Opatrovateľky v Rakúsku

Pekny den. Vie mi niekto poradit ako dlho musim platit odvody v AT aby som mohla ist na marodku?

odvody v Rakusku musiš platiť najmenej pol roka.

neviem-neodpovedam.Pol roka musis platit aj pripoistenie zusatversicherung.Az potom.

internet jasne toto cislo z dobiteho listka tak ako si dobijaš mobil samozrejme prv kontomanager telef.čislo ktore je na pravej strane Ihre telefonnummer potom kundenkennwort prihlasiš sa a na lavej strane si najdeš okno a nabijaš čislo s nabijacieho kuponu ak ešte nevieš napíš ešte raz

aufladecode prr evelin

iba zviditelnuje dopravu,nic ineeee,aby s nim baby cstovali,ale takto?

sofer.Uplne inde sa ukazu tie prispevky,ako ich clovek umiestni.

Iva, prosim ta, ake mas skusenosti s pracou cez agenturu Arios ?

ja robím v Bisambergu a cestujem dnes večer

podavali ste už niekto daňové priznanie v rakusku.u nas na slovensku to vyžadujú.vraj to budu danove urady kontrolovat.

ahojte poculiste o beilage L1? zevraj si to mozeme uplatnit pri dan.priznani ? dakujem za radu

Presne tak, platenie odvodov ťa neoprávňuje automaticky na poberanie maródky. Popri povinnom poistení je potrebné platiť si dobrovoľné Krankenzusatzversicherung minimálne polroka.

Moja prvá pacientka bola takáto, chodila spať po správach o 2230 (plus hygiena a prezliekanie), takže niekedy až po jedenástej a vstávala o šiestej a v noci ma budila 4-5 krát (pritom plienku nosila). Keď som jej ukryla alarm pod nočný stolík (“akože spadol”), tak kričala moje meno, kým som neprišla. Najprv som sa neodvážila dcére nič povedať, ani ja, ani moja striedačka, ale nakoniec sme to nevydržali. A dcéra nám vyšla v ústrety, povedala doktorovi, nech babke predpíše lieky na spanie. A odvtedy bolo dobre :slight_smile: Zostala som tam nakoniec dva roky, kým babka neumrela.

Viete ,ze tych spominanych 12 percent pausalu je na odpocet nakladov na cestovne?Ak sa mylim prosim opravte ma.Dakujem

Ameriku,uz 2 roky pomaly tu o tom piseme.

op.17:34

Ja som tu pred dvomi rokmi nebola.

Poprosím Vás milé žienky, ktoré pracujete už samostatne na živnosť. Aké máte doklady medzi rodinou? Myslím zmluvu (akú - svoju alebo podľa zákona, doklad o vyučtovaní a iné? Alebo máte iba ústne dohody? Vďaka

Ivka, prosím Ťa pošli mi na email viac info o ag.Arios,ďakujem

Ja mám podpísanú s rodinou zmluvu Werkvertrag, ktorej vzor som dostala od agentúry (inak je to tá všeobecná zmluva, aká tu koluje aj na nete), a vyúčtovanie mzdy a cestovného robím na honorarnote (tiež mám vzor od agentúry). Ústne dohody v žiadnom prípade nie, ak si živnostník, musíš mať zmluvu s rodinou a honorarnote sú ako tvoje faktúry.