Opatrovateľky v Rakúsku

To poistenie sa platí kvartálne, spolu s tým ostatným SVA poistením.

ja opatrujem deda s alzheimerom a prácu neviem vybaviť,ja som našla prácu na inzerát v novinách

musis platit aspon 6 mesiacov, potom je narok na davku, ak sa stane uraz, tak aj skôr, ak prerusis zivnost, po jej obnoveni znova musis poziadat o pripoistenie ak chces

…to vážne? polovičnú sumu z tých 150 (asi) euro? ved ked preruším živnosť tak by som si zdravotnu poistku zacala zas platiť na Slovensku, tak prečo ešte aj v Rakusku? alebo som to zle pochopila? dik za odpoved.

WKO s SVA,zakladne pojmy vela z vas neovlada,nechapem,ako mozete v Rakusku podnikat.

mala som prerusenu zivnost,zaplatila som aj polovicnu sumu do wko za jeden qvartal,ale prerusenu som ju mohla mat iba 6mesiacov.

Rada by som pracovala ako opatrovatelka,op.kurz mám a nemcinu sa pomaly ucím,budem rada ak mi pomozete,vdaka

mozem ziskat kontakt na tu pani Kubikvu?

Dakujem Vam za ochotu a info.To akoze nemozem si potom priplacat na SK vobec,alebo mozem mat len jedno dobrovolne a to bud na SK alebo v AT?

hladat v diskusii.

v jednom state.

Nemýlim si pojmy, viem čo je WKO aj SVA,ale neviem prečo som si myslela, ze je WKO zahrnuté v SVA,nezamýšlala som sa nad tým.Ako teda zistím, kolko a ako sa platí WKO?

pre andreu kontakt na p kubikovu 0908909767

napis telefonne cislo a kolko mas rokov

Zuzka kolko si platila za 1 Q?

Poplatok sa platí podľa toho v ktorej časti AT pracuješ (pracovala si). Najnižší je vo Viedni a dolnom AT-40 eur a najvyšší v Kärnten-138 eur

ani ja som este neplatila WKO, som pri Linzi, to mi pride šek?

do WKO sa plati rocny poplatok clenske 100e ked mas prerusenu zivnost platis polovicu50e ja mam tiez taku info.ze prerusenu zivnost mozes mat do kedy chces a zdravotna poist.a odvody pre dochodok sa platia do SVA ked prerusis zivnost v A tak potom uz len platis na slovensku zdravotnu bud ako samopolatitel,bud si na urade prace alebo docasne mas pracu na Slov.a plati ti ju zamestnavatel.

p.Kubikova ma vraj agenturu vo Zvolene a dobre citaj podmienky registracny poplatok co je brat protizakonne je 30 eur poplatok pre nu po prvom turnuse je 150eur popl. rakuskej agent. co jej dohodi rodinu 350eur cesta do Viedne a okolia 50eur spolu 100eur rodina Ti ju nepreplati a dalej este viacej a na den 57eur a z toho si platis vsetky odvody tak tomu sa hovori slusne zdieranie

ja som mala v 6-2009 prerusenu zivnost a potom mi prisiel sek na plovicnu sumu 50e clenske pre WKO.zivnost som mala od 6-2008 ale v roku 2008 mi neposlali clenske tak sa mozno plati rok dozadu,to je moja skusenost neviem mozno vy niektora mate inu dufam ze som niekomu pomohla…