Opatrovateľky v Rakúsku

i.bucekova@centrum.sk

neboj zvladnes tokeby nieco spytas sa wiedencanov na spoj,cestu,ulicu mne vzdy ochotne vysvetlili.a som rada ze sa viem orientovat,som samostatnejsia,to ked som chodila prepravcami sa neda porovnat.

Aj ja sa pridávam k príspevku aja zo 7.3.10.
Keď sme chodili na opatrovateľský kurz a praxovali sme v jednom zdravotnom zariadení, tak sa o ležiacich pacientov starali dve zdravotné sestry. Myslím, že tie prípady,ktoré si na seba niektoré berú sú na úkor ich zdravia. Myslite na svoje chrbtice,kríže a vôbec o zdravie! Myslím, že by bolo úplne normálne aby poznal človek svoje hranice. Čo je na tom zlé. Aja, už keď súhlasíte s takým ťažkým prípadom, tak je dobré nechať sa zaplatiť. Nebojte sa, keď budú o Vás stáť, tak sa dohovoríte. Bez strachu im povedzte svoju ponuku. Stojí to za to a prajem aby to vyšlo.

Neujde vela casu a budes to chciet robit zadarmo, chod tam Ty, ked si taka silna,
co si tam nezamestnaju muza-opatrovatela, ved ti nemaju pracu, aspon by neviseli zenam na krku.

Nechcel by sa niekto pridat ku mne za opatrovatelku do Mnichova a okolia?Zatial sa len rozhodujem ist vybavit si to.Pracuje sa na SK zivnost,su to 4,6,8 tyzdnove turnusy.Tak sa len pytam ci sa nejde z Vychodu nejaka striedacka.

patri pre 77 Marika, to je ta silna, co pracuje ako vysokozdvizny vozik aj zeriav dohromady

OPRAVA…CI sa najde

Perfektne vyjadrene, opakujte si to mile kolegyne ako dennu modlidbu,
alebo meditaciu .
---------------------------------------------
Myslím, že by bolo úplne normálne aby poznal človek svoje hranice
---------------------------------------------

Tvoje vyjadrovanie naznacuje, ze tu drinu doprajes aj inym. To je krasna pomoc, ved to hranici so sadomasochizmom.

Myslis si , ze si zeriav?

cez aku agenturu?

Reagujem na PERFEKTNE VYJADRENIE …

Je to ag.RUBY.

Suhlasim s tvojim nazorom na agenturu Hoffman Verein, aj ja mam s nimi velmi zle skusenosti, moja zmluva s nimi je platna, polrocna provizia zaplatena, ale vobec mi nehladaju klienta. Po zaplateni polrocnej provizie v novembri min. roku mi nechceli dat potvrdenie, ze vraj “potom”. Teraz som bez roboty a hladam serioznejsiu agenturu.

Ďakujem za Vašu reakciu…a súhlasím s tým, že je to na úkor nášho zdravia. Už teraz mám bolesti, čo som sa donaťahovala. A ešte za také peniaze. Ja som rozhodnutá, že tam viac nenastúpim, lebo viem, že nie je možnosť zvýšenia platu. Pri jednaní o plate sa tak dostenali, že človek by bol schopný odbehnúť domov a ešte im doniesť zo svojich…chudáčikom. Radšej budem skúšať hľadať ďalej…snáď natrafím na rodinu, ktorá si bude vedieť oceniť túto ťažkú prácu.

nemam dobre skusenosti s ag. eurocare v ziline, neplatia odvody i napriek tomu, ze papiere dostanes, riesila som to cez inspektorat prace. mna vyriesili, ostatne zeny si musia ist vraj za tym same. a tych 1162 eur je za celych 31 odpracovanych dni, bez ohladu na pocet dni v mesiaci, vyplacanych s 1-alebo 2- mesacnym opozdenim. aspon tak to fungovalo, ked som tam bola ja. okrem toho, vsetky problemy, prip. trasa cesty a pod. som si musela robit sama - velky nezaujem, ignoracia - ale prvy dojem bol dobry, mile privitanie, ochota… tam to vsak aj skoncilo. ani sa necudujem, ked ja som dostavala 35 e na den a rodina za mna platila 70 e. co ag. neurobi, aby ulovila sluzku a nabalila sa na nej, ze? s pozdravom a prianim pekneho dna sa lucim.

ze sa ti podari aj ja som odisla z takej rodiny,ale ja som pytala viac,mala som 60,-,aj to mi bolo malo a podarilo sa mi vyborne miesto,dnes by som sa ani za 100 nenadrapovala,nasledky citis neskor.V tej rod. sa kazdy turnus menili op.,ale syn nepopustil…cudak,lakomec,ani raz neprisiel,ze s mamou pomoze…nech muly dru,no nie baby,treba vediet povedat dost!!!

Toto niekto napisal na margo tej nasej kolegyne, ktora bola opatrovat 2 tyzdne u vozickara za 45 -

Aj ja sa pridávam k príspevku aja zo 7.3.10.
Keď sme chodili na opatrovateľský kurz a praxovali sme v jednom zdravotnom zariadení, tak sa o ležiacich pacientov starali dve zdravotné sestry. Myslím, že tie prípady,ktoré si na seba niektoré berú sú na úkor ich zdravia. Myslite na svoje chrbtice,kríže a vôbec o zdravie!

_Myslím, že by bolo úplne normálne aby poznal človek svoje hranice.

Čo je na tom zlé. Aja, už keď súhlasíte s takým ťažkým prípadom, tak je dobré nechať sa zaplatiť. Nebojte sa, keď budú o Vás stáť, tak sa dohovoríte. Bez strachu im povedzte svoju ponuku. Stojí to za to a prajem aby to vyšlo.

No a ja som dalej na to reagovala , ze je to perfektne vyjadrenie, aby sme si to denne opakovali a nadali sa zneuzivat, ked uz pracovat tazko tak nie zadarmo.
Nech tu tazku pracu vykonavaju aspon muzi - opatrovatelia.
Ze nemaju hanby tí Rakusania od zien nieco take vyzadovat.

Mila aja, ty si hambila viac o tych ludi vypytat, a oni sa nehambili ta tak zneuzivat?

Nestracaj ludsku döstojnost, ja by som im este zavolala a povedala svoje.

Nech sa oni hambia a ak majü hrosiu kozu , nemas co lutovat, ved co by s Tebou robili dalej?

Chcem sa spytat kedy najviac rodiny potrebuju opatrovatelky v zime alebo v inom obdobi?Alebo je to rovnake?Dakujem

obry zienkky prosim o radu mam internet YSSS dala som domacemu aby mi dobil za 20 eur a neviem ako postupovat aby sa mi spustil davam tam cisla a vzdy mi napise zadajte cilo a ja neviem ktore ci z toho dobiteho listka neviem ako postupovat ked nieko vie nech poradi dakujem