Opatrovateľky v Rakúsku

Ja pracujem v St.Anton.No a ako si to prosím ťa platila?Šekom,bankou?Vôbec neviem,živnosť mám od Februára,tak neviem či to uhradiť celé,lebo ešte neviem ako sa vyvinie situácia v rodine,možno budem musieť zmeniť rodinu.

Ja mam to šťastie, že to za mňa platí rodina, takže asi to išlo cez banku. Ale asi najjednoduchšie je to zaplatiť na pošte.V prípade, že by si menila rodinu tak ak zostavaš v tej istej časti AT je poplatok platný, neplatiš nič nové. Ak prechadzaš do inej časti AT(napr.zGrazu do Viedne) tak sa musíš najprv z WKO odhlasiť a prihlasiť na novom mieste. Ale na taketo info mas este cas. Drzim palce, aby sa ti tam darilo.

Ahoj Valika,
skús sa porozprávať s babkou a rodinou, či sa to nedá vyriešiť plienkami na noc, či nejakými tabletkami na spanie.
Musia pochopiť, že aj Ty si potrebuješ oddýchnuť, aby si mohla pracovať.
Ak to nepochopia, alebo nebudú chcieť riešiť, hľadaj si pomaly novú prácu.

Viem o čom hovorím. Mala som manž. pár. Buď buntošil jeden, alebo druhý. Na zvonci som bola celé dni a noci,v noci ma budili každú pol hodinu-hodinu.Ked si nič nenašli, tak si vymysleli, že len skúšajú, či funguje zvoniec.
A to som sa celé dni naťahovala s vystrájajúcou babkou-alzhaimeričkou, ktorá chcela aj 10x za hodinu preložiť z postele na vozíka a naopak.
Po 3dńoch som to nevydržala, len káva ma držala s otvorenými očami, tak som sa s nimi o tom rozprávala, že takto to nepôjde, že bez spánku sa nedá pracovať dva týždne.
Ale neuspela som, lebo rodina aj starčekovia si tvrdili, že oni si platia 24 hodinovú opateru a basta! Vraj som tam na to, aby som ozaj tých 24 hod. bola k dispozícii…
Skúsila som jednu noc zapatrošiť zvonec, ale bolo to ešte horšie! Mali dôvod na nespanie a vystrájanie, lebo ho stále hľadali a prehadzovali celú posteľ…
A to som ani nemala žiadne osobné voľno!
Vydržala som turnus so zaťatými zubami, po návrate domov som sa ešte týždeň triasla a mala psych. problémy , problémy so spánkom a pod.
Viac som tam nešla. Opatrovateľky sa im tam striedajú doteraz, každá vydrží max. dva turnusy.
Rodina ešte stále nechce ustúpiť…a myslí si, že opatrovateľky sú otrokyne, čo nepotrebujú spať, ani oddych. S takou rodinou svätý pokoj !!!

Anna, na SK si zdravotnú neplať, je to protizákonné platiť v dvoch štátoch. Na SK sa odhlás zo ZP spätne, odkedy máš živnosť v R. a platíš si tam.

Ked ides ku p.Ingeborg, tak radsej ostan doma.

Markéta: ahoj, precítala som si tvoj príspevok…aj tak ta obdivujem, že si tam vydržala celý turnus…ja som na rakusakov uplne zmenila názor odkedy tam robím…vzdy som ich považovala za inteligentných, ale keby nás tu 40 rokov nebrzdili komunisti, tak sme 100rokov pred nimi, su to obyčajní traktoristi, a zakomplexované, škaredé ženy so špinavými nechtami…samozrejme, že to neplatí o všetkých, ale ja som sa s takými o ktorých to neplatí ešte nestretla.

Ahojte ženičky, trochu som zaspala k tej téme čo ste popisovali o rodinách a nakoľko som aj ja stratila svoje zdravie v AT a zase žijem z týchto úbohých peňazí čo tu doma dostávam, aj tak radím, nezničte si to jedno zdravie. Nehovorím, aby ste to nechali, ale nebojte sa meniť rodiny,otvoriť ústa.Nie zo srandy nás tam potrebujú, lebo nikto by to z rodiny nerobil. A to je pravda, že sú to úplne zakomplexovaní ľudia,preto majú aj tieto choroby.Držte sa!

Ivetka, samozrejme veľmi rada píšem napríklad o podvodníckej agentúre Hoffman - VEREIN.Dva doporučené listy som im poslala,že končím s nimi 29.12.2009.Navyše som im poslala 350eur na prvý polrok 2010, lebo mi nedali pokoj.O pár dní na to som vážne ochorela. Poslala som aj lekársky nález.Volala ma ma pani Kadiku jedna z šéfok,že tie peniaze mi nevedia vrátiť, oni nemôžu vyberať z banky peniaze.Prosila som ju, aby to písomne zaslala, ale tvrdí, že to stačí telefonicky.Je normálna? Na nich neplatia zákony?Ja sa budem ešte snažiť niečo vybavyť, ale fakt len toľko viem radiť, nech si s nimi nikto nezačína.

