v BB Connekt, maju aj www.connekt.sk, Kazdá agentura, ktorá berie len jednorazový poplatok, je korektna, ak musis platit kazdy rok, to je zderstvo, cez taku nechod. Prajem vela stastia. Budem rada ak mi das vediet ako si pochodila W.

ahojte chcela som vas poprosit ci by ste mi niekto nepomohol zohnat nejaku dobru agenturu ktora nema az take velke poplatky atd… mam skoro 2rocnu prax na slovensku(ten pan mal alzhaimera,bol inkontinent,leziak,kachekticky, mal dekubity,starala som sa o jedlo aj lieky a o kupanie ci umyvanie. mam takisto aj kurz:opatrovatelka pre EU krajiny . velmi by ste mi pomohli…dakujem Lenka

ja som si vsimla ze ste boli taka zlata a pomohla tu tej slecne a chcela som vas poprosit ci by ste aj mne nepomohla najst nejaku dobru agenturu… velmi dakujem… Lenka

Ahojte.Neviem čo to bude za ag.connekt z BB,ale teraz som bola na ich www…majú tam staré ponuky na február,máj a ešte aj minuloročné.Keď sa nestarajú o svoju stránku,tak sú nepoužiteľný.

Pre ari,
internet yesss za 5 eur mesacne. Precitaj si poriadne podmienky pre tento typ. Musis sa prihlasit u poskytovatela a mat stale bankove konto.

tá ag.Fabianová,ak tam zavolaám dá sa hovoriť aj po slovensky alebo eln nemecky?