ale clenske do WKo neplatis kvartalne to mas rocny clensky poplatok.kvartalne platis odvody do SVA -zdravotna a dochodok.
kto chce vediet??? tu je mail: ketti@centrum.sk
Ja pracujem vo Viedni a platím do WKO 40eur,ale moje kamarátky,ktoré pracujú ďalej platia viac.Tomu naozaj nerozumiem.
Prehliadla som tvoj príspevok 9:51,teraz už chápem.
Kubikova zajtra robi pohovory v Sabinove v hoteli Torysa.30eur za registraciu…
Prosím ťa nemohla bi si mi zohnať prácu opatrovateľky v Rakúsku. Kurz nemám ale viem základy nemčiny. Za sprostredkovanie prace som ochotná zaplatiť. Prosím ťa odpíš.
Pozastavujem si na určité obdobie živnosť v Rakúsku. Som povinná (okrem vyplnenia a zaslania formulára RUHENMELDUNG na WKO) vyplniť nejaké tlačivo aj pre SVA, aby som nemusela platiť tie odvody? A môžem sa počas toho obdobia, počas ktorého budem mať moju živnosť pozastavenú prihlásiť na SK na úrade práce (kvôli zdravotnému poisteniu - aby som mala nárok na zdravotnú starostlivosť, keďže si v rak. nebudem platiť odvody)? Ďakujem za odpoveď.
Nezabudni si pytat tacivo E 108 ,ktore ti treba pre nasu zdravotnu poistovnu.Bez toho ta neprihlasia spet na nasu zdravotnu poistovnu.Musis poziadat o to tlacivo sva.
chytit pod krk a smarit ju o stenu,Sabinov je ale daleko…skoda.
ahojte…vie mi niekto poradit?..je cas danoveho priznania…na finanzamte som dostala do ruk tlacivo…a…a neviem s tym ani pohnut /einkommensteuererklärung fur 2009 a tlacivo E1/…ak ste to niekto robili…alebo si mam hladat steuerberatera?..dik
Co je to za osoba?Mate chut vrazdit?
Chcela by som pracovať ako opatrovateľka vo Viedni. Chcela by som keby mi niekto poradil o nejakej bezplatnej agentúre,ktorá vybaví všetko a je spoľahlivá agentúra.
Vopred Ďakujem
ahojte viete mi prosím Vás poradiť nejaký kontakt na niekoho kto vybavuje prácu opatrovatelkám/zdravotným sestrám sukromne???
mna prihlasili v dovere na sloven.len na základe kopie pozastavenej zivnosti v rakusku.nič ine odomna nechceli.
ked si poslala na WKO žiadosť o pozastavenie živ.nemusiš pisať na SVA z WKO ti pošlu pozastavenie a tam budes mať napisane asi 5uradov medzi nimi i SVA že to oni oznámili a máš to pozastavené všade tam kde ti to v spodnej časti uviedli odvody ti pridu do datumu pozastavenia.a mozes sa prihlasiť na urad prace,alebo si dobrovolne platit zdravotnu na slov.alebo priebezne sa doma zatial zamestnať.
clensky poplatok ročny do WKO je podľa krajov napr.Salzburg je 100e a plati sa asi rok dozadu
Ahoj Marti!!
Prosim ta, mohla by si mi odporučiť nejakú agentúru na prácu v AT (opatrovanie). Som začiatočníčka a preto potrebujem rady ako soľ.
Vopred ďakujem
ketti, nevieme
myslim,ze to uz fest prehana.
Ženičky…poprosím Vás, ak by ste niektorá vedeli o nejakom voľnom mieste pre opatrovateľku…napíšte mi svoj kontakt, dohodneme sa))