Ahoj Katka, poznám tvoj príbeh, viem sa vžiť do tvojej situácie.
A viem o čom píšeš. Spojila si sa s hermi?
Alebo si to vzdala?
Asi sa vrátim naspäť aj keď je to ťažké, pomáhať niekomu kto nechce pomôcť, alebo si nevie pomôcť, alebo neverí že sa jej(mu) dá pomôcť.
Anetka S.

ahoj Valika,ja som v jednej rodine spavala asi hodinu denne a aj to prerušovane,mala som dvoch stara striga,ked som išla rýchlo na nákup uplne som “odchádzala” citila som že každu chvilu sa zrutim na zem,normálne som necitila svoje telo…držala som sa iba silou vole.Vydržala som 2 týždne lebo som mala prisnu agenturu /škoda reči/ no po prichode domov som už mala vysoký tlak,neurozu, anemiu…a poviem vám že do dnes /už su to 3 roky / sa z toho liečim/ Tá striga chcele aby som tam bola 3 týždne, ja som nechcela,slušne som jej vysvetlila že sa po 2 striedame,nič nepovedala,no ked som bola doma tak zavolala do agentury že ma viac nechce lebo vraj neviem varit.Tam ma pritom stále vychcalovala,ako len dobre varim,že take niečo ešte nejedli.Inak by som citila hanbu že ma niekto odmietne, no ja som v tej chvilke citila iba ohromnu úlavu,spoadol mi kamen zo srdca,že sa tam už nikdy nemusim vrátit.
Takže od vtady som si povedala:DOST!!!
nemyslim už ani na to ako vyzeram pred agenturou,ani pred rodinou,robim si svoju robotu ako dobre sa dá,no nenechám už od nikoho ničit.Vždy ked som prišla do rodiny ukazala som čo viem a potom som sa ale vyjadrila k tomu čo sa mne nepači.Ak to neakceptovali,dala som vbýpoved a išla o dúúúúúúúúm dál.Nakoniec to vždy klapne ak to chceme,len sa nesmieme ničoho bát,teda bát sa odist z rodiny,pretože so strachom nič dobré neurobime.Nedržme sa ako kliešte v tých rodinách kde nás nemaju za nič.
Pekný den.

No tak to Ta obdivujem,že si tam tolko vydržala… To je najhoršie ked máš 2 a viac členov. Ja som tiež mala taku alkogolicku,psych.choru,stale len terorizovala,v noci som tiež nemohla spať,stále mi chodila nakukat do izby a prechádzala sa po dome a nadávala a každu chvilu ma volala nech jej donesem to a to a už o 6 rano budila aj dedka,nech vstava,dokonca mi určovala co mám jesť,napríklad napolila si banán a polku mne,že “na toto zjec”,jak keby som bola otrok,ked som isla niečo robiť stale mi brala z ruk všetko aj ked som sa starala o dedka,ten bol na rozdiel od nej jak anjel a sám mi povedal že to je “zlá bláznivá žena”.
No po týždni som odišla,lebo to sa fakt nedalo…preto už nikdy nechcem ist k manželskemu páru!

aby si to vsetko dobre precitali potencionalne kolegyne,aby si nemysleli,ze to je iba o peniazoch a rekreacii.Je to psychicky aj fyzicky velmi tazka praca.

Súhlasím, čo píšete. Častokrát žiaľ oni vidia len peniaze,ale častokrát si nevážia odvedenú prácu. A ozaj by to z rodiny málokto robil. Veď načo, keď majú peniaze. Ale čo je najsmutnejšie, že samé slovenky si robia prieky. Často sa oberajú o prácu, a to za každú cenu. Aj za cenu očiernenia,pošliapania. Ja som zažila niečo podobné. Chcela by som aby ľudia mali viac ľudskosti.

Viac ľudskosti?? Tak to teda v dnešnom skazenom svete má už maloktorý človek!

Ak by ste vedeli nahodou o niekom kto vie sprostredkovať prácu sukromne, ale naozaj seriozne tak sa ozvite,dik

Mne sa stalo niečo podobné. Je to hrozné ako niektoré vedia podraziť. ľudskosti je dnes veľmi málo, čo je naozaj smutné.

Ahojte. Prečítala som si tu čo sa pisalo pár strán dozadu a chcem k tomu len povedať, že je to naozaj pravda, skutočnosť o Herákovej, že sa chová naozaj nemožne. Som z nej naozaj sklamaná. Arogancia prvého rázu, takú ženskú ešte nezažila.

strach,že ked otvorím chladničku,bude tam napísané:kety.Ved ked niekto bude ponukat robotu,určite to sem napíše

hmm?? chladnicku?? si smiešna??
ja chcem iba kontakt od opatrovateliek ktore su sukromne cez niekoho,chapes??

Ak sa chceš k nám pridat,pošli aj ty tu petíciu nadriadenému/nájdeš to pred pár dnami v nemčine/